پیشبینی افزایش قیمت بستههای اینترنتی کار سختی نبود، با افزایش سرسام آور قیمتها اصلا عجیب نبود که قیمت اینترنت نیز بسان بقیه محصولات و خدمات با افزایش قیمت روبهرو شود.اما بد نیست متولیان امر به این نکته نیز توجه داشته باشند که علاوه بر اینکه امروزه انجام بسیاری از کارها با اینترنت پیوند خورده همین اینترنت نیم بند با سرعت افتضاح جزو معدود دلخوشیهای مردم است؛ لطفا آن را از مردم دریغ نکنید.
شعار سال: قیمت بستههای اینترنتی بسان گذشته با افزایش همراه شد. جدای از افزایش بیرویه قیمتها حضرات تصمیم گیرنده ابتدا گزینه بستههای اینترنتی بلندمدت را از اپلیکیشن حذف کردند و بعد از اعتراض کاربران مجددا از آن رونمایی کردند؛ بستههایی که از نظر قیمت و حجم هیچ شباهتی به بستههای پیشین نداشت. این سناریو در گذشته نیز عینا اجرا شده بود. بد نیست مسئولان در بازی موش و گربهای که انجام میدهند مقداری خلاقیت نیز به خرج بدهند.
افزایش قیمت نتیجه بازی موش و گربه اپراتورهای همراه
طی چند روز گذشته صدای اعتراض کاربران شبکههای اجتماعی بلند شده که چه نشستهاید قیمت بستههای اینترنتی گران شده است. اپراتورهای همراه در بدو امر کمافیالسابق بستههای اینترنتی بلند مدت را از اپلیکیشن اپراتورها حذف کردند.
کاربران شبکههای اجتماعی خبر دادهاند که بستههای بلند مدت ایرانسل حذف شده و طولانیترین بسته اینترنتی ایرانسل یک ماهه عرضه میشود؛ و صد البته که بستههای یک ماهه نیز با افزایش قیمت روبهرو شده است. پس از اعتراض به حذف بستههای اینترنتی بلند مدت، مسئولان امر منت بر سر مشتریان گذاشتند و مجددا بستههای مدتدار به گزینههای تمدید اینترنت ایرانسل بازگشت، اما همانطور که قابل پیشبینی بود بستههای جدید هیچ شباهتی به بستههای پیشین از نظر حجم و قیمت نداشت. حجم اینترنت بینالمللی تقریبا در اکثر بستهها با کاهش همراه شده است. اما قطعا این بدترین قسمت ماجرا نیست؛ قیمت بستههای اینترنت اپراتور ایرانسل و همراه اول با افزایش عجیبی همراه بوده است. قیمت آنها در برخی موارد ۲ برابر و حتی بیشتر شده است.
به نقل از کاربران توئیتر، بسته ۹۰ روزه ۲۴ گیگابایتی ایرانسل که با قیمت ۵۸ هزار تومان قابل خریداری بود، حالا به ۹۰ روزه ۱۷ گیگابایتی تبدیل شده و قیمت آن ۷۹ هزار تومان شده است.
کاربر دیگری گفته است که بسته ۱۵ گیگابایتی همراه اول که ۳۶ هزار تومان بود، حالا ۷.۵ گیگابایتی شده است. استراتژی دو شرکت ایرانسل و همراه اول در این میان اندکی متفاوت است و به نظر میرسد همراه اول مشتری مدارتر عمل کرده که جای بسی سپاس و قدردانی دارد. ایرانسل در کنار افزایش قیمت، حجم بستهها را نیز کاهش داده است، در حالیکه همراه اول بستههای حجمی خود را با قیمت قبل، اما با ۵۰ درصد حجم سابق به کاربران پیشنهاد داده است.
در این راستا، حسین فلاح جوشقانی رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در توییتر نوشت: «بالابردن قیمت در برخی اپراتورهای تلفن همراه، در حالی که مردم به دلیل شیوع کرونا وابستگی بیشتری به فضای مجازی پیدا کردهاند، غیرمنطقی و غیرمعقول است و سازمان تنظیم با آن مخالفت کرده است. برخورد قانونی با اپراتورهای متخلف از صبح با ارسال اخطار آغاز شد. قیمتها باید به قبل بازگردد».
اما کیست که نداند قیمتها با همان حجم سابق، به هیچ روی به وضعیت گذشته برنمیگردد. در خوشبینانهترین حالت مقداری قیمتهای کنونی تعدیل میشود و این سیاست «به مرگ بگیر که به تب راضی بشود» بار دیگر کارآیی خود را نشان میدهد.
این سناریو پیشتر هم اجرا شده بود. سال ۹۷ و ۹۸ نیز به مانند سالهای پیشتر بستههای اینترنتی با افزایش قیمت مواجه شده بود. شکل کار نیز تقریبا همانی است که این چند روز اتفاق افتاد.
در سال ۹۷ بستههای بلند مدت شش ماهه و یک ساله از لیست بستههای اینترنتی اپراتورها حذف شده و قیمت بستههای اینترنتی جدید نیز افزایش قیمت داشته است. برای مثال بسته اینترنتی ۳۵ گیگ سه ماه همراه اول که پیش از این ۷۹ هزار تومان بود حذف شده و به جای آن بسته اینترنتی ۲۵ گیگ ۴ ماهه با قیمت ۷۸ هزار تومان فروخته میشود.
در سال ۹۸ نیز بستههای اینترنتی با افزایش قیمت روبهرو شد؛ منتهی مسئولان ادعا میکنند هیچ گونه افزایش قیمت نداشتهایم. سال گذشته و درپی افزایش قیمتها وحید مختاری، مدیر کل نظارت بر خدمات ارتباطی و فناوری اطلاعات سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در گفتگو با خبرنگار مهر این تغییر نرخها را گران فروشی ندانست و گفت: «در بررسیهای صورت گرفته هیچ گزارشی مبنی بر گران فروشی شرکتهای اینترنتی دریافت نکردیم».
وی با بیان اینکه یکی از مسائل مورد نظر سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی نظارت بر تمامی موافقت نامهها و مصوبات کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات در زمینه نرخها و تعرفههای خدمات است، گفت: «باید توجه داشت که برخی تعرفههایی که از سوی سرویس دهندهها اعلام میشود، کف مصوبات و برخی سقف مصوبات است و اپراتورها مجاز هستند در این بازه قیمتی بین کف و سقف نرخ سرویس خود را تعیین کنند».
پیش از حذف بستههای اینترنتی و به دنبال آن افزایش قیمت آن پیمان قره داغی مدیر کل حفاظت از حقوق مصرف کنندگان سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی ۱۹ اردیبهشت ۹۹ گفت: «افزایش قیمت برای بستههای اینترنتی قابل قبول نیست چرا که برای بستههای اینترنتی همه اپراتورها تعرفه وجود دارد».
مدیرکل حفاظت از حقوق مصرفکنندگان سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی اضافه کرد: «اپراتورها در چهارچوب مصوبه کمیسیون تعرفههای بستههای اینترنتی خود را اعلام میکنند؛ اگر مصادیقی مبنی بر افزایش خارج از تعرفه وجود دارد مردم اعلام کنند تا بررسی شود. از طرفی باید بگویم قیمتها را در یک میانگین در پایینترین و بالاترین درصد برایشان مشخص کردهایم».
پیشبینی افزایش قیمت بستههای اینترنتی کار سختی نبود، با افزایش سرسام آور قیمتها اصلا عجیب نبود که قیمت اینترنت نیز بسان بقیه محصولات و خدمات با افزایش قیمت روبهرو شود. اما در این میان از چند نکته نباید غفلت کرد؛ اولا قیمتها به ۲ برابر و بیش از آن افزایش یافته است و انتظار این بود که افزایش قیمتها روند معقولی داشته باشد؛ ثانیا این موش و گربه بازی در شأن مردم نیست. اینکه بستههای بلند مدت از روی اپلیکیشن حذف شود و با اعتراض کاربران با افزایش قیمت و کاهش حجم رونمایی شود؛ رویهای که در گذشته نیز دقیقا به همین صورت انجام شده بود. بهتر است یک مقدار صادقانهتر با مردم برخورد شود و در آخر بد نیست متولیان امر به این نکته نیز توجه داشته باشند که علاوه بر اینکه امروزه انجام بسیاری از کارها با اینترنت پیوند خورده همین اینترنت نیم بند با سرعت افتضاح جزو معدود دلخوشیهای مردم است؛ لطفا آن را از مردم دریغ نکنید.
مسلم تهوری
شعار سال ، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از سایت دیدار،تاریخ انتشار:14تیر1399،کد خبر:64835،www.didar.news