پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
چهارشنبه ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 2024 May 01
کد خبر: ۲۴۱۶۴۴
تاریخ انتشار : ۰۶ آبان ۱۳۹۸ - ۱۵:۰۸
عضو هیات مدیره انجمن انبوه‌سازان استان تهران گفت: انتظاری که پیش از این هم دولت در زمینه مسکن در مردم ایجاد کرده بود از بین رفته است. وقتی صحبت از امید می شود باید چند نمود عینی هم داشته باشد که در بخش مسکن همان کورسوها هم خاموش شد.
شعار سال:عضو هیات مدیره انجمن انبوه‌سازان استان تهران گفت: انتظاری که پیش از این هم دولت در زمینه مسکن در مردم ایجاد کرده بود از بین رفته است. وقتی صحبت از امید می شود باید چند نمود عینی هم داشته باشد که در بخش مسکن همان کورسوها هم خاموش شد.

 آیا مردم قید خانه دار شدن را زده اند؟ بازار مسکن در رکودی به سر می برد که این وضعیت البته با تورم نیز همراه است. به رغم خرید و فروش کم در بازار اما قیمت مسکن پس از افزایش چند برابری تنها حدود ۱۰ تا ۲۰ درصد کاهش داشته است. اما در این میان طرح برنامه هایی از جمله مالیات بر خانه های خالی و یا بالا بردن تسهیلات وام مسکن قرار است به رفع رکود در بازار کمک کند. طی روزهای گذشته جزئیات وام ۲۰۰ میلیونی بانک مسکن اعلام شد تا شاید این مبلغ بتواند محرکی برای بازار در رکود رفته مسکن باشد. اما آیا با این مبلغ می توان در شهرهایی مثل تهران صاحب خانه شد. محاسبات نشان می دهد اگر میانگین قیمت مسکن در شهر تهران را ۱۲ میلیون تومان محاسبه کنیم با ۲۰۰ میلیون تومان وام مسکن تنها می‌توان حدود ۱۶ متر خانه خرید. با این همه طی ۶ سال گذشته هم دولت تنها وعده اجرای طرح هایی چون مسکن اجتماعی، مسکن امید و … را داده است و در کمتر از ۲ سال مانده به پایان کار دولت عملاً در حوزه مسکن هیچ طرحی نمود عینی و عملی پیدا نکرده است.

در این زمینه سید رضا قهاری، عضو هیات مدیره انجمن انبوه‌سازان استان تهران گفت: شرایط به گونه ای نیست که این دست اقدامات و طرح ها بتواند در بازار مسکن تحرک ایجاد کند. از دولت هم بعید است که محرک ویژه ای برای بخش مسکن داشته باشد.

وی افزود: متاسفانه دولت از ابتدا هم دغدغه چندانی در خصوص مسکن نداشت. شاید اگر دولت تمرکز خود را روی مسکن مهر که البته مورد انتقاد همه هم بود؛ گذاشته بود به خانه دار شدن قشر متوسط به پایین منجر می شد چرا که به خاطر کاهش ارزش پول، مسکن مهر هم به طبقه متوسط و نه به طبقه محروم می رسید.

قهاری تصریح کرد: اگر به جای مخالفت و مانع تراشی همان طرح مسکن مهر را با همه نواقص آن تکمیل کرده بودند می‌توانست تا حدودی التهاب نیاز به مسکن  فروکش کند. اما بعد از آن انواع طرح های غیر واقعی و غیر عملی مانند مسکن اجتماعی ، امید و غیره مطرح شد که تنها بازی با کلمات صورت گرفت.

این کارشناس بازار مسکن با بیان اینکه مردم دیگر قید خانه دار شدن را زده اند، افزود: انتظاری که پیش از این هم دولت در مردم ایجاد کرده بود از بین رفته است. وقتی صحبت از امید می شود باید چند نمود عینی هم داشته باشد که در بخش مسکن همان کورسوها هم خاموش شد.

قهاری همچنین گفت: به نظر می رسد دولت در بخش مسکن به جای کار عملی، تحت فشار مجلس کار سیاسی انجام می‌دهد. بعید است اراده ای برای حل مشکل مسکن وجود داشته باشد.
وام ۲۰۰ میلیونی به اندازه ۶۰ میلیون سال گذشته ارزش دارد

قهاری در خصوص مبلغ وام مسکن گفت: این مبلغ بی شک نمی‌تواند کمکی به خرید مسکن کند مگر اینکه سبک زندگی تغییر کند و مردم در خانه های ۲۵ تا ۳۰ متری زندگی کنند. هر چند طرح ساخت خانه های ۲۵ تا ۳۰ متری سال ها پیش مطرح شد و البته می توانست برای افراد مجرد و یا خانواده های ۲ نفره مفید واقع شود اما خانه ای با این متراژ هم ساخته نشده است.

وی افزود: مبلغ ۲۰۰ میلیون تومان برای خرید مسکن معادل حدود ۶۰ میلیون تومان سال گذشته است که در نتیجه بالا رفتن حبابی قیمت مسکن و البته افت ارزش پول ملی این اتفاق افتاده است.
مالیات بر خانه های خالی اثری در بازار فروش ندارد

عضو هیات مدیره انجمن انبوه‌سازان استان تهران با اشاره به طرح اجرای مالیات بر خانه های خالی گفت: مالیات بر خانه‌های خالی می‌تواند در بازار اجاره تاثیر داشته باشد اما در بازار فروش تاثیر چندانی نخواهد داشت در واقع هزینه مالیات روی قیمت تمام شده می‌آید. مشکل اصلی بازار مسکن، فروشندگان نیستند بلکه خریدارانی هستند که توان خرید ندارند.

قهاری تصریح کرد: مالیات بدون حساب و کتاب قطعاً به نفع خریدار و مستاجر نیست. اگر دولت قصد دارد درآمد خود را بالا ببرد نباید دست به اقداماتی بزند که شرایط بدتر شود.

وی افزود: باید مشوق‌های ساخت برای سازندگان گذاشته شود تا قیمت تمام شده کمتر شود. حتی اگر کسی طمع کند خانه خود را خالی نگه دارد تا مدت زمانی می تواند آن را نگه دارد اگر به حد مقبولی برسد آن را عرضه می کند. بنابراین آنچه مهم است توان خریدار و البته مشوق هایی که می توان برای سازندگان قرار داد و از سوی دیگر جریان را به نظام عرضه و تقاضا در بازار واگذار کرد.

شعار سال،با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از سایت خبری تحلیلی اقتصاد24،تاریخ انتشار:6آبان1398،کد خبر:162394،eghtesaad24.ir
اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین
پرطرفدارترین