پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۲۷۹۱۱۰
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۱۲ خرداد ۱۳۹۹ - ۲۰:۵۸
حسینی، دبیر اتحادیه صادرکنندگان فرآورده‌های نفتی که معتقد است به دلیل هزینه بالای نفتکش‌ها، صادرات بنزین به ونزوئلا توجیه اقتصادی ندارد، می‌گوید: مراودات انرژی با این کشور نشان دهنده شکست‌پذیری تحریم‌های اقتصادی امریکا علیه ایران بوده و منافع سیاسی آن بیش از منافع اقتصادی آن است.

شعارسال: داده‌های موسسه رفینیتیو ایکون نشان می‌دهد پنجمین نفتکش حامل سوخت ایران به دریای کارائیب رسیده و انتظار می‌رود وارد آب‌های ونزوئلا شود. اقدامی که از یک سو نشان دهنده تبدیل ایران از یک واردکننده بنزین در دور اول تحریم‌ها به صادرکننده بنزین است و از سوی دیگر عمق بخشی روابط دیپلماتیک و اقتصادی تا محدوده حیاط خلوت امریکا است.


سید حمید حسینی دبیر اتحادیه صادرکنندگان فرآوده‌های نفتی می‌گوید: صادرات بنزین به ونزوئلا نمی‌تواند خیلی ادامه پیدا کند؛ و شاید از جنبه اقتصادی صادرات بنزین به ونزوئلا خیلی پر رنگ نیست. او به نوعی این تبادل سوختی را سیاسی می‌داند و می‌گوید: ایران و ونزوئلا سال‌هاست با هم در ارتباط هستند. به نوعی حتی هر دو از موسس‌های اولیه اوپک بوده‌اند. از طرفی این کشور همواره در جریانات اوپک با ما هم نظر بوده است. در دوره تحریم‌های قبلی این هوگو چاوز بود که ایران کمک کرد و محموله‌های بنزین را به کشور ارسال کرد، حالا هم کشور‌ها قصد کمک به این کشور در شرایط بد اقتصادی دارد.

به گفته او، از آنجایی که این اقدام به نوعی با شکستن تحریم‌های اقتصادی علیه ایران و ونزوئلا همراه شده، این صادرات را می‌تواند اتفاق بزرگی در سطح جهان دانست. درحال‌حاضر بسیاری از کشور‌ها از ترس تحریم‌ها وارد مراوده اقتصادی با ایران نمی‌شوند، اما واردات بنزین از ایران به خوبی نشان داد که کشور‌ها می‌توانند ارتباطات خود را حفظ کنند.

این فعال بخش خصوصی ادامه داد: مهم‌ترین مشکل در بحث صادرات، بحث دریافت پول است که می‌توان برای آن هم راهکار‌های دیگری در نظر گرفت که ساده‌ترین آن تهاتر کالایی است.
افزایش کرایه حمل و چالش صادرات بنزین به ونزوئلا

بی ثباتی در بازار نفت، قیمت‌های ارزان نفت خام و کاهش تقاضای فراورده‌های نفتی که در نتیجه شیوع ویروس کرونا اتفاق افتاد منجر به افزایش کرایه حمل تانکر‌های حمل فراورده در آوریل ۲۰۲۰ میلادی (فروردین - اردیبهشت ۹۹) شد. آنگونه که مدیرعامل شرکت کشتی رانی آردمور (Ardmore) اعلام کرده، نرخ کرایه نفتکش‌های سایز متوسط (MR) با حدود ۴۵ درصد افزایش نسبت به فصل اول به ۲۸ هزار و ۲۰۰ دلار در روز رسیده است.

این افزایش نرخ کرایه عاملی است که به گفته دبیر اتحادیه صادرکنندگان فرآورده‌های می‌تواند صادرات بنزین به این کشور واقع شده در امریکای جنوبی را تحت تاثیر قرار دهد. او که صرفه صادرات محصولاتی همچون اکتان بوستر و کاتالیست و کمک‌های فنی مهندسی را بیش از صادرات بنزین می‌داند، می‌گوید: با توحه به افزایش کرایه نفتکش‌ها و همچنین دوری مسیر، بعضا شاهد هستیم که کرایه حمل بنزین معادل دو بشکه نفت خام که معادل بهای یک بشکه بنزین می‌شود در چنین شرایطی نمی‌توان خیلی روی درآمد حاصل از صادرات این سوخت حساب کرد.

او البته با اشاره به کمک‌های ونزوئلا در دور قبل تحریم‌های اقتصادی علیه ایران و صدور محموله‌های بنزین به ایران، می‌گوید: در این شرایط حالا ایران سعی دارد در شرایط کرونایی و بحران‌های اقتصادی به این کشور جبران و کمک کند. ایران علاوه بر صادرات ۱.۵ میلیون بشکه ای، توانست با صادرات اکتان بوستر به کیفیت و توسعه تولید بنزین در این کشور کمک کند.

شعارسال، با اندکی اضافات و تلخیص برگرفته از سایت گسترش، تاریخ انتشار: ۱۱ خرداد ۱۳۹۹، کدخبر: 101901: www.gostaresh.news
اخبار مرتبط
خواندنیها -دانستنیها
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Netherlands
۱۳:۳۲ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۳
0
0
درسته که ایران میخواد هم درآمد داشته باشه همین که به ونزوئلا کمک کنه اما شرایط اقتصادی ما طوری نیست که مسئولان ریسک کنند و اگر واقعا این صادرات به صرفه نیست خب بیشتر به فکر منافع ملی باشند تا وجهه خارجی
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین