پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۴۰۵۴
تعداد نظرات: ۸ نظر
تاریخ انتشار : ۰۶ آبان ۱۳۹۵ - ۰۷:۲۶
آمریکا حضور نظامی روسیه در سوریه را تبدیل به یک پدیده بین‌المللی کرده و در صدد است از آن به عنوان یک کارت جدید در معادلات منطقه‌ای و مصادره پرونده سوریه به نفع خود استفاده کند.

شعار سال: «علی بیگدلی» کارشناس مسائل بین‌الملل با اشاره به تلاش آمریکا و روسیه برای برگزاری نشست بین‌المللی بررسی مسائل سوریه اظهار کرد: موضوع رایزنی برای برگزاری نشست بین‌المللی که به درخواست آمریکا و روسیه در خصوص پرونده سوریه طرح شده، مسئله‌ای است که نشان می‌دهد دو طرف در مورد بحران سوریه به بن‌بست رسیده‌اند و علاوه بر آن فشارهایی را روی یکدیگر وارد می‌کنند. از یک سو روسیه در زمین بازی سوریه فشارهایی را وارد آورده است که در راستای آن بحث پوشش رسانه‌ای روس‌ها هم موجب می‌شود تا روسیه بیش از پیش در قضیه سوریه فعال نشان داده شود که در همین راستا شاهد هستیم اختلاف‌نظرهایی میان مسکو و واشنگتن حول چند محور اساسی به وجود آمده که دو مورد از آن بیش از سایر موارد، اختلاف‌ساز شده است.

وی ادامه داد: محور اول بحث اختلاف‌نظر در خصوص تروریست‌های فعال در سوریه است. به گونه‌ای که از پنج سال گذشته تاکنون بالغ بر ۱۵۰ تا ۱۸۰ گروهک تروریستی در سوریه تشکیل شده‌اند که هرکدام یک هدف و ایدئولوژی به همراه تاکتیک نظامی خاصی را دنبال می‌کنند و همین موضوع علاوه بر به هم‌ریختگی امنیتی در سوریه موجب شده تا طرفین (آمریکا و روسیه) در گفت‌وگوهای سیاسی به راه‌حل صحیح نرسند. لذا این عدم هماهنگی در محور مذکور موجب می‌شود تا سطح اختلاف به سطوح پایینی و به کشورهایی که به عنوان بازیگران سطح دوم در محور سیاسی و میدانی سوریه حاضر هستند، سرایت کند.

مسئله دوم بحث حضور بشار اسد است. روسیه تا به این ساعت اعلام کرده است که رئیس جمهوری سوریه باید در ساختار قدرت این کشور باقی بماند و پس از برگزاری مذاکرات و سازش میان طرفین نهایتاً شاهد روند انتقالی در خصوص نظام سیاسی دمشق باشیم. اما آمریکایی‌ها و به دنبال آن متحدان منطقه‌ای و اروپایی خلاف این موضوع را اعلام می‌کنند. به صورتی که آنها معتقدند اول باید رئیس جمهوری سوریه به صورت کامل از قدرت کناره‌گیری کند و پس از آن روند برگزاری انتخابات و انتقال قدرت به تیم جدید انجام شود.

این استاد دانشگاه با تاکید بر این‌که واشنگتن با به میان کشیدن پرونده‌های حضور روسیه در اوکراین و سوریه در صدد ایجاد محدودیت برای مسکو است، گفت: آنچه که باید دانست این است که آمریکا حضور نظامی روسیه در سوریه را تبدیل به یک پدیده بین‌المللی کرده و در صدد است از آن به عنوان یک کارت جدید در معادلات منطقه‌ای و مصادره پرونده سوریه به نفع خود استفاده کند. تا جایی که در برخی از کشورها شاهد هستیم عده‌ای اقدام به صف‌کشی در جلوی ساختمان سفارت‌های روسیه می‌کنند که این نشان از یک خط‌دهی علیه مسکو توسط واشنگتن است. از جهتی دیگر موضوع تحریم‌ها و گسترده شدن دایره آن علیه روسیه به میان آمده است. به نحوی که عده‌ای معتقدند آمریکا تحریم‌های بیشتری علیه روسیه وضع خواهد کرد اما واقعیت آن است که امکان افزایش تحریم‌ها بیش از این میزان وجود ندارد. چراکه در خصوص پرونده اوکراین و ادغام شبه‌جزیره کریمه به خاک روسیه تحریم‌هایی از سمت اروپا و آمریکا وضع شده است و به نظر می‌رسد سطح این تحریم‌ها بیش از حد فعلی افزایش پیدا نخواهد کرد.

وی در پایان یادآور شد: باید توجه داشت که پس از نشست لوزان، آمریکا اقدام به گفت‌وگو و با طرف‌های اروپایی در خصوص تحریم روسیه در خلال پرونده سوریه کرده است. احتمال این وجود دارد آمریکا بخواهد توسط کشورهای حاضر در قاره سبز تحریم‌هایی را علیه مسکو وضع کند. اما باید بدانیم حدود ۲۵ درصد از انرژی کشورهای اروپایی توسط روسیه تامین می‌شود و به نظر نمی‌رسد که این وضعیت بخواهد بیش از این افزایش پیدا کند. لذا به نظر می‌رسد نزدیک شدن مجدد آمریکا و روسیه به یکدیگر در پرونده سوریه به نوعی این مفهوم را به دو طرف تحمیل کرده است که مسکو و واشنگتن باید به طور معقول از خواسته‌های خود عدول کرده تا بتوان بحران سوریه را به نقطه مشخص رساند. به نظر می‌رسد که شخص پوتین همچنان به دنبال آشکار کردن اقدام‌های آمریکا در سوریه و حمایت واشنگتن از تروریست‌ها است که احتمال دارد تا تقابل نظامی میان دو کشور هم پیش برود.

با اندكي تلخيص و اضافات برگرفته از خبرگزاري ايلنا، تاریخ انتشار: 5 آبان 1395، کد مطلب: 422585 :www. ilna.ir


اخبار مرتبط
خواندنیها-دانستنیها
انتشار یافته: ۸
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۷:۳۸ - ۱۳۹۵/۰۸/۰۶
0
0
روسیه به هیچ وجه نمی گذار که آمریکا در موضوع سوریه دخالت کند. سوریه تنها کشور باقیمانده برای روسیه در کنار سواحل مدیترانه است
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۸:۲۱ - ۱۳۹۵/۰۸/۰۷
0
0
منم موافقم كه روسيه، روي وضعيت سوريه، با كسي وارد معامله نمي شه.
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۸:۵۲ - ۱۳۹۵/۰۸/۰۷
0
0
يك نگاهي اگر به نقشه خاور ميانه و محل استقرار سوريه بيندازيد متوجه مي شويد كه در دست داشتن سوريه به معناي رصد كردن و موثر بودن در كل تحولات منطقه است. اين براي روسيه يعني بهترين موقعيت اخذ امتياز از اروپا،آمريكا و اسراييل.
حتي عاملي براي تقويت مناسباتش با ايران بعنوان يك شريك منطقه اي قوي در جنوب خاورميانه است
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۰۷:۴۴ - ۱۳۹۵/۰۸/۰۸
0
0
بنظر من همه اینها نوعی بازیه. هر کشوری فقط منافع خودش رو می خواد. شده امروز با دوستی و فردا با دوست فروشی. این واقعیت دنیای سیاسته
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۲:۵۸ - ۱۳۹۵/۰۸/۱۱
0
0
آمریکا از سال 2006 با ساخت مثلث اتحادی بین عربستان و اسرائیل و خودش، دنبال ایجاد چنین چالشی در سوریه بود
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۳:۵۰ - ۱۳۹۵/۰۸/۱۵
0
0
ضعف روسیه در ایجاد اتحادهای استراتژیک و چند جانبه گرایی است. رویکرد مورد تاکید روسیه، توازن قوا است ، در حالیکه آمریکا بشدت گرایش به چند جانبه گرایی دارد
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۳:۵۵ - ۱۳۹۵/۰۸/۱۶
0
0
سوریه بن بستی وجود ندارد. داستان کاملا مشخصه . اسد کاملا گوش به فرمان شده. اگر فرد حرف شنوتری پیدا بشه، اسد کنار گذاشته می شه
ابراهیمی
Iran, Islamic Republic of
۱۳:۰۵ - ۱۳۹۵/۰۸/۱۷
0
0
بنظر من که جریانات و بازی های سیاسی تند و پیچیده بشه، اسد در یک اتفاق کاملا عادی و بدون حاشیه و ایجاد کننده شک، ترور می شه و فردی جدید جاشو می گیره .
اما حذف فیزیکی اسد به همین سادگی ها هم نیست. بنظرم خیلی پیامد و هزینه خواهد داشت.
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین
پرطرفدارترین