پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۳۰۰۵۲
تاریخ انتشار : ۰۸ اسفند ۱۳۹۹ - ۲۰:۵۹
جمالی نژاد با بیان اینکه حضور بانوان در مدیریت‌های محلی پررنگ است گفت: اکنون ۴۰۲۹ زن عضو شورا‌های اسلامی شهر و روستا و ۲۸۵۵ نفر از دهیاران بانوان هستند.
شعار سال: معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزیر کشور گفت: حضور بانوان در مدیریت‌های محلی پررنگ است و اکنون ۴۰۲۹ زن عضو شورا‌های اسلامی شهر و روستا هستند.

مهدی جمالی نژاد روز جمعه افزود: در حال حاضر در پنجمین دوره از فعالیت شواری اسلامی شهر و روستا در کشور ۱۲۵ هزار و ۹۹۲ نفر عضو هستند که بانوان در مبحث مدیریت محلی سهم پررنگی را به خود اختصاص داده اند.

وی ادامه داد: در حال حاضر ۳۷ هزار و ۱۱۹ دهیاری در کشور در حال فعالیت است که ۲۸۵۵ نفر از دهیاران بانوان هستند و می‌توان گفت بانوان در مدیریت محلی مربوط به روستا‌ها هم فعالیت چشمگیری دارند.

جمالی نژاد گفت: از بدو تأسیس نهاد دهیاری تاکنون، زنان حضوری پویا و فعال در عرصه مدیریت روستایی داشته و همواره توانسته‌اند به عنوان یکی از ذی‌نفعان اصلی، دوشادوش مردان از عهده مسئولیت‌های مدیریتی به خوبی برآمده و حرکت به سمت توسعه را شتاب دهند.

وی با بیان اینکه ۷۴ درصد از کل جمعیت کشور در شهر‌ها و ۲۶ درصد در روستا‌ها ساکن هستند، گفت: هم اکنون ۱۳۴۸ شهرداری و ۳۷ هزار و ۱۱۹ دهیاری در حال خدمت رسانی به هموطنان هستند.

شورا‌های اسلامی شهر و روستا که نمادی از سپردن امور به دست مردم و مدیریت محلی است، شورا‌هایی هستند که در شهر‌ها و روستا‌ها ایران به‌طور جداگانه با رأی مردم همان حوزه انتخاب می‌شوندو تاکنون پنج دوره از این نوع انتخابات برای انتخاب اعضای شورا‌ها برگزارشده است و ششمین دوره آن هم سال آینده همزمان با سیزدهیمن دوره انتخابات ریاست جمهوری برگزار خواهد شد.

قانون تأسیس دهیاری­‌های خودکفا در روستا‌های کشور مصوب سال ۱۳۷۷ است و درآن وظایفی برای دهیاران تعیین شده است و دهیار توسط اعضای شورای روستا انتخاب می‌شود.

بهبود وضع زیست محیطی روستا، کمک به شورا در خصوص بررسی و شناخت کمبودها، نیاز‌ها و نارسایی‌های اجتماعی، اقتصادی، عمرانی، بهداشتی، فرهنگی، آموزشی و امور رفاهی روستا و تهیه طرح‌ها و پیشنهاد‌های اصلی و عملی در زمینه‌های یاد شده و ارائه آن به مسئولان ذی ربط جهت اطلاع و برنامه ریزی و اقدام لازم، تشویق و ترغیب روستاییان به انجام اقدامات لازم در جهت رعایت سیاست‌های دولت، مشارکت و همکاری با شورا در جهت پیگیری اجرای طرح‌های عمرانی اختصاص یافته به روستا، همکاری موثر با سازمان ثبت احوال در جهت تثبیت موالید و متوفیات و تهیه آمار مربوط از جمله وظایف دهیاران است.

شعار سال؛ با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری جمهوری اسلامی، تاریخ انتشار: ۸ اسفند ۱۳۹۹، کد خبر: ۸۴۲۴۱۸۸۵، www.irna.ir
اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین