پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۲۲۴۴۴۶
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۱۱ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۱:۴۰
نشست اعضای کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با استاندار و مدیران آموزش و پرورش و آموزش عالی استان برگزار و در این نشست بر ضرورت بسته شدن پرونده مدارس کانکسی در استان مرکزی و ادغام دانشگاه‌ها تأکید شد.

شعارسال:اعضای کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در ادامه سفر دو روزه خود به استان مرکزی در آخرین برنامه کاری خود در نشست جمعی مسائل آموزش عالی و آموزش و پرورش در استانداری استان مرکزی مباحث طرح شده در این سفر را جمع بندی کردند.

در این نشست که با حضور سیدعلی آقازاده استاندار استان مرکزی، اعضای مجمع نمایندگان استان، اعضای کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس و همچنین جمعی از مدیران آموزش و پرورش استان و رؤسای دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی استان برکزار شد، مباحث حوزه آموزش و پژوهش مورد بحث و بررسی قرار گرفت.



زاهدی: پرونده مدارس کانکسی در استان مرکزی باید بسته شود

محمدمهدی زاهدی رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در این نشست با اشاره به اهداف سفرهای استانی کمیسیون، عنوان کرد: این سفرها باعث درک دقیقی از مشکلات منطقه‌ای خواهد شد و بسیاری از مسائل و مشکلات آموزشی استان در همین سفرها حل و فصل می‌شود، حتی این سفرهای کمیسیون در تدوین بودجه سالانه نیز منجر به تغییر و اعمال نگاه خاص شده است و جرقه تخصیص بیشتر برای سیستم سرمایشی و گرمایشی مدارس در این سفرها زده شد.

وی با بیان اینکه جمع بندی این سفرها به صورت مفصل با حضور وزرای مربوطه و مسئولان استانی در کمیسیون مورد بررسی قرار می‌گیرد، افزود: نهایتا تا ۲هفته آینده جلسه پیرامون مشکلات استان مرکزی در کمیسیون برگزار خواهد شد و مهم‌ترین مسئله در حوزه آموزش و پرورش استان این است که باید پرونده مدارس کانکسی در استان مرکزی بسته شود.

زاهدی افزود: در این راستا می توان با استفاده از ظرفیت سازمان نوسازی و بازسازی مدارس و استانداری مرکزی به صورت مشارکت۵۰درصدی استفاده و ظرف۲سال آینده این مدارس را جمع کرد؛ شایسته نیست استان مرکزی دارای مدارس کانکسی باشد.

رئیس کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: استان مرکزی در بحث مدارس فرزندان اتباع بیگانه می تواند از کمک کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد برای ساخت مدرسه استفاده کند که مشابه همین اتفاق در کرمان افتاد و برابر قوانین بین الملل کمیساریای عالی پناهندگان با توجه به وجود اتباع افغانستانی در کرمان چنین کمکی را برای ساخت مدرسه به استان کرمان کرد.

وی با اشاره به برخی از مشکلات جدی کشور در حوزه کمبود نیرو، اظهار کرد: آموزش و پرورش در سال جاری با۶۰هزار بازنشسته مواجه است و سال گذشته نیز۴۰هزار نیرو بازنشسته شدند و در واقع برای اول مهرماه۹۸با۱۰۰هزار کمبود نیرو مواجه هستیم که در این راستا برگزاری آزمون استخدامی با محوریت عدالت مدنظر است، اما مشکل جدی جفای صورت گرفته در حق آموزش و پرورش و دانشگاه فرهنگیان از سال۹۲تا۹۶بوده است.

زاهدی تصریح کرد: جمعیت۳۰هزار نفری دانشگاه فرهنگیان در سال۹۲به۳۵۰۰نفر در سال۹۶نفر رسید که این امر شوک بزرگی به آموزش و پرورش و تامین معلم وارد کرد. البته سال گذشته۲۵هزار دانشجو در این دانشگاه جذب شد اما خروجی این جذب سه سال دیگر به بهره برداری میرسد در حالی که کشور امروز با کمبود جدی مواجه است.

رئیس کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: کشور در امر بازسازی مدارس و کلاس های درس مشکل دارد، اما۱۲۰هزار کلاس بسیار زیاد است و قطعا دولت توان بازسازی آنها را ندارد، مقرر بود که در این راستا از ظرفیت صندوق توسعه ملی استفاده شود اما این برداشت با توجه به شرایط اقتصادی کشور ممکن نیست به همین دلیل باید از ظرفیت خیرین در این بخش استفاده شود.


استاندار مرکزی: کمبود ۳۵۰۰ نیرو در آموزش و پرورش استان مرکزی/ادغام دانشگاه‌ها به نفع کشور است

در ادامه این نشست سیدعلی آقازاده استاندار مرکزی نیز با اشاره به انیکه ممکن است در استان مرکزی سرانه دانش‌آموزی در نرم کشوری باشد، گفت: اما حدود۲هزار واحد آموزشی وجود دارد که این واحدها اکثرا واحدهای فرسوده هستند و تنها یک چهارم واحدها جدید هستند.

وی افزود: شهرهای اراک و ساوه که حدود۶۰درصد جمعیت استان را در بر دارند با مشکلات عدیده ای در این خصوص مواجه هستند.

استاندار مرکزی تصریح کرد: در آموزش و پرورش۳۵۰۰نفر کمبود نیرو وجود دارد که رفع این کمبود نیازمند تلاش کمیسیون آموزش در خصوص صدور مجوز بکارگیری نیروهای جدید به ویژه نیروهای بومی است چراکه نیروهای غیربومی پس از گذشت مدتی به شهر خود باز خواهند گشت.

آقازاده بیان کرد: اگر بتوانیم درخصوص ادغام دانشگاه‌ها برنامه ریزی کنیم برای آموزش و آینده کشور بسیار موثرتر خواهد بود. تجربه نشان داده که امروز در کشور هرچقدر دانشگاه‌ها ادغام کارشناسی شوند نتایج بهتری را شاهد خواهیم بود. در شأن دانشگاه فرهنگیان استان مرکزی نیست که فاقد نمازخانه و سالن غذاخوری باشد.

وی در نهایت پبشنهاد داد که در جمع بندی این جلسهیک مبلغ گلوبال برای استان مرکزی در بودجه سال آینده در نظر گرفته شود.

لازم به ذکر است که در ابتدای این نشست، برخی از مدیران آموزش و پرورش و رؤسای دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی استان نیز به بیان دیدگاه‌ها و نظرات خود پرداختند./

شعارسال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری خانه ملت ، تاریخ انتشار9 مرداد 98، کدخبر: 432017، www.icana.ir

اخبار مرتبط
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۵:۰۱ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۰
0
0
از مشکلات جدی کشور در حوزه کمبود نیرو در بخش آموزش هست و کمبود و حتی نبود امکانات ممناسب آموزشی
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین