پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۱۸۶۰۰
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار : ۰۳ دی ۱۳۹۹ - ۱۴:۰۰
معاون سیاسی پیشین وزارت کشور در پاسخ به این سوال که طرح اخیر مجلس در راستای مواجهه مصداقی نمایندگان با کاندیداتوری اشخاص را چطور ارزیابی می‌کند، گفت: همانطور که گفتم به ابتذال کشیدن قانون گذاری است و نشان دهنده تلاش برای کاندیداتوری افراد خاصی است که شاید با وجود قوانین فعلی به موانعی برخورد می‌کردند. تنزل دادن سطح قانونگذاری به مصادیق مشخص فاجعه آمیز است.
شعار سال: طرح جدید مجلس درباره انتخابات با اعتراض فعالان سیاسی روبرو شده است؛ مرتضی مبلغ  در واکنش به تلاش اخیر مجلس برای تغییر قانون انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ گفت: کاری که تندرو‌ها در مجلس می‌کنند، به ابتذال کشاندن قانون گذاری است. آن‌ها با اختیارات قانونی خود از طریق قانون گذاری اقداماتی انجام می‌دهند که هیچ نتیجه‌ای جز ابتذال در پی ندارد.

اقدام اخیر مجلس فاجعه‌ای در اصل انتخابات است

وی افزود: متأسفانه گروهی از نمایندگان با ایجاد تنگنا در قانون انتخابات درصددند تا فرد یا افراد مورد نظرشان را تبدیل به کاندیدای بی رقیب انتخابات کنند. این اقدامات فاجعه‌ای در اصل انتخابات است. شاهدیم در هر دوره‌ای که جریاناتی دلسوز وارد مجلس شده و به دنبال بسط و توسعه جمهوری اسلامی بوده و آرمان‌های انقلاب را دنبال کرده اند با بن بست شورای نگهبان و نظرات منفی آن شورا مواجه شده اند، اما وقتی جریانات تندرو در مجلس حاکم می‌شوند و در تناقض با حقوق اساسی، قوانین انقباضی تصویب می‌کنند عمدتا با تایید شورای نگهبان مواجه می‌شوند.

عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت گفت: به نحو تاسف باری روند قوانین ما در طول این ۴۰ سال در خصوص حقوق اساسی مردم، جنبه انقباضی‌تر پیدا کرده، در حالی که علی القاعده باید عکس این مسأله اتفاق می‌افتاد. ما باید هرقدر که از انقلاب می‌گذرد، گشایش‌های متناسب با اقتضائات زمان را فراهم می‌کردیم، اما می‌بینیم که به طور معکوس عمل شده است. قوانین انتخاباتی کشور و به ویژه قانونی که در شرف تصویب مجلس است، اگر به تصویب نهایی برسد نقطه‌ای سیاه در فرآیند قانون گذاری جمهوری اسلامی خواهد بود.

تصویب طرح مجلس نقطه سیاهی در تاریخ قانون گذاری است

معاون سیاسی پیشین وزارت کشور در پاسخ به این سوال که طرح اخیر مجلس در راستای مواجهه مصداقی نمایندگان با کاندیداتوری اشخاص را چطور ارزیابی می‌کند، گفت: همانطور که گفتم به ابتذال کشیدن قانون گذاری است و نشان دهنده تلاش برای کاندیداتوری افراد خاصی است که شاید با وجود قوانین فعلی به موانعی برخورد می‌کردند. تنزل دادن سطح قانونگذاری به مصادیق مشخص فاجعه آمیز است.

وی در واکنش به این اظهارنظر که طرح انتخاباتی مجلس برای انتخابات آتی نیست، گفت: اینکه این طرح در انتخابات آتی اجرایی می‌شود به زمانبندی اش بستگی دارد. همچنین موضع گیری شورای نگهبان و موعد نهایی شدن آن نیز در این خصوص موثر است؛ بنابراین اینکه می‌گویند در این دوره از انتخابات اجرایی نمی‌شود، مشخص نیست. به نظرم اهمیتی ندارد که در چه مقطعی می‌خواهد اجرایی شود. بلکه به طور کل این نوع ورود به قانونگذاری اشتباه است و همانطور که گفتم نقطه سیاهی در تاریخ قانون گذاری خواهد بود.

عقلای قوم مانع شوند

مبلغ در پاسخ به این سوال که اصلاح طلبان در این مقطع می‌توانند چه اقداماتی انجام دهند، گفت: آن‌ها هشدار‌های لازم را به جامعه و حاکمیت می‌دهند و نظر خود را بیان می‌کنند. این نوع مواجهه با قانونگذاری فاجعه آمیز است و طبعا راه چاره این است که عقلای قوم یعنی کسانی که در حاکمیت حضور دارند و مسائل را می‌فهمند و مصالح عمومی را به خوبی درک می‌کنند، مانع روند‌های ناصواب و آسیب زننده شوند و اجازه ندهند که این مسائل تداوم یابد.

او ادامه داد: اصلاح طلبان نمی‌توانند هیچ کاری فراتر از هشدار دادن و آگاهی رسانی به جامعه انجام دهند، زیرا دستی در قدرت ندارند و نمی‌توانند این روند را متوقف کنند. کسانی که در قدرت هستند باید اقداماتی انجام دهند که این روند را متوقف کنند.

اقدام اخیر مجلس به طور حتم در میزان مشارکت مردم تاثیر می‌گذارد

عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت درباره تحلیل‌هایی که راجع به میزان مشارکت مردم در انتخابات ۱۴۰۰ می‌شود، گفت: شرایط امروز جامعه از نظر شور و نشاط سیاسی به پایین‌ترین حد خود در سال‌های اخیر رسیده است. رفتار‌های اخیر مجلس نیز قطعا کاهش شور و نشاط سیاسی را تشدید می‌کند. امروز به شدت نیازمند شور و نشاط سیاسی و اشتیاق عمومی هستیم. مشارکت بالا در انتخابات پشتوانه نظام و مردم بوده و بهترین عامل برای مقابله با فشار‌هایی است که دشمنان به کشور و نظام وارد می‌کنند.

مرتضی مبلغ گفت: هیچ چیزی مهم‌تر از ایجاد شور و نشاطی نیست که بتواند مشارکت در انتخابات را افزایش دهد. هر حرکتی که خلاف این باشد و به انفعال و ناامیدی در مردم دامن بزند، ضد منافع ملی است؛ لذا اقدام اخیر مجلس به طور حتم در میزان مشارکت مردم تاثیر می‌گذارد. عقلای قوم باید وارد عمل شده و اجازه ندهند چنین حرکت‌هایی تداوم پیدا کند. همچنین باید وارد فرآیند‌های سازنده‌ای شوند که منجر به افزایش اعتماد، بالا رفتن سرمایه اجتماعی و شور و نشاط عمومی می‌شود.

برای بخشی از اصولگرایان تنها چیزی که اهمیت دارد دستیابی به قدرت است

وی در پاسخ به این سوال که آیا میزان مشارکت مردم در انتخابات برای طیف‌های اصولگرا اهمیتی دارد، گفت: برای بخشی از اصولگرایان که همان تندرو‌ها هستند، تنها چیزی که اهمیت دارد دستیابی به قدرت است. در این زمینه نیز حاضرند همه مسائل دیگر را تحت الشعاع قرار دهند یا به تعبیری، همه چیز را قربانی اهداف شخصی و جناحی خود کنند.

مبلغ در پایان گفت: متأسفانه اصولگرایان معتدل و سایر شخصیت‌های این طیف که باید در برابر چنین رویکردی بایستند و برای جلوگیری از آن تلاش کنند، ساکتند. آن‌ها متوجه نیستند که وارد چه فرآیند سیاهچال گونه‌ای می‌شوند که می‌تواند به کل نظام و کشور آسیب بزند. تکلیف تندرو‌ها که مشخص است، ولی سایر اصولگرایان که در این کشور ریشه دار هستند باید تا جایی که می‌توانند جلو فرآیند‌های غیرسازنده را بگیرند.

شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از دیده بان ایران، تاریخ انتشار: ۲ دی ۱۳۹۹، کد خبر:۹۸۱۱۸، didbaniran.ir
اخبار مرتبط
خواندنیها-دانستنیها
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۵۴ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۳
0
0
این ها ابروی هرچی مجلس رو بردن واقعا چرا این همه قانون گذاری شون به ضرر دیگران و به نفع خودشون بود؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۴۹ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۳
0
0
دیگه دستشون برای همه مردم ایران در زمینه اصلاح قانون انتخابات رو شد
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین
پرطرفدارترین