پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
چهارشنبه ۲۴ ارديبهشت ۱۴۰۴ - 2025 May 14
کد خبر: ۲۲۷۵۹۳
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۲۶ مرداد ۱۳۹۸ - ۲۱:۴۰
براساس آمار ارزانترین پارچه چادر مشکی که وارد کشور شده یک و نیم دلار و گرانترین پارچه ۵دلار قیمت دارد اما وضعیت بازار نشان می‌دهد واردکننده این پارچه‌ها با قیمت بیش از یک میلیون تومان به‌فروش می‌رسد و هیچ مرجعی هم با آنها برخورد نمی‌کند.

شعار سال: در حال حاضر ایران به‌عنوان یکی از بزرگترین مصرف کنندگان چادر مشکی هنوز در تولید این پارچه ناموفق است و به‌نوعی حجم زیادی از نیاز بازار خود را از محل واردات تأمین می‌کند اما جالب اینجاست وابستگی کشور به واردات چادر مشکی در حالی هر روز افزایش پیدا می‌کند که چندین دهه از عمر فعالیت صنعت نساجی در کشور می‌گذرد و تولیدکنندگان این حوزه هم مدعی هستند "توانایی تولید داریم اما امکانات در اختیار ما نیست".

شاید بتوان عدم موفقیت کارخانجات چادر مشکی در کشور را در چند عامل مهم جست‌وجو کرد. نخستین مشکل نداشتنِ دانش فنیِ تولید پارچه چادر مشکی است چراکه این نوع پارچه محصولی نیست که به‌سادگی و با تجربه عادی بتوان آن را تولید کرد، علاوه بر این تولید پارچه چادرمشکی به دانش فنی خاص خود نیازمند است. البته این را هم باید اضافه کنیم که در بسیاری موارد صنعتگران و پژوهشگران ما توانسته‌اند به تولیداتی دست یابند که واقعاً از محصولات مرغوب جهانی چیزی کم ندارد اما متأسفانه عزمی برای این تولید استوار وجود نداشته است، علاوه بر این بسیاری از کارخانه‌هایی که به حوزه پارچه چادر مشکی ورود پیدا کرده‌اند ماشین‌آلات آنها متناسبِ خط تولید این پارچه نبوده است.

علاوه بر این موضوعات متأسفانه سود بالای واردات چادر مشکی عاملی شده تا تولیدکننده داخلی توانایی رقابت با اجناس وارداتی را نداشته باشد. به‌اعتقاد تولیدکنندگان حوزه چادر مشکی وقتی یک کالای وارداتی در فروشگاه فروخته می‌شود کسی از آنها برگ سبز گمرکی و قیمت تمام‌شده کالا را نمی‌خواهد بر همین اساس کسی نمی‌تواند آنها را ردیابی کند که این پارچه چقدر خریداری و با چه‌میزان سود به خریداران فروخته می‌شود.

این در حالی است که تولیدکننده داخلی باید فاکتور صادر و براساس آن مالیات بر ارزش افزوده پرداخت کند، در این شرایط مشخص است که سود فروشنده در کالای وارداتی و کالای داخلی چگونه است.

در همین ارتباط یک فعال در حوزه تولید چادر مشکی می‌گوید: متأسفانه هیچ مرجع تصمیم‌گیرنده‌ای در قیمت پارچه وارداتی وجود ندارد و همین موضوع عاملی شده تا هیچ کس نداند واردکننده چه سودی از محل فروش این پارچه‌ها می‌برد.

وی با بیان اینکه برای پاسخ به چرایی جان نگرفتن تولید پارچه چادر مشکی در کشور باید معضل واردات را یکی از دلایل دانست، گفت: براساس آمار نیاز کشور به چادر مشکی حدود 60 میلیون متر طول است که فقط میلیون متر طول از این نیاز داخل کشور تولید می‌شود.

به‌گفته این تولیدکننده، براساس آمار ارزانترین پارچه‌ای که وارد کشور شده 1.5 دلار و گرانترین پارچه پنج دلار قیمت داشته است، بر همین اساس به‌صورت تقریبی اگر نرخ دلار را در بازار 11 هزار و 700 تومان محاسبه کنیم پنج متر پارچه پنج دلار باید 292 هزار و 500 تومان فروخته شود اما مشاهده می‌کنید این پارچه‌ها با قیمت بیش از یک میلیون تومان به‌فروش می‌رسد و هیچ مرجعی هم با آنها برخورد نمی‌کند.

شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری تسنیم، تاریخ 23 مرداد 98، کد مطلب: 2075479: www.tasnimnews.com


اخبار مرتبط
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۴۵ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۷
0
0
امان امان این لاکچری بازی ها به کجاها که نمیکشه
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین