دکتر اسماعیل شهبازی، عضو هیات علمی گروه آموزشی تکنولوژی آبادانی روستاها در دانشکده مهندسی فناوریهای نوین در پردیس یک دانشگاه شهید بهشتی، به مناسبت بزرگداشت ۱۵ مهر ۱۳۹۹- "روز روستا" و بواسطه سالها فعالیت علمی و اجرایی در محیطهای کشاورزی و روستائی، توصیه نامهای پنج بندی ارایه نموده که پیگیری و اجرای آنها، بعنوان نوعی پیش نیاز و تسهیل کننده جریانات توسعه ای، ضروری بنظر میرسد.
شعار سال: توصیه نامه پنج بندی ارایه شده توسط دکتر اسماعیل شهبازی را در زیر می خوانید:
۱- تهیه و تدوین و تصویب قانونِ لازمه تشکیل یک نهاد قانونیِ مستقل و مسئول برای هدایت و مدیریّتِ امور توسعه و عمران و آبادانی روستا های کشور.
۲- اعلامِ از پائین به بالای نیازهای امروزین جوامع روستائی کشور به نسبتِ هر شورای اسلامی روستا پنج موردِ پیشنهادی و از آن بین، انتخاب"یک گزینه" از پنج گزینه پیشنهادی به توسط معاونت های منطقه ای سازمان دهیاری های کشور به عنوان نیازهای عمده روستائیان در قالب یک فصل مستقل بنام : "توسعه و عمران و آبادانی روستاها" برای برآورده شدن در طول اجرای برنامه های پنجساله "توسعه اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی" کشور در هر دوره.
۳- تشکیل شورای عالی عمران روستائی کشور و به-روز-رسانیِ قوانین موجود در آن زمینه به منظور بهره مند کردن نهاد قانونیِ توسعه و عمران و آبادانی روستاها از توانمندی ها و ظرفیّت های فنّی و ارشادی و اقتصادیِ موجود در دیگر نهادها و دستگاه های مسئول و ذیربط و ذینفع در انجام پاره ای از امور توسعه و عمران و آبادانی در روستاهای کشور.
۴- هدایت و حمایت و همکاری با دانشگاه ها و موسسات آموزش عالیِ دارای برنامه های علمی-عملی آموزش و پژوهش در زمینه های توسعه روستائی و توسعه کشاورزی و عمران و آبادانی روستاها در مقاطع کاردانی و کارشناسی و کارشناسی ارشد و دکتری، متناسب با هرم نیروی انسانی ماهر و متخصّصِ مورد نیاز در امور توسعه و عمران و آبادانی روستاها.
۵- تهیه و تصویب رهنمود های قانونی به منظور ترویج و تشویق و ترغیب عامّه روستائیان و نیز، مسئولان ستادی و منطقه ای و محلّی در انتخاب و بکارگیری و عنداللزوم، استخدام فارغ التحصیلانِ بومیِ رشته های دانشگاهی برای عضویّت در شوراهای اسلامی دهات و دهستان ها و هیات های مدیره شرکت های تعاونی روستائی و انتخاب در مناصب دهیاری و مدیر عاملی شرکت ها و دیگر شرکت ها و نهاد ها مانند تشکّل های "حقابه بری"، یکپارچه سازی و تجهیز و تسطیح اراضی زراعی و شبکه های آبیاری و زهکشی و مانند این ها. با این امید که این گروه از نیرو های بومی تحصیلکرده دانشگاهی، بتوانند در جوار و به مدد تجربه پدرانِ روستائی و پیشکسوتان محلّی، هدایت گر امور مدیریّتِ نوسازی و عمران و آبادی روستاهای خود باشند.
و همچنین، با امید به تحقّق این توصیه های پیشنهادی و کسب مراتب توفیقات و تائیدات الهی برای همه کسانی که دست اندرکار این مهمّ هستند.
اسماعیل شهبازی، هفتم مهرماه ۱۳۹۹
اختصاصی پایگاه تحلیلی -خبری شعار سال