پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۲۷۴۹۳۰
تاریخ انتشار : ۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۴:۵۰
محمدرضا شانه ساز با اشاره به اینکه با کمبود دارو مواجه نیستیم از طرح دعوی در دستگاه قضایی برای مقابله با تبلیغات اغواگرایانه خبر داد.

شعار سال: رئیس سازمان غذا و دارو با اشاره به وضعیت تولید اقلام بهداشتی در ایام کرونا گفت: در گذشته در کشور حدود ۲ هزار لباس برای حوزه درمانی تهیه می‌شد که این اقلام وارداتی بود، اما در حال حاضر لباس‌های تولیدی کیفیتش به مراتب بهتر از انواع وارداتی است و کمبودی در این زمینه نداریم.
او افزود: در حال حاضر صادر کننده کیت هستیم و اجازه صارات به دیگر کشور‌ها را ارائه دادیم چرا که ظرفیت تولید کیت‌ها در کشور بالا است.
رئیس سازمان غذا و دارو خاطر نشان کرد: در حال حاضر علاوه بر اینکه نیاز کشور در زمینه اقلام درمانی و کیت تشخیصی را بر طرف کردیم صادرات هم انجام می‌دهیم. در زمینه دارو و واکسن هم در حال فعالیت هستیم و امیدواریم در تولید واکسن و دارو پیشتاز باشیم.
شانه ساز تصریح کرد: مردم پای کار آمدند و دشواری نداشتیم حتی گاهی پیشنهاداتی از سوی مردم روی میز ما بود و مشارکت خوبی وجود داشت. سعی شد موانع را بر داریم. خوشبختانه آنچه باعث ایجاد حساسیت در میان مردم و افزایش مشارکت شد حاصل فضاسازی رسانه‌ای مناسب بود.
او در پاسخ به این سوال که برخی بیماران خاص مانند تالاسمی با کمبود دارو مواجه هستند، بیان کرد: در زمینه دارو‌های بیماران خاص به جز اقلام خاص که ناشی از فشار تحریم‌ها است، مشکلی نداریم.
شانه ساز تصریح کرد: اصرار بر تهیه برخی برند‌های خاص وجود دارد. برخی بیماران و پزشکان اصرار دارند بیمار برند خاص دارویی را دریافت کنند. در قانون عنوان شده که باید از برند داخلی استفاده شود، اما برای کاهش اضطراب دارو‌های برند خارجی را هم وارد می‌کنیم.
رئیس سازمان غذا و دارو افزود: بحث کمبود دارو نیست بلکه اصرار بر استفاده از دارویی خاص است. خوشبختانه تا کنون هر نسخه دارویی که دست مردم بوده در این وضعیت فراهم شده است. گرچه توزیع برخی اقلام در همه داروخانه‌ها انجام نمی‌شود و امکان استفاده از آن در همه داروخانه‌ها نیست. چرا که مصرف کننده آنان خاص است.
او ادامه داد: باید برنامه ریزی کنیم تا از ارز موجود در کشور استفاده شود.
به گفته شانه ساز بحث اول دسترسی بیماران به دارو‌ها است و سپس بر برند خاص تاکید وجود دارد قانون گذار تاکید دارد که اولویت با دارو‌های تولید داخل است.
شانه ساز در خصوص دارو‌هایی که امروزه در برخی کشور‌ها برای مقابله با کرونا استفاده می‌شود، بیان کرد: داروی فاویپیراویر هنوز نتوانسته خود را ثابت کند و در دنیا هم این دارو نتوانسته بیماران را درمان کند.
رئیس سازمان غذا و دارو افزود: هنوز نمی‌توانیم در مورد موثر بودن برخی دارو‌ها اظهار نظر کنیم و برخی از این دارو‌ها باید به صورت ترکیبی استفاده شود و تائید آن‌ها مقداری زمان بر است که پس از آن باید مورد استفاده قرار داد.
او گفت: ایران در بحث دارویی به موازات سایر کشور‌های پیشرفته پیش می‌رود. هر یک از دارو‌های مورد تائید را می‌توان در داخل کشور تولید کرد و به لطف خداوند توان خوبی در زمینه داروسازی داریم.
شانه ساز در خصوص تولید واکسن کرونا بیان کرد: بخش‌های خصوصی در این زمینه فعالیت می‌کنند و محققین و شرکت‌های داروسازی در این زمینه بدون وقفه کار خود را ادامه می‌دهند. ویروس بسیار پیچیده است و رفتار خاصی دارد. تولید واکسن کار آسانی نیست و ما پا به پای دنیا پیش می‌رویم.
او در خصوص تولید واکسن آنفلانزا در ایران گفت: تولید این دارو را ده برابر سال گذشته برای گروه‌های آسیب پذیر پیش بینی کردیم و مکاتبات آن انجام شده است و ما هم به شرکت‌های مختلف برای تامین اعتبار و تامین ارز کمک می‌کنیم.
رئیس سازمان غذا و دارو اضافه کرد: نمی‌توان از واکسن آنفلانزا گذشته به خاطر تغییر این ویروس استفاده کرد و باید به روز شود. سعی می‌کنیم حداکثر تعداد واکسن لازم برای بیماران را تامین کنیم. همه دنیا توجهشان به مصرف آن جلب شده و ما هم سعی می‌کنیم با شتاب اقدام کنیم. اگر شیطنت‌های بانکی و برخی موانع از سوی دشمنان ما نباشد واکسن را برای گروه‌های خطر پذیر تامین کنیم.
او در رابطه با تبلیغ برخی دارو‌های مقابله با کرونا اظهار کرد: با تبلیغات در شبکه‌های ماهواره‌ای برخورد قانونی می‌شود. آنچه در شبکه‌های رسمی کشور تبلیغ می‌شود در کمیته‌ای که بدین منظور پیش بینی شده، مورد ارزیابی قرار می‌گیرد و آن‌ها باید مجور بگیرند. با تبلیغات اغواگرایانه برخورد می‌کنیم و بر علیه آنان طرح دعوی در دستگاه قضایی می‌شود.

شعار سال،با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری برنا، کد خبر:999096، تاریخ انتشار: 19 اردیبهشت 1399، www.bornanews.ir

اخبار مرتبط
خواندنیها-دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین