پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
پنجشنبه ۰۹ فروردين ۱۴۰۳ - 2024 March 28
کد خبر: ۲۱۸۶۴۰
تاریخ انتشار : ۱۶ تير ۱۳۹۸ - ۰۱:۰۴
این روزها دغدغه شهریه دانشگاه‌ به معضل جدید زندگی جوانان تبدیل شده است. باوجود اینکه دانش‌آموزان در تمام دوازده سال تحصیلی خود آرزوی قبولی در بهترین دانشگاه‌ها را دارند، اما شهریه بالای بعضی از دانشگاه‌ها و بعضی از رشته‌ها، انتخاب را برای‌ آنها محدود می‌کند. در این شرایط متقاضی ورود به دانشگاه دو راه حل بیشتر ندارد؛ یا باید به طور کل از ادامه تحصیل منصرف شود یا در دانشگاهی تحصیل کند که از پس هزینه‌های آن برآید.
شعار سال:پس از طی کردن سال‌های متوالی در مدرسه و پشت سر گذاشتن غول کنکور، نوبت به اینکه کدام دانشگاه قبول می‌شوی و برای هر ترم چقدر باید هزینه کنی، می‌رسد؛ این آغاز حساب و کتاب‌های ورود به دانشگاه است.

گران‌ترین و ارزان‌ترین دانشگاه‌های جهان
این روزها دغدغه شهریه دانشگاه‌ به معضل جدید زندگی جوانان تبدیل شده است.

باوجود اینکه دانش‌آموزان در تمام دوازده سال تحصیلی خود آرزوی قبولی در بهترین دانشگاه‌ها را دارند، اما شهریه بالای بعضی از دانشگاه‌ها و بعضی از رشته‌ها، انتخاب را برای‌ آنها محدود می‌کند. در این شرایط متقاضی ورود به دانشگاه دو راه حل بیشتر ندارد؛ یا باید به طور کل از ادامه تحصیل منصرف شود یا در دانشگاهی تحصیل کند که از پس هزینه‌های آن برآید.

در کشورهای مختلف اروپایی، حتی اگر معضلی به نام کنکور وجود نداشته باشد، قطعا غولی به نام شهریه هست که مانع تحصیل بعضی از متقاضیان می‌شود.

در این گزارش به شهریه دانشگاه‌های مختلف در کشورهای اروپایی می‌پردازیم و قبل از آن به تفاوت دانشجویان کشورهای عضو اتحادیه اروپا و خارج از عضو این اتحادیه اشاره می‌کنیم.

* تفاوت دانشجویان اتحادیه اروپا و غیر اتحادیه اروپا در آموزش عالی

هزینه تحصیل در دانشگاه‌های اروپا در مقایسه با دیگر قاره‌ها بسیار کم است، این در حالی است که بسیاری از دانشگاه‌های اروپایی در سطح بالای رتبه‌بندی دانشگاه‌های بین‌المللی قرار می‌گیرند.

 این هزینه‌ها در هر کشوری متفاوت است و به این که فرد متقاضی از اروپا (منطقه اقتصادی اروپا) آمده‌ یا نه بستگی دارد. به طور کلی دانشجویان اتحادیه اروپا به هنگام تحصیل در دیگر کشورهای عضو اتحادیه اروپا از حقوق مشابهی برخوردارند.

* لزوم پرداخت شهریه برای شهروندان غیر اتحادیه اروپا

براساس قوانین اتحادیه اروپا، دانشجویان کشورهایی که عضو اتحادیه اروپا نیستند و متقاضی تحصیل در کشورهای این اتحادیه هستند، موظف به پرداخت هزینه‌ها و شهریه‌های دانشگاه مورد نظر هستند.

* 16 میلیارد یورو بودجه اختصاصی اتحادیه اروپا برای وام دانشجویان بین‌المللی

براساس اعلام آموزش عالی اتحادیه اروپا، کشورهای عضو سالانه بیش از 16 میلیارد یورو برای کمک هزینه تحصیلی دانشجویان بین‌المللی در اختیار دارند.
گران‌ترین و ارزان‌ترین دانشگاه‌های جهان
 *** ارزان‌ترین دانشگاه‌های جهان

1. اتریش

* شهریه 1500 یورویی

سایت «topuniversities» گزارش کرده است: هزینه‌های اندک و سطح بالای استانداردهای زندگی و تحصیل در اتریش به گونه‌ای است که هزینه تحصیل در دانشگاه‌های این کشور را به کمتر از 1500 یورو در یک سال تبدیل کرده است.

دانشجویان کشورهای عضو اتحادیه اروپا برای تحصیل در اتریش نیازی به پرداخت شهریه ندارند.

* زبان آلمانی شرط ورود به دانشگاه‌های اتریش

با توجه به اینکه زبان اصلی کشور اتریش زبان آلمانی است، لازم است دانشجویان کشورهای عضو اتحادیه اروپا و آنهایی که خارج از این اتحادیه هستند، به زبان آلمانی تسلط داشته باشند.

کارشناسان، تحصیل رایگان در اتریش را به عنوان مهم‌ترین دلیل انتخاب این کشور برای ادامه تحصیل معرفی می‌کنند و باور دارند، آموزش تقریبا رایگان به همراه اجازه کار دانشجویی، معافیت از پرداخت مالیات، بیمه درمانی دانشجویی و تنوع شغل‌های پاره وقت شرایط ایده‌آلی را برای ادامه تحصیل دانشجویان فراهم کرده است.
گران‌ترین و ارزان‌ترین دانشگاه‌های جهان
2. فنلاند

* 1500 یورو شهریه سالانه دانشجویان خارج از اتحادیه

از ابتدای سال تحصیلی 2017، دانشجویان خارج از اتحادیه اروپا و «EEA» باید حداقل 1500 یورو برای تحصیل در دوره کارشناسی ارشد بپردازند.

* دوره دکترا؛ کاملا رایگان

براساس تصمیم وزارت علوم و تحقیقات این کشور، تحصیل در دوره دکتری برای دانشجویان کشورهای عضو و خارج از عضو کاملا رایگان است.

* تسلط به زبان انگلیسی و زبان فنلاندی و سوئدی لازمه تحصیل

تمام دانشجویان دوره کارشناسی ارشد به زبان انگلیسی و دانشجویان دوره دکتری به زبان‌های فنلاندی و سوئدی باید مسلط باشند تا دوره تحصیلی موفقی را در این کشور پشت سر بگذارند.

در سال 2012، سیستم آموزشی این کشور به عنوان بهترین سیستم آموزشی دنیا معرفی شد؛ کیفیت بالای تدریس٬ توجه به نیاز جامعه و قراردادن تجارت و صنعت در مواد درسی و همچنین آموزش مهارت در کنار تئوری موجب شده که دانشگاه‌های این کشور، از بهترین دانشگاه‌های جهان باشند.

* تسلط به زبان فنلاندی یا سوئدی لازمه اشتغال

دانشجویانی که در فنلاند تحصیل می‌کنند، در صورتی‌که به زبان‌های فنلاندی یا سوئدی مسلط باشند به راحتی موفق به یافتن شغل پاره وقت می‌شوند و در تأمین هزینه‌های خود به مشکل نمی‌خورند.
گران‌ترین و ارزان‌ترین دانشگاه‌های جهان3. دانمارک

* تحصیل رایگان متقاضیان کشورهای عضو اتحادیه اروپا

براساس تصمیم اتحادیه اروپا، تحصیلات دانشگاهی در دانمارک برای دانشجویان کشورهای عضو اتحادیه اروپا، EEA و سوئیس آزاد است.

* پرداخت شهریه 6000 تا 16000 یورویی برای دانشجویان خارج از عضو اتحادیه اروپا

برای سایر دانشجویان، هزینه‌های تحصیل در این کشور حدود 6000 تا 16000 یورو در سال است.

* شهریه بیشتر دوره‌های تخصصی

برخی از دوره‌های بسیار تخصصی ممکن است برای دانشجویان خارج از اتحادیه اروپا بیش از 35000 یورو در سال هزینه داشته باشد.

همچنین برنامه‌های تحصیلی برای دانشجویان عضو و غیر عضو اتحادیه اروپا در دسترس است.

* تسلط به زبان انگلیسی؛ لازمه ورود به آموزش عالی

براساس آمار ارائه شده از سوی وزارت علوم و تحقیقات دانمارک، تسلط به زبان انگلیسی لازمه ورود به آموزش عالی این کشور است؛ بیش از 600 برنامه تحصیلی برای دانشجویان ارائه می‌شود که تمام آنها به زبان انگلیسی است.

همچنین بیش از 56 درصد مردم این کشور به این زبان تسلط دارند.

* شغل دانشجویی؛‌ فرشته نجات دانشجویان

دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد این کشور مجوز 20 ساعت کار در طول یک هفته را دارند و میانگین حقوق این افراد حدودا بین 8 تا 10 یورو به ازای هر ساعت است.

آموزش عالی دانمارک امکان شغل پاره‌وقت را برای دانشجویان فراهم کرده است تا آنها به واسطه همین شغل نیمه‌وقت از پس هزینه‌های تحصیل و زندگی در این کشور بربیایند.
گران‌ترین و ارزان‌ترین دانشگاه‌های جهان
*** گران‌ترین دانشگاه‌های جهان

1. سنگاپور

*دانشگاه نانیانگ سنگاپور

براساس اعلام آموزش عالی سنگاپور، شهریه دوره کارشناسی ارشد این دانشگاه حدود 17 هزار دلار است.

* افزایش شهریه برای دانشجویان کشورهای خارج از اتحادیه

براساس قانون اتحادیه اروپا، دانشجویان خارج از عضو این اتحادیه در شرایطی که تمایل به تحصیل در دانشگاه نانیانگ را داشته باشند، مؤظف به پرداخت شهریه بیشتری نسبت به دانشجویان کشورهای عضو هستند.

این دانشگاه دارای 1700 عضو هیئت علمی، 2800 پرسنل اداری-پژوهشی و 32500 دانشجو است که از این تعداد دانشجو 9000 نفر در سطح تحصیلات تکمیلی مشغول به تحصیل هستند.

همچنین، دانشگاه صنعتی نانیانگ دارای بزرگترین کالج مهندسی در جهان است.

* دانشگاه نانیانگ صاحب برترین رتبه‌بندی‌ها

براساس رتبه‌بندی‌های آکادمی معتبر جهانی مانند Q.S، دانشگاه نانیانگ سنگاپور در بیش از 50 رشته، همچون شیمی، رشته‌های مالی و حسابداری و مدیریت، در شمار برترین‌های جهانی قرار گرفته است.
گران‌ترین و ارزان‌ترین دانشگاه‌های جهان
2. انگلیس

* دانشگاه آکسفورد

براساس اعلام آموزش عالی انگلیس، شهریه دوره کارشناسی ارشد این دانشگاه حدود 10 هزار و 400 پوند تا 22 هزار پوند است.

* شهریه بیشتر برای دانشجویان خارج از عضو اتحادیه اروپا

براساس قانون رایج در اتحادیه اروپا، دانشجویانی که تمایل به تحصیل در دانشگاه آکسفورد را دارند و شامل کشورهای عضو نمی‌شوند، باید شهریه بیشتری نسبت به سایر دانشجویان کشورهای عضو پرداخت کنند.

براساس نظام رتبه بندی کیو.اس، دانشگاه آکسفورد به عنوان برترین دانشگاه انگلیس و  پنجمین دانشگاه برتر جهان در سال2018-  2019 شناخته شد.

* آکسفورد؛ قدیمی‌ترین دانشگاه انگلیسی زبان جهان

دانشگاه آکسفورد که در شهر آکسفورد در منطقه آکسفورد شایر انگلستان قرار دارد، قدیمی‌ترین دانشگاه انگلیسی‌زبان جهان به‌شمار می‌رود.

درطول سال‌های فعالیت دانشگاه آکسفورد، خیلی از دانشجویان این دانشگاه موفق به کسب شهرت بسیاری برای خود شدند، به عنوان مثال 46 نفر از اشخاصی که تاکنون جایزه نوبل را دریافت کرده‌اند یا دانش‌آموخته این دانشگاه بوده‌اند یا در اینجا تدریس کرده بودند.
گران‌ترین و ارزان‌ترین دانشگاه‌های جهان
3. انگلیس

* دانشگاه یو.سی.ال (UCL)

براساس اعلام آموزش عالی انگلیس، شهریه دوره کارشناسی ارشد این دانشگاه حدود 20 هزار 500 پوند تا 24 هزار و 600 پوند است.

* یو.سی.ال؛ از قدیمی‌ترین دانشگاه‌های انگلیس

دانشگاه یو.سی.ال یکی از ۳ دانشگاه قدیمی کشور انگلیس و از گران‌ترین دانشگاه های دنیا به شمار می‌رود.

این دانشگاه از مهم‌ترین مراکز تحقیقات و تحصیلات عالی در دنیا به شمار می‌رود؛ سازمان QS در رتبه‌بندی سال 2014 دانشگاه‌های جهان، UCL را پنجمین دانشگاه برتر دنیا دانست.

سازمان رتبه‌بندی شانگهای نیز این دانشگاه را چهارمین مرکز مهم علمی اروپا معرفی کرد.

 یو.سی‌.ال پذیرای حدود 36000 دانشجو است؛ این دانشگاه همچنین دارای 11 هزار کارمند است که 6000 نفر از آنان در بخش آکادمیک فعال بوده و 920 نفر از آنان دارای مقام پروفسوری هستند.

یو.سی‌.ال دومین دانشگاه انگلیس از لحاظ تعداد پروفسور به شمار می‌رود.
گران‌ترین و ارزان‌ترین دانشگاه‌های جهان
شعار سال،بااندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری فارس،تاریخ انتشار:15تیر1398،کدخبر:13970810000066،www.farsnews.com
اخبار مرتبط
خواندنیها-دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین