پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۴۱۷۱۱
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۰۹:۴۶
ظرفیت پهنای باند اینترنت بین‌الملل از ۸۲ گیگابیت بر ثانیه در سال ۹۲، اکنون به چهار هزار و ۳۰۹ گیگابیت بر ثانیه رسیده که نشان‌دهنده رشد بیش از ۵۰ برابری در این بخش است.
شعار سال : ارتقای زیرساخت‌های ارتباطی بر بستر شبکه ملی اطلاعات یکی از اقدام‌های مهم دولت در هشت سال اخیر بوده است.

یکی از الزام‌های مهم اقتصاد دیجیتال و توسعه فناوری‌های نوین جهان، تامین زیرساخت‌های ارتباطی کشورهاست. روند توسعه ارتباطات که از ابتدای دولت یازدهم آغاز شد، دستاورد‌های بسیار ارزشمندی از جمله افزایش تعداد مشترکان تلفن همراه به بیش از ۱۱۵ میلیون مشترک و همچنین رشد ظرفیت انتقال و پهنای باند بین‌الملل در زیرساخت‌های شبکه ملی اطلاعات را حاصل کرد.

در دولت دوازدهم، سرعت پوشش سراسری اینترنت در کشور سرعت بیشتری به خود گرفت و در مدت یک سال همه شهر‌ها تحت پوشش قرار گرفتند و دسترسی آن‌ها به ارتباطات فراهم شد.

ظرفیت پهنای باند داخل کشور که در آغاز دولت یازدهم ۶۲۴ گیگابیت بر ثانیه بود، در سال ۹۸ به ۲۴ هزار و ۲۰ گیگابیت بر ثانیه رسیده است.

ظرفیت پهنای باند اینترنت بین الملل نیز دستخوش تغییرات زیادی شده و از ۸۲ گیگابیت بر ثانیه در سال ۹۲ اکنون به بیش از چهار هزار گیگابیت بر ثانیه رسیده است. توسعه پهن‌باند بین الملل از سال ۹۶ سیر صعودی خود را آغاز کرد و به افزایش پنج هزار و ۲۰۰ درصدی دست پیدا کرد. شاخص دیگری که توسعه آن در سال‌های بین ۹۲ تا ۹۶ با سرعت خوبی همراه شد و در مدت سه سال از یک‌هزار و ۵۰۰ گیگابیت بر ثانیه به چهار هزار و ۷۹۴ گیگابیت بر ثانیه رسید.

بر اساس گزارش «ایران در مسیر هوشمندی»، ظرفیت پهنای باند شبکه انتقال کشور از یک‌هزار گیگابیت بر ثانیه اکنون به بیش از ۲۷ هزار گیگابیت بر ثانیه رسیده است. رشد انجام شده در این بخش حدود ۲هزار و ۴۰۰ درصد بوده است.

یکی از اقدام‌هایی که در این مسیر انجام شد، توسعه شبکه فیبر نوری در کشور بود. در سال ۹۲ شبکه فیبر نوری در کشور حدود ۵۱ هزار کیلومتر بود که ۶ سال بعد به ۷۱ هزار متر رسید و این توسعه هنوز نیز ادامه دارد.

به عنوان یک دستاورد قابل توجه، ظرفیت فیبرنوری «شبکه ملی اطلاعات» اکنون به بیش از ۲۴۰ هزار کیلومتر در سراسر کشور رسیده است.

مهم‌ترین تکلیف حاکمیت در توسعه زیرساخت‌ها از جمله در بخش فناوری اطلاعات و ارتباطات، اطمینان از دسترسی عموم شهروندان به خدمات پایه است. در طول سال‌های گذشته، ضریب نفوذ تلفن همراه، اینترنت و همچنین میزان استفاده از تلفن‌های هوشمند، به‌طور چشمگیری در شهر و روستا افزایش یافته است.

ضریب نفوذ ۱۰۰ درصدی ارتباطات پهن‌باند کشور، به دلیل ایجاد زیرساخت‌هایی است که توازن عرضه و تقاضا را به شکل معقولی در خدمات ارتباطی، تجارت الکترونیکی و دولت الکترونیکی ارتقا داده است.

ارتقای دسترسی شهروندان به خدمات باکیفیت ارتباطی برای تامین مجموعه‌ای از نیاز‌ها مانند سرگرمی، تجارت، آموزش و تعامل از مهم‌ترین دستاورد‌های دولت در حوزه ارتباطات به شمار می‌رود.


شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات، برگرفته از خبرگزاری ایرنا، تاریخ انتشار: ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۰، کد خبر: ۸۴۳۲۳۶۴۸، www.irna.ir
اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۲۸ - ۱۴۰۰/۰۲/۲۰
0
0
بستری که باید در زمینه ملی شدن شبکه اینرتنت در ایران به وجود بیاد هرچی زودتر باشه بهتره
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین