شعارسال: خانم ملانی شولتزفان هیگن وزیر محیط زیست و زیرساخت هلند در رأس هیأتی 30 نفره از بازرگانان، تجار و فعالان اقتصادی کشور هلند وارد فرودگاه بندرعباس شدند و مورد استقبال استاندار هرمزگان و معاون وزیر نیرو قرار گرفتند.
وزیر محیط زیست و زیرساخت هلند قرار است تا در سفر دو روزه به بندرعباس از توانمندیهای اقتصادی کشور در استان هرمزگان در حوزه سواحل و صنایع دریایی بازدید کنند. خانم ملانی شولتزفان به دعوت وزیر نیرو کشورمان به ایران سفر کرده و پس از برگزاری دیدارهای متعدد در تهران با مقامات و مسؤولان عالی کشورمان در سفر به بندرعباس بنا دارد تا دیدارهایی را با مسؤولین محلی برگزار و علاوه بر از زیرساختها و ظرفیتهای استان هرمزگان بازدید کند.
گفتنی است نمایندگان و رؤسای شرکتهای بینالمللی پیمانکاریِ BAM، کشتیسازی Damen، بندر روتردام، شرکت ساخت و تعمیر زیرساختهای دریایی Royal Boskails Westminster، شرکت فناوری فراساحلی Royal IHC، مؤسسه تحقیقاتی دریایی STC Greop، شرکت پیمانکاری لایروبی Van Oord و آژانس مهندسی و مشاوره Witteveen+Bos در این سفر، وزیر هلند را همراهی میکنند.
وزیر محیط زیست و زیرساخت هلند:
هلند از همکاری با ایران در زمینههای صنعتی و دریایی استقبال میکند
وزیر محیط زیست و زیرساخت هلند گفت: هلند از همکاری با ایران در زمینههای مختلف صنعتی و دریایی با توجه موقعیت کمنظیر ایران در منطقه خلیج فارس استقبال میکند.
ملانی شولتزفان هیگن در فرودگاه بندرعباس در جمع خبرنگاران اظهار کرد: یک هفته است که به همراه هیأت بزرگی از نیروهای متخصص و فعالان اقتصادی کشور هلند و به منظور گسترش همکاریهای دوجانبه به ایران سفر کردهایم تا راههای توسعه همکاریهای تجاری، آب، توسعه بندری و ... را با ایران مورد بررسی قرار دهیم.
وی افزود: موقعیت ایران در منطقه خلیج فارس یک ظرفیت بسیار مهم است که میتوانیم راههای همکاریهای مشترک را با هم بررسی و ارزیابی کنیم و هلند آماده است تا با ایران در زمینههای مختلف صنعتی و دریایی همکاری کند.وزیر محیط زیست و زیرساخت هلند با بیان اینکه از زیباییهای ایران و شهر بندرعباس و جزایر ایران بسیار شنیده است، عنوان کرد: این سفر فرصت بسیار خوبی است که با این ظرفیتها از نزدیک آشنا شویم و فعالان اقتصادی و متخصصانی که همراه من هستند، در این سفر از طریق رایزنی با مسؤولان ایرانی و هرمزگانی راههای همکاریهای دوجانبه را بررسی خواهد کرد.
ملانی شولتزفان با بیان اینکه موقعیت ایران فرصت خوبی برای سرمایهگذاری دارد، اضافه کرد: در سفر به بندرعباس زمینههای توسعه همکاریها در زمینه حمل و نقل، بنادر و دریانوردی و صنایع دریایی را بررسی خواهیم کرد و از زیرساختهای استان هرمزگان نیز بازدید میکنیم.
دیدار دو ساعته با استاندار هرمزگان:
به دنبال احیای روابط تاریخی هلند با ایران هستیم
وزیر محیط زیست و زیرساخت هلند گفت: ایران و هلند از سال 1632 میلادی روابط تجاری گستردهای با یکدیگر داشتند که باید این روابط تاریخی را احیا کنیم.
خانم ملانی شولتزفان هیگن در دیدار با استاندار هرمزگان اظهار کرد: هلندیها از سال 1632 میلادی روابط تجاری و اقتصادی فراوانی با ایران داشتهاند و باید این روابط تاریخی را احیا کنیم.
وی با تقدیر از مهماننوازی مردم بندرعباس در بدو ورودش به استان هرمزگان و با اشاره به روابط تاریخی میان دو ملت ایران و هلند، افزود: دوست داشتم با گذشت 400سال از روابط تجاری و اقتصادی میان کشور ایران و هلند، هرمزگان و بندرعباس و بنادر این استان را ببینم و از نزدیک در جریان توسعه زیرساختها و توانمندیها در سواحل هرمزگان قرار گرفته و راههای همکاری در زمینههای مختلف را مورد بررسی قرار دهیم.
وزیر محیط زیست و زیرساخت هلند ادامه داد: ما در قالب یک هیأت عالی رتبه تجاری، مدیریت آب، دریایی، توسعه بنادر و ... به استان هرمزگان سفر کردهایم و هدف ما برنامهریزی برای ایجاد تعامل در همکاری در زمینههای مختلف است. خانم ملانی شولتزفان به موقعیت منطقهای ایران در خلیج فارس و اهمیت بندر شهید رجایی از لحاظ لجستیکی و دریایی اشاره و گفت: کشتیهای بزرگی در این بندر لنگر میاندازند و ما این آمادگی را داریم که در توسعه و رشد همکاریها در زمینه بنادر نیز با ایران همکاری کنیم.
وی عنوان کرد: کشور ما به لحاظ وسعت کشور کوچکی است اما بندر بزرگی را در اختیار داریم که دروازه اقتصادی اروپاست و عملکرد خوبی در کل جهان دارد و متخصصان مجربی نیز در این حوزه فعال هستند که میتوان روابط میان دو بندر شهید رجایی و بندر روتردام را نیز توسعه داد.
وزیر محیط زیست و زیرساخت هلند به برنامههای در پیش رو در سفر هیأت هلندی به استان هرمزگان نیز اشارهای کرد و خاطرنشان ساخت: در این سفر با مسؤولان ایرانی درباره محورهای همکاریهای مشترک از جمله در زمینه لایروبی بنادر، توسعه بنادر، نگهداری، نمکزدایی، ساخت آبشیرینکن، توسعه صنایع دریایی و تبادل تکنولوژی بحث خواهیم کرد.
خانم ملانی شولتزفان در پایان با اشاره تأثیر توسعه بر محیط زیست، تصریح کرد: با بزرگ شدن رشد اقتصادی نباید مسؤولیتمان در زمینه محیط زیست را فراموش کنیم چرا که میتوانیم در این خصوص به محیط زیست خود هم کمک کنیم. جاسم جادری استاندار هرمزگان نیز در این دیدار با بیان این که بعد از برجام، کشورهای مختلفی در سطح وزیر، معاون وزیر و مسؤولین عالی به استان هرمزگان سفر کردهاند و این نشانه خوبی در توسعه همکاری میان ایران و اروپا است.
وی گفت: بندرعباس و استان هرمزگان به علت وجود ظرفیتها و پتانسیلهای مختلف مهیای سرمایهگذاری و توسعه است و ایران عزم خود را برای توسعه این مناطق جزم کرده است و ما با تمام توان در این زمینه آماده همکاری هستیم.
وزیر محیط زیست و زیرساخت هلند از بندر شهید رجایی بازدید کرد
وزیر محیط زیست و زیرساخت هلند از بندر شهید رجایی بزرگترین بندر ایران بازدید کرد.
ملانی شولتزفان هیگن با حضور در منطقه ویژه اقتصادی بندر شهید رجایی از بزرگترین بندر تجاری کشورمان بازدید کرد.
وی همچنین با حضور در فازهای مختلف توسعه بندر شهید رجایی در جریان برنامهها و اقدامات کشورمان در حوزه توسعه فعالیتهای بندری و دریایی نیز قرار گرفت.
وزیر محیط زیست و زیرساخت هلند در بازدید از بندر شهید رجایی با اشاره به روند رو به رشد ایران در زمینه تجارت دریایی، عنوان کرد: ایران در موقعیت ویژهای در منطقه خلیج فارس قرار گرفته است و توانایی ایران در حوزههای بندری میتواند بستری برای توسعه همکاری و سرمایهگذاری مشترک باشد.
خانم ملانی شولتزفان تأکید کرد: هلند در زمینههای سختافزاری و نرمافزاری به رشد مطلوبی در حوزه بنادر خود دست یافته است که میتواند تجارب خود را در اختیار ایران قرار دهد. وی به وجود پسکرانههای وسیع در سواحل ایران نیز اشاره کرد و گفت: این پسکرانهها بستر خوبی برای سرمایهگذاری هستند تا بنادر ایران رشد بیشتری بیابند و نقش مهمتری در منطقه ایفا کنند.
وزیر محیط زیست و زیرساخت هلند در حاشیه این بازدید در نشستی با مسؤولان اداره کل بنادر هرمزگان، راههای همکاری دوجانبه را بررسی و مدیران بنادر هلند نیز در این نشست گزارشی از میزان و حجم عملیات کانتینری خود را بخصوص در بندر روتردام هلند ارائه کردند.
وزیر محیط زیست هلند قرار است در ادامه سفر به استان هرمزگان از مجتمع کشتیسازی و صنایع فراساحل ایران نیز بازدید کند و پس از آن عازم جزیره قشم خواهد شد.
وی با حضور در فازهای مختلف توسعه بندر شهید رجایی در جریان برنامهها و اقدامات کشورمان در حوزه توسعه فعالیتهای بندری و دریایی نیز قرار گرفت.
وزیر محیط زیست و زیرساخت هلند در بازدید از بندر شهید رجایی با اشاره به روند رو به رشد ایران در زمینه تجارت دریایی، عنوان کرد: ایران در موقعیت ویژهای در منطقه خلیج فارس قرار گرفته است و توانایی ایران در حوزههای بندری میتواند بستری برای توسعه همکاری و سرمایهگذاری مشترک باشد.
وزیر محیط زیست و زیرساخت هلند از ایزوایکو بازدید کرد
وزیر محیط زیست و زیرساخت هلند که به هرمزگان سفر کرده است با حضور در مجتمع کشتیسازی و صنایع فراساحل ایران از ظرفیتها و زیرساختهای آن بازدید کرد.
خانم ملانی شولتزفان هیگن با همراهی معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و استاندار هرمزگان با حضور در مجتمع کشتیسازی و صنایع فراساحل ایران از زیرساختها، امکانات و تجهیزات بزرگترین مجتمع کشتیسازی منطقه در 36 کیلومتری غرب شهر بندرعباس بازدید کرد.
وزیر محیط زیست و زیرساخت هلند با حضور در محوطه هر کدام از شرکتهای تخصصی کشتیسازی و صنایع فراساحل ایران از جمله شرکت عظیم گسترش هرمز، بحر گستر هرمز، مبینسازهگستر خلیج فارس و ندیم گسترش خلیج فارس از نزدیک از امکانات و تجهیزات این شرکتها بازدید و در جریان روند توسعه این صنعت در کشورمان قرار گرفت.
مدیرعامل مجتمع کشتیسازی و صنایع فراساحل ایران در حاشیه بازدید هیأت هلندی از ایزوایکو، عنوان کرد: هلند در زمینه تکنولوژیهای دریامحور صاحب توانمندی ویژهای است به طوری که در حال حاضر مطرحترین شرکتهای کشتیسازی دنیا هلندی هستند و ما نیز در مجموعه کشتیسازی و صنایع فراساحل ایران ضمن عقد تفاهمنامه در ماههای گذشته با شرکت IHC به دنبال افزایش همکاریها در سطح منطقه هستیم.
حمید رضائیان اصل با اشاره به توانمندی بالای هلندیها در ساخت شناورهای لایروب، افزود: هم اکنون بسیاری از تجهیزات لایروبی موجود در کشورمان نیز هلندی هستند و ما میتوانیم با توجه به توان تخصصی و فنی بالای ایزوایکو از همکاریهای علمی در این زمینه نیز بهرهمند شویم.
وی ادامه داد: انتقال دانش فنی در بخش لایروبها و دیگر صنایع دریایی و کشتیها نیز میتواند مبنای همکاریهای مشترک میان ایران و هلند باشد.
مدیرعامل ایزوایکو همچنین بر ضرورت ایجاد ساز و کارهای مالی مناسب به منظور توسعه همکاریهای فنی و علمی لازم در این بخش نیز تأکید کرد و اظهار داشت: شرکتهای مختلف موجود در مجتمع کشتیسازی و صنایع فراساحل ایران نیز در این زمینه آماده همکاری در این حوزه هستند.
شرکت DAMEN و IHC که مدیران آن در این سفر وزیر محیط زیست و زیرساخت هلند را همراهی میکنند از بزرگترین شرکتهای بینالمللی کشتیسازی و تعمیرات جهان بشمار میروند که هر کدام بیش از 2 هزار شناور در کلاسهای مختلف تاکنون ساختهاند.
وزیر زیرساخت ها و محیط زیست هلند وارد قشم شد
وزیر زیرساخت و محیط زیست کشور هلند، عصر روز (چهارشنبه) از طریق اسکله درگهان و با استقبال فرماندار و مسئولین دولتی و سازمان منطقه آزاد، وارد قشم شد.
«ملانی شورتز فان هیگن» در رأس هیئتی بلندپایه بهمنظور بررسی برخی زیرساختهای قشم به این جزیره سفرکرده است. شایانذکر است بازدید از اسکله سوزا، جزیره ناز، دره ستارهها و قشم ازجمله برنامههای این هیئت سیاسی در قشم است.
جزیره قشم بزرگترین جلسه غیرمستقل جهان، با بیش از هزار و ۵۰۰ کیلومترمربع، از ۲۲ کشور دنیا بزرگتر است
با اندکی اضافات و تلخیص برگرفته از سایت خبری تحلیلی جنوب ایران، تاریخ انتشار: 4آبان1395، کدخبر: 27977: www.jonoubiran.com