شعارسال : رفت و آمد تیم های اقتصادی کشورهای خارجی به ایران بعد از توافق هسته ای مبین این است که ورود سرمایه گذاران خارجی به جمهوری اسلامی روزافزون و جدی است که این موفقیت با تلاش های بی وقفه، دلسوزانه و آگاهانه دولت تدبیر و امید حاصل شده است.
در این فرصت استثنایی و کم نظیر پیش آمده در تاریخ پر فراز و نشیب ایران، نقش مدیران اقتصادی در سطح کلان به ویژه استانداران و مدیران کل در استانها در جذب این سرمایه گذاران خارجی برای توسعه اقتصادی منطقه دوچندان شده است.
در این میان - استانی که دارای برنامه مشخص و مدون برای جذب این سرمایه گذاران در حوزه های مختلف زیربنایی باشد گوی سبقت را از دیگران ربوده و شکوفایی و رونق اقتصادی را برای اهالی منطقه رقم خواهد زد.
کارشناسان امر ظرفیت های موجود حوزه های مختلف در مازندران را کم نظیر دانسته اند و بر ضرروت مدیریت تیم اقتصادی استان در دوران پساتحریم تاکید دارند.
همچنین بخش صنعت، معدن و تجارت در برگیرنده حدود 40 درصد اقتصاد کشور بوده در واقع می تواند یکی از بهترین پیشبران توسعه اقتصادی استان باشد.
براساس آمار موجود، بخش کشاورزی با 26.3 درصد، بخش صنعت ومعدن با 11.9 درصد و بخش خدمات با 52.8 درصد ارزش افزوده استان مازندران را در اختیار دارند.
سهم کشاورزی مازندران از ارزش افزوده کشاورزی کشور حدود 8.8 درصد ، سهم بخش صنعت و معدن استان از ارزش افزوده صنعت و معدن کشور 1.3 درصد می باشد.
در زمان حاضر94 درصد از مجموع 2 هزار و 843 واحدهای صنعتی فعال در مازندران واحدهای صنعتی مشمول تعریف صنایع کوچک هستند که با سرمایه گذاری در این بخش تاثیر مهمی در اقتصاد استان خواهند داشت.
بدین ترتیب حرکت در بخش صنعت استان نیازمند تفکر علمی و اقتصاد توسعه است.
در بخش گردشگری نیز سالانه حدود 15 میلیون مسافر داخلی و خارجی به استان مازندران سفر می کنند که به گفته کارشناشان امر برنامه جامع و مدونی در این بخش وجود ندارد.
در حالی که متخصصان گردشگری پیش بینی می کنند ایران تا سال 2025 میلادی سالانه 20میلیون گردشگر جذب و 30 میلیارد دلار درآمد خالص ارزی کسب کند.
بر اساس گزارش رسانه های غربی تاکنون شمار بسیاری از صاحبان هتل های برتر و معروف و زنجیره ای غربی، دفاتر خدمات گردشگری اروپایی آمادگی خود را برای سرمایه گذاری درحوزه گردشگری ایران اعلام کردند.
نداشتن طرح آمایش سرزمین در مازندران از دیگر چالش های فراروی این استان است که بدون آن نمی توان برنامه ای جامع برای حوزه گردشگری استان مدون ساخت.
البته در جذب سرمایه گذاران خارجی اتخاذ برنامه های طولانی مدت، میان مدت و کوتاه مدت باید مد نظر باشد تا مسئولان امر دوران پسا تحریم را خوب مدیریت کرده و بهره مندی از این فرصت به صورت پلکانی صورت گیرد.
به باور صاحبنظران اقتصادی با مدیریت مطلوب دوران پسا تحریم، بخشی اعظمی از مشکلات اقتصادی مازندران برطرف خواهد شد زیرا این استان در شرایط کنونی بیش از هر زمان دیگر به سرمایه گذاری و همت و تلاش مضاعف مدیران آن نیاز دارد.
همچنین مدیران اقتصادی مازندران باید به دنبال ظرفیت های جدید در حوزه های مختلف این استان باشند و به عبارتی ظرفیت سازی کنند تا فرصت های موجود سرمایه گذاری از بین نرود.
فرجام سخن این که، سرمایه گذاری کلید همه مشکلات اقتصادی و اجتماعی مازندران است اکنون که دولت تدبیر و امید با فراهم کردن بستر تبادلات تجاری و بازرگانی با کشورهای اروپایی آن را فراهم کرده، مدیران مازندران نیز باید در این بستر فراهم شده با جذب سرمایه گذاران خارجی چالش فراروی استان را گام به گام برطرف کنند.
با اندکی اضافات و تلخیص برگرفته از وب سایت خبرگزاری جمهوری اسلامی "ایرنا" ، تاریخ انتشار یکشنبه 17 آبان 1394 ، کد مطلب : 81829586 (4820286) : www.Irna.ir