پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۲۵۲۹۷
تاریخ انتشار : ۲۸ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۱:۲۷
در شرایطی که حدود پنج سال از ممنوعیت واردات زیتون به صورت کنسروی می‌گذرد در بهار امسال ۱۵ تن زیتون از مبادی رسمی و گمرکات کشور وارد شده است.
شعارسال:  عضو شورای ملی زیتون با بیان اینکه واردات زیتون کنسروی به کشور ممنوع است، از افزایش تعرفه این محصول توسط هیات وزیران ابراز شگفتی کرد.

نادرجلالت در واکنش به مصوبه اخیر هیات وزیران مبنی بر افزایش تعرفه واردات زیتون از ۴۰ به ۵۵ درصد، اظهارداشت: واردات زیتون کنسروی به کشور ممنوع است و جای سوال دارد با وجود ممنوعیت واردات این کالا، چرا تعرفه آن را کم و زیاد می‌کنند.

وی با بیان اینکه احتمال دارد قصد مسئولان از این اقدام، به راه انداختن زمزمه‌هایی در زمینه واردات زیتون باشد، اضافه کرد: اگر قرار باشد اقدامی در زمینه واردات انجام شود باید وزارت جهاد کشاورزی اعلام کند که نیازی به این کار هست یا خیر، و نمی‌توان بدون در نظر گرفتن تولید کشور و تولیدکنندگان دست به واردات این محصول زد.

عضو شورای ملی زیتون با اشاره به اینکه تا دو سال گذشته ما با مازاد تولید زیتون کنسروی در کشور مواجه و به دنبال صادرات آن بودیم، تصریح کرد: البته ما در زمینه صادرات این محصول چندان موفق عمل نکردیم.

جلالت با بیان اینکه از اوایل شهریورماه برداشت زیتون کنسروی در کشور آغاز می‌شود، اظهارداشت: پیش بینی می‌شود تولید زیتون در سال‌جاری حدود ۴۰ و در برخی مناطق نیز تا ۵۰ درصد کاهش داشته باشد.

وی دلایل این امر را مورد اشاره قرار داد و گفت: تغییرات آب و هوایی و ناآور بودن باغات زیتون در سال‌جاری از دلایل این امر است ضمن اینکه شیوع آفت مگس میوه زیتون نیز در دو منطقه کشور گزارش شده است.

عضو شورای ملی زیتون با بیان اینکه با وجود شرایط مذکور، احتمال دارد امسال با کمبود این محصول در کشور مواجه باشیم، افزود: البته با توجه به تولید مازاد طی سال‌های گذشته، به نظر نمی‌رسد تا اوایل سال ۹۶ مشکلی در این زمینه داشته باشیم.

جلالت تصریح کرد: بنابراین مطرح کردن بحث واردات در حال حاضر اقدام درستی نیست و باید منتظر ماند و دید شرایط تولید به چه صورت خواهد بود.

وی با تاکید بر اینکه در حال حاضر باید تولیدکنندگان کشور را حمایت کنیم، گفت: اگر هم قرار باشد وارداتی انجام شود وزارت جهاد باید این کار را انجام دهد آن هم با تحقیقات کامل، به صورت کارشناسی شده و مقطعی.

* مجوزی برای واردات زیتون ندادیم

همچنین محمد رمضانی ملک رودی مجری طرح زیتون وزارت جهاد کشاورزی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: با توجه به شرایط جوی مناسب امسال عملکرد مناسبی در باغات زیتون وجود دارد و بیش از ۸۳ هزار هکتار باغ تجاری و شناسنامه دار و حدود ۲۰ هزار هکتار باغ های بدون شناسنامه و غیر تجاری در محوطه های دولتی، پادگان ها و مناطق شهرداری وجود دارد که پیش بینی می شود بیش از ۱۲۰ هزار تن از باغات تجاری برداشت شود.

وی افزود: با توجه به میزان تولید و برداشت زیتون که پاسخگوی نیاز مردم نیز است وزارت جهاد کشاورزی از سال ۱۳۹۰ اعلام کرد که نیازی به واردات زیتون کنسروی ندارد و توانایی تامین این نیاز در داخل وجود دارد اما با این وجود شاهدیم که این محصول از طریق مبادی رسمی به کشور وارد شده است که خود وزارت جهاد کشاورزی نیز نسبت به این وضعیت اعتراض دارد و طی مکاتباتی اشخاصی که این کار را انجام می‌دهند را به دستگاه‌های نظارتی معرفی کردیم که جلوی آن گرفته شود.

مجری طرح زیتون وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه گمرک باید پاسخگوی واردات زیتون باشد، تصریح کرد: علیرغم اینکه بارها وزارت جهاد کشاورزی نسبت به جلوگیری از واردات میوه نامه‌نگاری کرده و حتی شخص وزیر جهاد کشاورزی در این زمینه مکاتبات لازم را انجام داده است چنین مسائل و اشتباهاتی رخ می‌دهد که البته وزارت جهاد کشاورزی واردات زیتون را پیگیری می‌کند تا به نتیجه لازم برسد.

رمضانی ملک رودی اعلام کرد: یکی دیگر از راهکارهایی که قاچاقچیان برای واردات میوه‌های غیرمجاز خود از طریق مبادی رسمی به کار می‌برند این است که میوه ممنوع خود را تا پشت مرزها و گمرکات کشور می‌آورند و پس از آنکه با اعلام ممنوعیت جلوی واردات آن گرفته شد و چند ماه از انباشت محصول در گمرک گذشت با مزایده گذاشتن این محصولات همان واردکنندگان اقدام به خرید محصول خود و وارد کردن آن به بازار داخلی می‌کنند.

وی تاکید کرد: مقام معظم رهبری در هفته‌های گذشته نسبت به این مساله واکنش نشان دادند و اعلام کردند میوه قاچاق باید معدوم شود و راهی برای ورود به کشور نداشته باشد و اگر محصولی قاچاق است به مزایده گذاشتند و واردات آن از هر طریقی به کشور هیچ معنی ندارد که امیدواریم با این اظهارات و مکاتباتی که انجام دادیم دیگر شاهد قاچاق یا واردات رسمی میوه‌های ممنوعه به کشور نباشیم.

با اندکی اضافات و تلخیص برگرفته از روزنامه عصر اقتصاد، صفحه 10، تاریخ انتشار: یکشنبه 24 مرداد 1395، شماره: 4884 .

اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین
پرطرفدارترین