پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۲۷۴۰۹
تاریخ انتشار : ۲۴ بهمن ۱۳۹۹ - ۲۰:۱۶
در این مجموعه فناور برای نخستین بار چاپگر سه‌بعدی زیستی بر پایه نیوماتیک با قابلیت چاپ سلول‌های زنده در محیط تمیز طراحی و توسعه داده شد که به کمک آن می‌توان بافت‌های مصنوعی را با دقت و سرعت بالا تولید کرد.
شعار سال: به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، فناوری چاپگر‌های سه‌بعدی که با زیست‌مواد می‌توانند بافت‌های مبتنی بر سلول‌های زنده را تولید کنند، توسط یک شرکت فناور داخلی بومی سازی شده است.

مجموعه فناور ایده کاران سه‌بعدی شریف با نقش آفرینی فعالان حوزه‌های مهندسی مکانیک، الکترونیک، نرم‌افزار، زیست‌مواد، سلولی و مولکولی بر روی ساخت چاپگر‌های سه‌بعدی زیستی فعالیت می‌کند و زمینه را برای تولید چاپگر‌های زیستی آغاز کرده است.

در این مجموعه فناور برای نخستین بار چاپگر سه‌بعدی زیستی بر پایه نیوماتیک با قابلیت چاپ سلول‌های زنده در محیط تمیز طراحی و توسعه داده شد که به کمک آن می‌توان بافت‌های مصنوعی را با دقت و سرعت بالا تولید کرد.

هم اکنون نمونه‌های تجاری این دستگاه در حال فعالیت در مراکز پژوهشی و ارائه خدمت به استادان و دانشجویان حوزه مهندسی بافت و پزشکی بازساختی است. با ارائه این محصول به محققان و فعالان فناور، زمینه تولید فرآورده‌های پرکاربرد در حوزه زیستی و سلامت فراهم می‌شود.

مدل‌های مختلف این دستگاه با استفاده از قطعه‌ها و قابلیت‌های مختلف، از قابلیت چاپ انواع هیدروژل حاوی سلول، بایومتریال‌های کامپوزیت حاوی پلیمر‌های زیست‌تخریب‌پذیر و ترکیبی از هردو عنصر را دارد. با بهره‌گیری از این دستگاه بافت‌های مصنوعی مورد نظر خود را با اهداف گوناگون ایجاد کرده و مورد تست و بررسی قرار دهند.

این دستگاه با قابلیت کنترل دما از صفر تا ۱۷۵ درجه سانتیگراد این امکان را می‌دهد که طیف وسیعی از مواد را به چاپ برساند. قابلیت‌های لینک کردن با استفاده از نور فرابنفش این چاپگر با استفاده از دو منبع نور، قدرت بالا را در محدوده طول موج ۳۶۵ و ۴۰۵ نانومتر ارائه می‌کند. دستگاه به گونه‌ای ساخته شده که جابه‌جایی آن آسان است و می‌توان آن را به مکان‌های خاص انتقال داد.

فعالان فناور این شرکت، قابلیت و جابه‌جایی بستر دستگاه را به گونه‌ای طراحی کرده‌اند که بتواند با دقت ۵ میکرون در هر جهت حرکت کند. چاپگر زیستی با قابلیت چاپ پلیمر‌ها و هیدروژل‌ها در محیطی بدون آلودگی و ذرات معلق، می‌تواند راه را برای چاپ سلول هموار کند.

این شرکت با حمایت ستاد توسعه علوم و فناوری‌های سلول‌های بنیادی معاونت علمی و فناوری محصول خود را توسعه داده است.

شعار سال؛ با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری ایمنا، تاریخ انتشار: ۲۴ بهمن ۱۳۹۹، کد خبر: ۴۷۴۴۱۶، www.imna.ir
اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین