پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۲۵۵۴۹۸
تاریخ انتشار : ۲۴ دی ۱۳۹۸ - ۱۷:۴۹
بعد از سقوط هواپیمایی اوکراینی بسیاری از شرکت های هواپیمایی پروازهای خود را به ایران را لغو کردند و حتی عبور از آسمان ایران نیز به کشورهای دیگری مانند افغانستان منتقل شد. از سوی دیگر ورود گردشگر نیز با کاهش چشمگیر روبرو شد.

شعارسال: طی روز‌های گذشته اخباری مبنی بر لغو ۷۰ درصد تور‌های گردشگری ورودی به کشور در پی سقوط هواپیمای اوکراینی با موشک منتشر شد. هرچند این آمار توسط مسئولان به طور رسمی تایید نشده است، اما لغو و تعلیق برخی پرواز‌های شرکت‌های خارجی بعد از سقوط هواپیمایی اوکراینی بی تردید بر ورود گردشگران به داخل تاثیرگذار بوده است.

از سوی دیگر با کاهش میزان پرواز‌های عبوری از آسمان ایران، کشور‌های همسایه از فرصت استفاده کرده و با افزایش حجم پروازی، درآمد ارزی خود را بالا برده‌اند. بعد از این تنش‌ها، سازمان بین المللی هوانوردی غیر نظامی جهان (ایکاو) و انجمن بین‌المللی حمل و نقل هوایی (آیاتا) از افغانستان و شمار دیگری از کشور‌های منطقه خواستند تا در زمینه پذیرش پرواز‌های عبوری بیشتر از آسمانشان همکاری کنند. قاسم وفایی‌زاده، رئیس عمومی اداره هوانوردی افغانستان به دویچه وله گفته است: «هر پروازی که از فضای افغانستان عبور می‌کند، ما از آنان ۷۰۰ دلار حق عبور می‌گیریم.» او افزود: «[این افزایش]در هر روز می‌تواند نزدیک به ۱۰۰ هزار دلار درآمد برای اداره هوانوری افغانستان ایجاد کند.»

به نظر می‌رسد حادثه سقوط هواپیمای اوکراینی حالا برای ایران هم به لحاظ درآمد دلاری از پرواز‌ها و هم به لحاظ کاهش میزان گردشگری اثرات سویی داشته است. هرچند باید دید این اثرات می‌تواند در یک فرآینده بلند مدت گردشگری را دچار چالش کند و یا از این بحران عبور خواهیم کرد؟

۷۰ درصد تور‌ها لغو شده اند؟

پس از سقوط هواپیمای مسافربری اوکراین، خبری منتشر شد که ۷۰ درصد تور‌های خارجی لغو شده اند. علی اصغر مونسان وزیر میراث فرهنگی و گردشگری البته نه آن را تایید کرد و نه تکذیب. او درباره اخباری مبنی بر کاهش ۷۰ درصدی تور‌های ورودی پس از سقوط هواپیمای اوکراینی، گفت: بعضی از کشور‌ها توصیه‌هایی در این باره داشته‌اند که حتما اثراتی در کنسل شدن تور‌های ایران داشته است، تلاش می‌کنیم به حالت عادی برگردیم.
وزیر میراث فرهنگی اضافه کرد: قطعا عدد ۷۰ درصد قابل توجه است، در بعضی از کشور‌ها این ریزش بیشتر بوده و در برخی کمتر، ما بازار‌های جدیدی را اضافه می‌کنیم و امیدواریم این شرایط تغییر کند.

اما از سوی دیگر، ولی تیموری معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی و گردشگری در گفتگو با اقتصاد ۲۴ گفت: بی تردید برای هر سفری، ایمنی، امنیت و آرامش مقصد اهمیت دارد و هیچ گردشگری بدون مطالعه و بررسی جمیع شرایط اقدام به سفر نخواهد نکرد.

وی افزود: قطعاً اتفاق رخ داده در تصمیم گردشگران برای سفر به ایران اثرگذار بوده است اما اینکه آمار بدهیم ۷۰ درصد کاهش گردشگری داشته‌ایم درست نیست. باید توجه داشت ما در فصل پر رونق گردشگری قرار نداریم و از اول اسفند ماه اوج ورود گردشگران به کشور خواهد بود.

تیموری با بیان اینکه هنوز آماری در خصوص میزان کاهش ورود گردشگر به کشور در ۸ روز گذشته احصا نشده است، اظهار کرد: به حالت کلی این اتفاقات در گردشگری تاثیر بلند مدت خواهد گذاشت و این مسئله در آینده نیز خود را نشان خواهد داد. در واقع متقاعد کردن مشتریان و زدودن تصویر منفی ایجاد شده از ذهن آن‌ها هزینه بالاتری خواهد داشت و البته به لحاظ کمی نیز با کاهش روبرو خواهیم شد.

عبور گردشگری از تلاطم‌ها

معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی و گردشگری با بیان اینکه گردشگری طی سال‌های گذشته بار‌ها با این تلاطم‌ها روبرو شده است، تصریح کرد: آنقدر جذابیت‌های گردشگری و روحیه مهمان نوازی در کشور وجود دارد، که شکی نیست گردشگری کشور از این اتفاق هم به سلامت عبور خواهد کرد و نشاط خود را بازسازی خواهد کرد.

تیموری در ادامه گفتگو با اقتصاد24 تاکید کرد: در هر شرایطی ما تمهیدات لازم برای خنثی کردن جو منفی روانی نسبت به سفر ایران را به کار خواهیم بست و رایزنی‌های لازم توسط سازمان هواپیمایی کشور برای عادی شدن پرواز‌های خارجی در حال انجام است.

تبدیل تهدید به فرصت

وی همچنین گفت: اقدام دیگر آن است که در بازار‌هایی که حساسیت‌ها نسبت به این اتفاقات کمتر است تمرکز بیشتری داشته باشیم و بازار‌های جدیدی را نیز ایجاد کنیم. برای مثال مراسم تشییع سردار شهید حاج قاسم سلیمانی خود فرصتی شد برای دیده شدن کشورمان که در نهایت علاقه مندانی را نیز برای ورود به ایران جذب کند.

معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی و گردشگری یادآور شد: باید بتوانیم هر چالشی را به فرصت تبدیل کنیم. در یک سال گذشته هم با انواع چالش‌ها روبرو بودیم که البته نه تنها اثر منفی نداشته که افزایش میزان گردشگر را نیز به همراه داشت. امیدواریم از این چالش هم مانند گذشته عبور کنیم و با کمک همکارانمان در بخش خصوصی قطعاً رونق را به گردشگری خارجی برمی‌گردانیم.

شعارسال، با اندکی تلخیص و اضافات بر گرفته از پایگاه خبری تحلیلی اقتصاد۲۴، تاریخ انتشار: 24 دی 1398 ، کدخبر: ۵۲۸۳۲ ، www.eghtesaad24.ir

اخبار مرتبط
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین