پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۲۹۲۴۹۱
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۱۵ مرداد ۱۳۹۹ - ۲۱:۰۸
استاد هنریک مجنونیان از چهره های علمی و قدیمی محیط زیست ایران شب گذشته از دنیا رفت.
شعار سال:او عضو بازنشسته هیات علمی "دانشکده محیط ‌زیست" بود که زحمات بسیاری را برای آموزش این رشته تحصیلی به نسل های بعدی کشید. او در دورانی به حوزه محیط زیست پا گذاشت که هنوز جامعه با این حوزه بیگانه بود.
 
استاد مجنونیان در سال ۱۳۳۰ در شهرستان ارومیه به دنیا آمد؛ بعد از اتمام دبیرستان، وارد "دانشکده منابع طبیعی کرج" شد و بعد از اخذ لیسانس در سال ۱۳۵۲ تحصیلات خود را تا سال ۱۳۵۶ در دوره فوق لیسانس در این دانشکده ادامه داد. از سال ۱۳۵۴ به عنوان عضو هیات علمی و استادیار در "آموزشکده محیط زیست" مشغول به کار بود.
 
او در کنار تدریس، به عنوان کارشناس، مدتی طولانی با سازمان حفاظت محیط زیست کار می کرده و در انتخاب و توسعه شبکه مناطق حفاظت شده کشور نقش مؤثری داشت. بسیاری از راهبردها و ابتکارات حفاظت و مدیریت مناطق حفاظت شده و پارک های ملی کشور در سه دهه گذشته به وسیلهٔ او ترویج پیدا کرد.
 
استاد هنریک مجنونیان در همه سطوح تحصیلی از آموزش و تربیت نیروهای اجرایی محیط زیست تا سطح عالی دانشگاه‌های دولتی تدریس کرده‌است. بسیاری از دانشجویان او به مدارج شغلی و تحصیلی بالایی دست یافته و در حال حاضر از کارشناسان یا مدرسین کار آزموده سازمان‌های اجرایی و مراکز آموزشی کشور هستند.
 
او همچنین در کنار آموزش رسمی در دانشگاه‌ها از طریق نشر وسیع اطلاعات نظری و تجربیات عملی خود در میان قشرهای مختلف جامعه، به آموزش غیررسمی نیز پرداخت.
 
حاصل زندگی استاد مجنونیان نزدیک به ۵۷ کتاب در سطوح مختلف تخصصی–ترویجی به صورت تألیف یا ترجمه به جا مانده است؛ کتاب‌هایی که در زمینه حفاظت و مدیریت پارک های ملی و مناطق حفاظت شده و پناهگاه‌های حیات وحش و شاخص های انتخاب این مناطق، سال هاست به صورت کتب درسی و کمک درسی در دانشگاه‌های کشور مورد تدریس و استفاده قرار می‌ گیرد.
 
 تهیه "راهبرد حفاظت از تنوع زیستی"، "نخستین گزارش ملی ایران به کنفرانس ریو" و "تهیه و تدوین دستورالعمل‌های لازم‌الاجرای طرح‌ریزی اکوسیستم‌های خشکی - ساحلی و دریایی" از دیگر کارهای ماندگار استاد مجنونیان است. او همچنین در حوزه تدریس در کمیته‌های مختلف تخصصی محیط زیست نیز فعال بوده‌است.
 
برنده جایزه ملی محیط زیست ایران در سال ۱۳۸۰ به خاطر ۲۶ سال فعالیت اجرایی، آموزشی، پژوهشی و ترویجی در توسعه مفهوم حفاظت از سرزمین، توسعه شبکه مناطق حفاظت شده، انتقال و نشر وسیع اطلاعات نظری و تجربه عملی در سطح دانشگاه‌ها و سازمان‌های اجرایی، تربیت کادر حفاظت و متخصصین پارک‌ها و مناطق در کشور در تمام طول دوره بعد از انقلاب و تأثیرگذاری عمیق در شکل‌گیری فرهنگ و ادبیات زیست‌محیطی کشور در زمینه حفاظت از طبیعت و منابع زنده (به نقل از بیانیه کمیته جایزه ملی محیط زیست) ؛
 
برنده جایزه ملی محیط زیست ایران برای دومین بار در سال ۱۳۸۷ به خاطر چاپ و نشر کتاب‌های انتخاب و مدیریت مناطق حفاظت شده ساحلی – دریایی و بدعت‌گذاری طرح‌های مدیریت در عرصه خشکی – ساحلی و دریایی در کشور طی ۳۳ سال خدمت رسمی ؛ معرفی و انتخاب به عنوان "چهره ماندگار سبز ایران" در سال ۱۳۸۹ از سوی سازمان حفاظت محیط زیست ایران به خاطر فعالیت‌های آموزشی-ترویجی گسترده در سطح عام و خاص و اخذ لوح تقدیر تنها بخشی از افتخارات این استاد محیط زیست ایران است.
 
استاد مجنونیان همچنین 2 مرتبه معرفی و کاندیداتوری برای اخذ "جایزه سلطان قابوس یونسکو" از سوی سازمان حفاظت محیط زیست ایران در سال‌های ۱۹۹۷ و ۲۰۰۹ را به خاطر نشر وسیع اطلاعات زیست‌محیطی و چاپ ۵۴ کتاب در ۳۳ سال خدمت رسمی در کارنامه خود دارد.
 
او همچنین در سال 2008  به علت نشر دستورالعمل‌های این اتحادیه و تطابق آن با مناطق حفاظت شده ایران.برای اخذ "جایزه کنتون میلر" از سوی سازمان محیط زیست ایران به "اتحادیه جهانی حفاظت" معرفی شد.
 

شعارسال،با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته  از   سایت خبری اسکان نیوز     ،تاریخ انتشار:  15  مرداد 1399،کدخبر:29177  ، www.eskannews.com
اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Switzerland
۲۲:۳۹ - ۱۳۹۹/۰۵/۱۵
0
0
واقعا حیفه این افراد انگشت شماری که دلسوز محیط زیست کشور هستند از دنیا میرن . احساس می کنم محیط زیست ما بی سر و سامان هست و هیچ متولی دلسوزی نداره
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین