پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۲۵۳۱۷۲
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۱۱ دی ۱۳۹۸ - ۱۴:۳۴
دبیرکل دفتر معاونت مسکن روستایی معاون وزیر راه‌و‌شهرسازی در حالی از برنامه‌ریزی برای رسیدن به مقاوم‌سازی ۷۰ درصدی واحدهای روستایی خبر می‌دهد که دولت تدبیر و امید تنها به یک‌پنجم از میزان تکالیف خود در این زمینه عمل کرده است.

شعار سال:۹ دی‌ماه حمیدرضا سهرابی، مدیرکل دفتر معاونت مسکن روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، از مقاوم بودن ۴۳ درصد واحد‌های مسکونی روستایی در کشور خبر داد و گفت: «طرح مقاوم‌سازی مسکن روستایی سال ۱۳۸۴ در حالی کلید خورد که در کشور تنها ۷ درصد واحد‌های روستایی مقاوم بود».
سهرابی با اشاره به اینکه تسهیلات مسکن روستایی از ابتدا با ۵ میلیون تومان شروع شد و اکنون به ۴۰ میلیون تومان رسیده است، گفت: «سود این تسهیلات، ۵ درصد و زمان بازپرداخت این وام، ۱۵ ساله است».
مدیرکل دفتر معاونت مسکن روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی اضافه کرد: «طیفی از جامعه هدف که بضاعت مالی مناسبی ندارند، متاسفانه قادر به استفاده از این تسهیلات نیستند به همین دلیل تفاهمنامه‌ای بین سازمان برنامه و بودجه و بنیاد مسکن در ۷ استان کشور منعقد شده است که بر اساس آن، مقرر شده در مجموع ۳۲ هزار و ۴۴۰ واحد، از تسهیلات مسکن روستایی در سقف ۴۰ میلیون تومان با کارمزد ۵ درصد و کمک بلاعوض در سقف ۲۵ میلیون تومان استفاده کنند». سهرابی اضافه کرد برنامه‌ریزی‌ها برای این است که تا افق ۱۴۰۵، ضریب مقاوم‌سازی در این حوزه به ۷۰ درصد برسد.
مطابق ماده ۵۹ برنامه ششم توسعه، دولت‌ها مکلف به بهسازی و نوسازی حداقل ۲۰۰ هزار واحد مسکن روستایی با پرداخت تسهیلات ارزان‌قیمت با کارمزد ۵‌درصد شده‌اند، البته این تکلیف در قانون برنامه پنجم توسعه نیز وجود داشته است. در دولت‌های نهم و دهم در زمینه بهسازی و نوسازی مسکن روستایی، تلاش بسیاری شد. بنیاد مسکن انقلاب اسلامی با معرفی خانواده‌های روستایی به بانک‌های عامل، زمینه‌ مقاوم‌سازی بیش از یک میلیون و ۶۳۰ هزار مسکن روستایی را فراهم کرد و رونق مقاوم‌سازی واحدهای روستایی را در کشور رقم زد؛ رونقی که علاوه بر استحکام‌یابی واحدهای مسکن روستایی، زمینه‌ساز اشتغال فراوانی هم در پهنه کشور شد.
در دولت یازدهم و دوازدهم این روند متوقف و بازسازی مسکن روستایی مانند تولید مسکن شهری دچار رکود شد. تا جایی که بنا بر گزارش‌های بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، در سال‌های ۹۲ و ۹۴ هیچ سهمیه‌ای برای بهسازی و نوسازی واحدهای روستایی به بانک‌های عامل تخصیص داده نشد.
در مجموع هم از سال ۹۲ تا ۹۷ و طی ۶ سال، تنها ۲۵۴ هزار قرارداد برای بازسازی واحدهای روستایی منعقد شد، در حالی که بنا بر تکلیف قانونی برنامه ششم باید یک میلیون و ۲۰۰ هزار واحد روستایی بازسازی و نوسازی می‌شد.
بنا بر سرشماری سال ۹۵، ۵ میلیون و ۳۷۸ هزار واحد مسکن روستایی در کشور وجود دارد، این در حالی است که تعداد خانواده‌های روستایی کشور ۶ میلیون و ۵۲ هزار واحد روستایی است، بنابراین کمبود ۶۷۴ هزار واحدی در مناطق روستایی وجود دارد.
از طرفی در شرایط فعلی ۵۷ درصد از واحدهای موجود نیاز به مقاوم‌سازی دارند و خطر تخریب آنها در برابر حوادث طبیعی امری جدی و خطرناک است و یکی از علل افزایش خسارت‌های جانی و مالی در حوادث طبیعی مانند سیل و زلزله، همین عدم استحکام واحدهای مسکونی بویژه در روستاهای کشور است. در این شرایط که دولت تدبیر و امید با طرح اقدام ملی مسکن بخشی از عقب‌ماندگی دولت در بخش مسکن شهری را می‌خواهد جبران کند، این انتظار وجود دارد به بخش مسکن روستایی نیز اهتمام ویژه‌ای داشته باشد.

 

شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از  روزنامه وطن امروز، تاریخ انتشار:11 دی 1398، کدخبر:214672، www.vatanemrooz.ir

اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۲۹ - ۱۳۹۸/۱۰/۱۱
0
0
دولت هیج برنامه ای برای توسعه دولت رفاه نداره و مشکل از همین جاست
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین