پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۲۳۸۹۹۲
تاریخ انتشار : ۲۲ مهر ۱۳۹۸ - ۲۲:۰۷
مهندس پریچهر مجری طرح زیتون کشور در همایش بزرگ علمی ارزیابی حسی روغن زیتون کشور در شهرستان رودبار، گفت: از سال ۷۲ که طرح توسعه کشت زیتون در کشور آغاز شده است تاکنون میزان تولید زیتون در کشور ۲۰ برابر شده و این طرح توسعه در ۲۶ استان کشور در حال گسترش است.

شعار سال:مجری طرح زیتون کشور گفت: با توجه به این که در سال گذشته در کشور ۳۰ درصد افزایش تولید زیتون داشتیم، پیش‌بینی می‌شود امسال بیش از ۱۲۰ هزار تن محصول زیتون در کشور تولید شود و میزان تولید روغن زیتون نیز ۹ هزار تن خواهد بود.

به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، مهندس پریچهر در همایش بزرگ علمی ارزیابی حسی روغن زیتون کشور در شهرستان رودبار، گفت: از سال ۷۲ که طرح توسعه کشت زیتون در کشور آغاز شده است تاکنون میزان تولید زیتون در کشور ۲۰ برابر شده و این طرح توسعه در ۲۶ استان کشور در حال گسترش است.

وی افزود: شهرستان رودبار جایگاه ویژه‌ای در اجرای این طرح بزرگ در کشور دارد و در حقیقت مهد زیتون کشور است.

مجری طرح زیتون کشور با بیان این که مطالعات اولیه ۶۰۰ هزار هکتاری توسعه کشت زیتون در کشور به سرانجام رسیده است، اظهار امیدواری کرد با تخصیص به موقع آب کشاورزی از سوی وزارت نیرو بتوانیم نیاز کشور به روغن زیتون را به طور کامل تامین کنیم .

به گفته وی، امروزه تولید زیتون در کشور به عنوان یک شغل درآمدزا مطرح است در صورتی که در دنیا درخت زیتون علاوه بر تامین مواد غذایی مفید، به دلیل مقاومت بالا در مقابل خشکی، به عنوان یکی از ناجیان محیط زیست محسوب می‌شود .

پریچهر با اشاره به میزان افرایش تولید زیتون و روغن زیتون در سال گذشته و جاری، خاطرنشان کرد: با توجه به این که در سال گذشته در کشور ۳۰ درصد افزایش تولید زیتون داشتیم، پیش‌بینی می‌شود امسال بیش از ۱۲۰ هزار تن محصول زیتون در کشور تولید شود و میزان تولید روغن زیتون نیز ۹ هزار تن خواهد بود .

مشاور معاون وزیر جهاد کشاورزی به جایگاه ایستگاه تحقیقات و آزمایشگاه ارزیابی حسی روغن زیتون رودبار در دنیا و کشور اشاره کرد و گفت: ایستگاه تحقیقات زیتون رودبار و آزمایشگاه ارزیابی حسی آن به عنوان یک مرجع بین‌المللی شناخته شده و رودبار هم به عنوان نگین زیتون کشور می‌درخشد.

پریچهر اذعان داشت: در دنیای کنونی بعد از مقدار و کمیت روغن زیتون، به کیفیت آن توجه خاصی می‌شود و علاوه بر آزمایش‌های شیمیایی که هزینه‌بردار است، آزمایش ارزیابی حسی روغن زیتون یک معیار و شاخص علمی در کیفیت این ماده غذایی مطرح می‌باشد و به عنوان یک راه آسان به عموم مردم توصیه می‌شود .

وی افزود: برای رسیدن به این هدف، افراد جامعه می‌توانند با خواص پنجگانه بویژه حس بویایی و چشایی خود، کیفیت روغن زیتون را تشخیص دهند.

این مسوول ادامه داد: آزمایش ارزیابی حسی یک دانش است و بهتر است از سوی مراجع ذی صلاح به عموم مردم آموزش داده شود.

مجری طرح زیتون کشور بیان داشت: علاوه بر رودبار، در استان‌های تولید کننده زیتون از جمله گلستان، فارس، زنجان و قزوین به مرجعیت وزارت جهادکشاورزی و دفتر طرح زیتون کشور، فرایند تشکیل گروه‌های ارزیاب حسی روغن زیتون فراهم شده و موضوع آموزش و انتخاب ارزیابان به عنوان یک شاخص تعیین کننده پذیرفته شده است.

وی از مسولان امر درخواست کرد برای افزایش بهره‌وری عوامل تولید در شهرستان رودبار تلاش کنند تا این شهرستان بتواند به عنوان الگویی برای سایر بخش‌های تولید در نقاط دیگر کشور باشد.

شعار سال،با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از پایگاه خبری تحلیلی اگروفود نیوز،تاریخ انتشار:21مهر1398،کد خبر:42546،agrofoodnews.com
اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین
پرطرفدارترین