پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۵۲۵۸۳
تاریخ انتشار : ۰۶ مرداد ۱۴۰۰ - ۲۲:۳۲
مشخص نیست که در جلسه غیرعلنی مجلس برای بررسی این طرح چه صحبت‌هایی رد و بدل شده است، ولی در جلسه علنی دو نماینده موافق و دو نماینده مخالف این طرح به صحبت پرداخت و هریک از جنبه‌هایی، نکاتی مثبت یا منفی درباره این طرح بیان کردند که در نهایت با سخنان ابوالفضل ابوترابی نماینده پرحاشیه مجلس و مقایسه این طرح با برجام، پایداری‌های مجلس پیروز شدند و حالا باید دید که چه بر سر اینترنت خواهند آورد.

شعار سال: «امروز روز مبارک و عیدی برای همه نمایندگان است و باید به همه آن ها تبریک گفت.»
 
 این جمله شادباش در جلسه صبح امروز مجلس به مناسبت عیدغدیر خم مطرح نشد بلکه علی خضریان نماینده مردم تهران در مجلس یازدهم آنرا به مناسبت رای همکارانش به طرح موسوم به صیانت از حقوق کاربران و در پاسخ به انتقاد معین الدین سعیدی نماینده چابهار بیان کرد.
 
121 نماینده مجلس صبح امروز در حالی که گفته می شد مجلس در وقت تنفس است جلسه غیرعلنی برگزار کردند و سپس با رای خود این طرح را روانه کمیسیون فرهنگی مجلس کردند تا به گفته خودشان «چکش کاری» شود.
 
مشخص نیست که در جلسه غیرعلنی مجلس برای بررسی این طرح چه صحبت‌هایی رد و بدل شده است ولی در جلسه علنی دو نماینده موافق و دو نماینده مختلف این طرح به صحبت پرداخت و هریک از جنبه‌هایی، نکاتی مثبت یا منفی درباره این طرح بیان کردند که در نهایت با سخنان ابوالفضل ابوترابی نماینده پرحاشیه مجلس و مقایسه این طرح با برجام، پایداری های مجلس پیروز شدند و حالا باید دید که چه بر سر اینترنت خواهند آورد.


طی روزهای اخیر، بسیاری از کارشناسان، فعالان، دست‌اندرکاران و متولیان فضای مجازی نسبت به این طرح موضع‌گیری کرده و عمدتا آن را مخالف توسعه فضای مجازی ایران و کسب‌وکارهای آنلاین دانستند. همین‌طور، کارزارهای اینترنتی برای مخالفت با تصویب و اجرایی شدن این طرح در شبکه‌های اجتماعی راه‌اندازی شده است که در یک نمونه، بیش از نیم میلیون کاربر و فعال فضای مجازی آن را امضا کردند.
 
وزیر ارتباطات دولت دوازدهم هم طی یک نامه به رئیس‌جمهور منتخب و همین‌طور رئیس مجلس، از آن‌ها خواست طرح صیانت از دستور کار مجلس خارج شود؛ چون مغایر با بسیاری از اختیارات ریاست جمهوری و وزارت ارتباطات و رگولاتوری است.
 
معاون این وزارتخانه هم پس از رای نمایندگان به آن در توییترش نوشت: این طرح سرمایه اجتماعی را نابود می‌کند و در نهایت به اهداف نادرست و نسنجیده خود نخواهد رسید.
 
محمد مهاجری فعال سیاسی اصولگرا ضمن کنایه به اجرای این طرح نوشت: "چه عشقی می کنند فیلترشکن فروش ها. چه حالی می کنند پور سانت بگیرها."
 
به درستی مشخص نیست نمایندگان مجلس از ارائه این طرح جه هدفی را دنبال می کنند. آنها از طرفی مدعی شده اند که به دنبال فیلترینگ نیستند اما از سوی دیگر ادعا می کنند که پس از یک فرصت محدود دولت باید با راه اندازی برنامه های مشابه داخلی شرایط را برای استفاده از کاربران فراهم سازد.
 
اما نگاهی به تجربه موتورهای جستجوی داخلی و یا شبکه های اجتماعی که با صرف میلیاردها دلار تهیه و امروز یا از کار افتاده اند یا با عدم استقبال مردم مواجه شده اند نشان می دهد که ارائه این طرح های جنجالی هیچ آورده ای برای مردم ندارد و تننها حُسن آن پرکردن جیب رانت بگیرها و افرادی است که با پوشش انقلابی می توانند بودجه هنگفتی را دریافت نمایند.
 
اما نکته قابل توجه ای که کاربران اینترنت از ساعتی پیش به آن اشاره می کنند این است که این طرح چرا قبل از انتخابات مطرح نشد؟
 

شعارسال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته ازپایگاه خبری تحلیلی  دیده بان ایران، تاریخ انتشار: 6 مرداد1400، کدخبر: 113510، www.didbaniran.ir

اخبار مرتبط
خواندنیها-دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین
پرطرفدارترین