پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۵۴۳۶۵
تاریخ انتشار : ۱۹ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۱:۴۰

مردم دارو می‌خواهند

کمبود سرُم تزریقی، رمدسیویر، فلوکسیتین، متی‌مازول و... بیماران را بی‎تاب کرده است؛ نایب رئیس انجمن داروسازان از بی‏تدبیری‎های مسئولان در تامین دارو می‎گوید و دبیر کمیسیون بهداشت وعده می‎دهد امروز در جلسه‎ای ویژه این موضوع بررسی شود.
شعارسال: بی‌تدبیری‌های دارویی، دوباره آه از نهاد مردم برآورده و دردهایشان را بیشتر کرده است؛ درد‌هایی که به گفته داروسازان، تنها ناشی از تحریم‌ها نیست و نسخه درمان دارد، اما انگار برخی، عزمی برای تجویز آن نداشته‌اند!
 

از بحران کمبود ماسک تا بحران کمبود سرم
 
پیک پنجم کرونا دوباره اتفاقات تلخ پیک اول را برایمان تداعی کرده است؛ آن روز‌ها قابل قبول بود که به دلیل مواجهه ناگهانی ایران و جهان با یک همه‌گیری نادر و افزایش شدید تقاضا برای خرید ماسک و مواد ضدعفونی‌کننده، با کمبود شدید در تامین آن مواجه شویم، اما بعد از یک‌سال، اصلا قابل قبول نیست که کار مردم حتی برای خرید یک سرُم تزریقی ساده، اما حیاتی هم، به بازار سیاه کشیده شود.

 
مردم دارو می‌خواهند

درد مضاعف بیماران کرونایی

این روز‌ها که سیاه‌ترین روز‌های کرونایی را پشت سر می‌گذاریم و تخت‌های بیمارستانی تقریبا اشباع شده، بسیاری از مبتلایان کرونا که در خانه تحت درمان قرار می‌گیرند دردهایشان مضاعف شده است، چرا که خانواده‌هایشان باید برای پیدا کردن یک سرُم تزریقی، تهیه کپسول اکسیژن یا خرید دارو‌های تقویت‌کننده ایمنی بدن.
در به درِ کوچه و خیابان باشند. درد ما از این درد مردم وقتی بیشتر می‌شود که بدانیم، کمبود دارو فقط دامنگیر بیماران کرونایی و خانواده‌های آن‌ها نیست، بلکه برخی از دیگر بیماران هم برای یافتن داروهایشان سرگردان و حیران مانده‌اند.

کم و کسری‌های دارویی بسیار است...
 
 
مردم دارو می‌خواهند
 

دکتر «علی فاطمی» نایب رئیس انجمن داروسازان کشور در گفتگو با خراسان می‌گوید: متاسفانه کم و کسری‌های دارویی در کشور بسیار است، مثلا داروی رمدسیویر، فاویپراویر و اکتمرا که در درمان کرونا استفاده می‌شود به سختی یافت می‌شود. فاطمی می‌افزاید: متاسفانه این کمبود‌ها فقط مربوط به دارو‌های بیماران کرونایی نیست. داروی ضد افسردگی فلوکسیتین، داروی مُسکن فنازوپیریدین، متی‌مازول و لووتیروکسین برای بیماران تیروئیدی، دایجستیو برای بیماری‌های گوارشی و ...؛ این‌ها هم جزو دارو‌هایی هستند که کمیاب و بعضا نایاب شده اند.

ماجرای کمبود سرم

از دکتر فاطمی درباره چرایی مواجهه کشور با مشکل کمبود سرم هم می‌پرسم و او می‌گوید: مدیریت سرم هم قابل برنامه‌ریزی بود، چراکه از چندماه قبل اعلام شده بود که یکی از شرکت‌های تولیدکننده سرم، برای چندماه ناگزیر است خط تولیدش را متوقف و بازسازی کند. هرچند این شرکت هم حدود دو ماه از برنامه زمانی خود عقب افتاد، اما در هر صورت با توجه به اعلام قبلی، دولت فرصت کافی داشت برای جایگزینی ظرفیت تولیدی این شرکت، برنامه‌ریزی کند، اما متاسفانه این کار نشد و حالا مشکلات زیادی برای مردم ایجاد کرده است. هرچند که وعده داده شده است طی روز‌های آینده با افزایش توان تولید دیگر شرکت‌ها و همچنین واردات، این مشکل حل و فصل شود.

باز هم داستان ناصرخسروها!

نکته دیگر این‌که، در مواجهه با کمبود‌های دارویی، باز هم ضعف سیستم‌ها و نهاد‌های نظارتی وزارت بهداشت مشهود شده است. برای یک‌بار هم که شده باید به مردم توضیح داد که چطور می‌شود دارو‌هایی مانند رمدسیویر، فاویپراویر و اکتمرا که در درمان کرونا موثر است، ماه‌هاست که حتی بین داروخانه‌های خصوصی هم توزیع نمی‌شود و فقط مصرف بیمارستانی و عرضه در داروخانه‌های دولتی دارد، اما به راحتی در بازار آزاد قابل تهیه است. دکتر فاطمی از این موضوع هم گلایه‌مند است و می‌گوید: نتیجه این نظارت ضعیف این شده که قیمت سرُم در بازار سیاه به ۱۰۰ هزار تومان رسیده و رمدسیویر و اکتمرا هم با قیمت‌های بالای یک میلیون تومان به فروش می‌رسد.
از فاطمی درباره احتمال تاثیر تغییر و تحولات در دولت و رسیدن روز‌های پایان کار برخی مسئولان در وزارتخانه‌ها هم می‌پرسم و او می‌گوید: متاسفانه دولت قبل، حتی در زمانی که به طور کامل مستقر بود هم پیگیری لازم را درخصوص تامین دارو نداشت و هر از گاهی با کمبود فهرستی از دارو‌ها مواجه می‌شدیم، حالا هم که دیگر دوره کاری دولت تمام شده است....


دبیر کمیسیون  اعلام کرد:
 
مردم دارو می‌خواهند
 

جلسه امروز کمیسیون بهداشت با حضور مسئولان سازمان غذا و دارو


روز گذشته تلاش بسیاری کردیم تا پاسخ «محمدرضا شانه‌ساز» رئیس سازمان غذا و دارو و «سید حیدرمحمدی» مدیرکل داروی این سازمان را درباره وضعیت اسفبار این روز‌ها دریافت کنیم، اما تماس‌های مکرر ما با آن‌ها با پاسخی همراه نشد. اما «محسن فتحی» دبیر کمیسیون بهداشت و درمان مجلس که خود نیز از جامعه داروسازان است به خراسان گفت: عصر امروز (سه‌شنبه) جلسه ویژه‌ای برای بررسی وضعیت مدیریت کرونا، روند واکسیناسیون و همچنین کمبود‌های دارویی در مجلس برگزار خواهد شد. فتحی افزود: مسئولان وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو در این جلسه حضور خواهند یافت تا گزارش اقدامات خود را به اعضای کمیسیون ارائه کنند و پس از آن، برای حل سریع مشکلات تصمیم‌گیری کنیم.

شعارسال، بااندکی تلخیص و اضافات برگرفته از روزنامه خراسان، تاریخ انتشار: ۱۹ مرداد ۱۴۰۰، کدخبر: ۲۰۷۲۸/۱/۷۳۳۸۸۳/۰، khorasannews.com.
خبرهای مرتبط
آخرین اخبار
پربازدیدترین