پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۲۹۶۴۳
تاریخ انتشار : ۲۹ شهريور ۱۳۹۵ - ۲۲:۲۷
معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی از تندیس تجلیل از برترین‌هایی گردشگری و نیز پوستر شعار امسال روز جهانی گردشگری رونمایی کرد و گفت: «تجلیل از برترین‌های گردشگری یکی از مهمترین موضوعاتی است که امسال آن را اجرا خواهیم کرد.
شعارسال: مرتضی رحمانی موحد روز گذشته از آغاز رسمی برنامه‌های روز جهانی گردشگری پنجم مهرماه در سالن همایش های صدا و سیما خبر داد و گفت: «شعار امسال سازمان جهانی جهانگردی «گردشگری برای همه و ترویج دسترسی جهانی» است که با تأکید بر توجه به افراد ناتوان جسمی و معلولان نامگذاری شده است که در کشور ما نیز امسال شعار «گردشگری برای همه، همه برای گردشگری» در نظر گرفته شده است.»

به گفته او دستورالعملی برای استان‌ها ابلاغ شده و آنها می‌توانند بیش از یک روز به مناسبت روز جهانی جهانگردی برنامه‌های مختلفی را اجرا کنند. ضمن آنکه ما در روز پنجم مهرماه برترین‌های گردشگری را معرفی خواهیم کرد.وی اضافه کرد: دستورالعملی برای استان‌ها ابلاغ شده و آنها می‌توانند بیش از یک روز به مناسبت روز جهانی جهانگردی برنامه‌های مختلفی را اجرا کنند. ضمن آنکه ما در روز پنجم مهرماه برترین‌های گردشگری را معرفی خواهیم کرد.

شعار امسال روز جهانی گردشگری جامعه کم توان و معلول را هم هدف خود قرار داده است اما به رغم سؤال‌های بی‌شمار خبرنگاران درباره برنامه‌های سازمان میراث فرهنگی برای برخورداری جامعه معلولان از تسهیلات گردشگری، رحمانی موحد پاسخ واضحی به سؤالات رسانه‌ها در این زمینه نداد. او در پاسخ به این سؤال که منظور این سازمان از گردشگری برای همه چیست و به عنوان دستگاه اجرایی چه اقداماتی برای تحقق آن در نظر گرفته است؟ توضیح داد: این یک شعار است که گرایش‌ها و پیام‌های خود را دارد. منظور ما این است که همه حق دارند در کشور گردش کنند و جاذبه‌ها را ببینند و تسهیلات، بستر و امکاناتی متناسب برای آنها فراهم باشد و اگر قرار باشد همه مردم از جاذبه‌های گردشگری بهره‌مند شوند، همه دستگاه‌ها باید در خدمت باشند.

او گفت: برای پاسخ دادن به این سؤال باید به خیلی عقب‌تر برگردیم و خیلی‌ها را درگیر کنیم. در هر حال هر دستگاهی قوانین خاص خود را دارد که باید مطابق با آن پیوست ایجاد شود. چون اگر این پیوست‌ها نباشد، همیشه دچار مشکل خواهیم بود. تلاش‌مان این است که با این شعار و رویکرد مشکلات گردشگری را به حداقل برسانیم. به گفته رحمانی موحد برای تحقق این شعار از میانه خرداد مشارکت دستگاه‌ها جلب شده و پیشنهادهای مکتوبی دریافت شده است. مثلاً با آموزش و پرورش که جامعه ۴۰ میلیون نفری را دربرمی‌گیرد وارد تعاملاتی به منظور آشنایی با شاخص‌های گردشگری در قشر کم سن و سال جامعه شده‌ایم که این فعالیت‌ها در ۵ مهرماه رونمایی خواهد شد.

* کاهش گردشگری مذهبی ایران پس از تعطیلی سفارت عربستان

«مرتضی رحمانی موحد» معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور درباره کاهش گردشگران مذهبی ایران پس از تعطیلی سفارت عربستان هم گفت: «وقتی حادثه‌ای از این جنس رخ می‌دهد، تأثیرات خود را از نظر تعاملات مردمی می‌گذارد. در این مورد تا اندازه‌ای گردشگری مذهبی ایران از ناحیه کشورهای حوزه خلیج فارس آسیب دید. با وجود آنکه راه‌های دیگری برای حضور این گردشگران جست‌و‌جو می‌شود، اما از نظر روانی آن اتفاق اثر خود را داشته و در بهار امسال که فصل حضور گردشگران مذهبی با آمار بالا در سال‌های قبل بوده، کاهش محسوسی ایجاد شده است.»

به گزارش روزنامه ایران سلطانی فر در واکنش به اعتراض جامعه هتلداران مشهد تحت تأثیر حادثه کنسولگری عربستان و کاهش ۸۰ درصدی ظرفیت اقامت هتل‌های این شهر هم این پرسش را مطرح کرد: وقتی آنها وضع‌شان خوب است، چقدر به توسعه گردشگری کمک می‌کنند که وقتی وضع‌شان خراب می‌شود اعتراض و انتظار کمک دارند؟

* راهنمایان گردشگری جهان بیایند استان‌ها آماده می‌شوند

معاون گردشگری سپس درباره پاسخ سؤال روزنامه «ایران» مبنی بر آمادگی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و همچنین نمایندگی‌های استانی برای برگزاری کنوانسیون راهنمایان تور در سال ۲۰۱۷ گفت: کنوانسیون دو بخش سیاستگذاری و حمایتی دارد. سازمان از حدود یک سال پیش اقدامات خود را در این‌باره شروع کرده و برای ارائه حمایت‌های مالی و معنوی جلسات متعددی داشته است. فهرستی از نیازها مکتوب شده و طبق آن در حال اقدام هستیم که در ادامه سطح این همکاری‌ها به مدیران مجموعه‌های گردشگری ارتقا خواهد یافت.

او گفت: بخش اجرایی این کنوانسیون در اختیار دبیرخانه است که باید با دقت و هماهنگی بیشتر و با استفاده از ظرفیت راهنماها به امور مربوطه بپردازند. این کارها در سطح استان‌ها نیست، چون کنوانسیون رویکرد ملی و بین‌المللی دارد. با این حال شهرها آماده میزبانی هستند و نباید نگران باشید.

رحمانی موحد همچنین در پاسخ به مشکلات و زیرساخت‌های گردشگری ایران که ایراد فدراسیون جهانی راهنمایان برای این میزبانی بود گفت: فدراسیون اگر ایراد گرفته، اما به دبیرخانه تأیید میزبانی داده است. مشکلات زیرساخت هم از گذشته بوده، شما دعا کنید که همه چیز درست شود.

او همچنین در پاسخ به این سؤال که چرا اداره کل‌های سازمان میراث فرهنگی در شهرهای میزبان 350 راهنمای گردشگری جهان مثل «زنجان»، «همدان» و... هیچ نشانی از آمادگی برای پذیرایی از میهمانان ندارند هم گفت: «وقتی میهمان‌ها آمدند آنها هم برنامه‌های خود را اجرا می‌کنند.»

* نشان حلال برای تأسیسات گردشگری الزامی ست

رحمانی موحد درباره صدور گواهی‌نامه حلال به تأسیسات گردشگری نیز توضیح داد: در این نوع گردشگری واقعیتی وجود دارد که صاحبان تأسیسات باید بپذیرند. گردش مالی گردشگری حلال سالانه ۱۵۰ میلیارد دلار است در حالی که ایران سه درصد از آن سهم دارد. صحبت‌هایی که درباره دسته‌بندی حلال و حرام مطرح می‌شود اصلاً درست نیست. این یک استاندارد جهانی است که علاقه‌مندان خاص خود را دارد و با آنکه ما مدعی آن هستیم اما سهمی از آن نداریم. بنابراین باید تأسیسات گردشگری را به یک استاندارد آمیخته کنیم.

معاون گردشگری تأکید کرد: همه (تأسیسات گردشگری) باید این استاندارد را داشته باشند و همه باید این نشان را بگیرند.

* برگزاری پاییزی نشست گردشگری دریایی

او در بخش دیگری از سخنانش درباره وضعیت گردشگری دریایی ایران گفت: این نوع گردشگری نسبت به سایر انواع گردشگری تنبل است، چون بانی زیاد دارد و نیازمند کار بیشتری است. شورای راهبردی برای آن ایجاد شده تا به متن مشترکی دست یابد. اواخر پاییز نشستی در بوشهر برگزار می‌شود تا این شورا نهایی شود.

معاون گردشگری همچنین در پاسخ به سؤالی درباره اقدامات این سازمان برای جذب گردشگران فرانسوی و انگلیسی به دنبال بسته شدن سفارتخانه‌های این دو کشور در ترکیه و انتشار گزارش‌هایی در گاردین برای معرفی ایران به عنوان مقصدی ارزان و جذاب هم گفت: حرکت گردشگران اروپایی خلق‌الساعه نیست. ممکن است آنها برنامه سفر خود را لغو کنند، اما بسرعت جایگزین نمی‌کنند. معمولاً پس از یک سال مطالعه مقصد انتخاب می‌شود.رحمانی موحد گفت: «گردشگران ایرانی هم باید به گردشگران اروپایی نگاه کنند و برای جان خود ارزش قائل شوند.»

او تعامل سازمان میراث فرهنگی با وزارت خارجه را یکی از موفق‌ترین تعامل‌ها دانست که در مدت کوتاهی به موفقیت‌های خوبی رسید. به گفته او افزایش ویزای فرودگاهی تا سه ماه، ایجاد دفتر‌های اطلاع‌رسانی در کشورهای مختلف، تعریف 40 کشور به عنوان بازار گردشگری ایران، لغو ویزا و روادید را از جمله موفقیت‌های به دست آمده در تعامل میان این وزارتخانه وسازمان میراث فرهنگی دانست.

او گفت: «50قطعه سی دی از جاذبه‌های ایران را در اختیار تمام سفارتخانه‌ها قرار دادیم تا نمایشگاه عکس را در کشورهای محل خدمت برگزار کنند.» او حضور خبرنگاران اروپایی و آسیایی برای معرفی ایران را دیگر موفقیت‌های این دو حوزه دانست.

با اندکی اضافات و تلخیص برگرفته از روزنامه ایران، صفحه 4، تاریخ انتشار: یکشنبه 28 شهریور 1395، شماره: 6314.

اخبار مرتبط
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین