پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۵۴۴۲۶
تاریخ انتشار : ۱۹ مرداد ۱۴۰۰ - ۲۲:۵۰
گرانی و کمبود دارو در کشور بیداد می‌کند. قیمت سرسام‌آور دارو، نایاب شدن تعداد قابل‌توجهی از داروها، صف‌های طولانی و بی‌ثمر در داروخانه‌ها و بازار سیاه داروسازان و داروفروشان در روز‌های اخیر بیشتر به چشم می‌خورد. قیمت داروی تولید داخل ۲۱ هزار تومانی به ۵۵ هزار تومان افزایش یافته و این در حالی است که بیماران خاص، بیماران کرونایی و. مدتهاست درگیر مشکلات تهیه دارو هستند.

شعار سال:رئیس کمیسیون بهداشت مجلس در رابطه با آشفته بازاری که در بازار دارو به راه افتاده می گوید: ارزی که باید برای دارو اختصاص پیدا می کرد قطع شد و همین امر موجب شد تا امروز بحران تهیه و تامین دارو از سرماخوردگی گرفته تا بیماری کرونا برای مردم بوجود بیاید. حسینعلی شهریاری اضافه کرد: ارز به دارو ندادند و عین حال از تولید داخل نیز حمایت نکردند. قرص، شربت، سرم و …به اندازه ای گران و نایاب شده که موجب سردرگمی مردم جلو داروخانه ها شده است.
 
به گفته بسیاری از خانواده هایی که در روزهای اخیر به دنبال دارو بوده اند وضعیت دارو خیلی خراب است. اصلاً داروها گیر نمی‌آید و بازار سیاه درست شده است. داروهای خاص، داروهایی که از خارج وارد می‌شدند، دیگر گیر نمی‌آیند.هیچ دارویی نیست و اگر مریض روی تخت بیمارستان باشد، دیگر امیدی به بهبود ندارد. این گرانی ها و کمبودها در حالی اتفاق افتاده که یک کارگر یا کارمند، چطور می‌تواند پول چنین داروهایی را پرداخت کند. بیمه هم در رابطه با داروها هیچ مسئولیتی را به گردن نمی‌گیرند و می‌گوید خودتان باید تهیه کنید.
 
در همین رابطه به عنوان نمونه مدیرعامل کانون هموفیلی از کاهش دسترسی بیماران هموفیلی به دارو خبر می‌دهد و می‌گوید: به دلیل تحریم، داروهای این بیماران کاهش اساسی پیدا کرده است و دیگر نمی‌توانند در خانه خود دارو نگهداری و در مواقع خطراستفاده کنند. همه اینها در حالی است که از سوی دیگر و به گفته نماینده مردم لنگرود در مجلس در حال حاضر، ۸۰ درصد هزینه‌های درمان هم بر عهده خود مردم است.
 
کمبود دارو مسئله‌ای است که به دلیل ارتباط مستقیم با جان افراد بیمار، اهمیت ویژه‌ای دارد چراکه گاهی نایاب شدن یک قرص و یک آمپول، می‌تواند به قیمت جان افرادی تمام شود که به آن نیاز دارند. بااین‌حال وضعیت کمبود دارو همچنان بحث‌برانگیز است. تخصیص قطره‌چکانی ارز دولتی، افزایش قیمت و سهمیه‌بندی داروها، اشتباهات مدیریت کلان در تولید، توزیع و واردات دارو و دست‌های پنهان و سودجویی‌ها از جمله دلایلی است که برای کمبود دارو و افزایش‌ قیمت‌ها اعلام شد.
 
مشکلات ارزی تامین دارو
 
حسینعلی شهریاری، رئیس کمسیون بهداشت مجلس
 
مشکلات ارزی در حوزه دارو زیاد است و نیاز است که بانک مرکزی ارز دارو را در اسرع وقت تامین کند چون بی‌توجهی به تامین ارز دارو مشکلات جدی به همراه داشه است. در ماه های اخیر ارز دارو به هنگام تامین نشد و با کمبود دارو مواجه شده ایم. متاسفانه ارزی که باید برای دارو اختصاص پیدا می کرد قطع شد و همین امر موجب شد تا امروز بحران تهیه و تامین دارو از سرماخوردگی گرفته تا بیماری کرونا برای مردم بوجود بیاید. این تصور که فقط بیماران خاص و کرونایی به دنبال داروهای میلیونی و البته نایاب هستند اشتباه است. درست است که مشکلات این بیماران از بیماران عادی برای تهیه دارو بیشتر است اما امروز شرایطی بوجود آمده که برای سرماخوردگی نیز هزینه های بسیاری برای بیمار تراشیده می شود. قیمت داروهای خارجی افزایش بی سابقه ای داشته است و ما هر روز شکایات بسیاری از سوی مردم در رابطه با نبود دارو در سراسر کشور داریم.
 
ارز به دارو ندادند و عین حال از تولید داخل نیز حمایت نکردند. قرص، شربت، سرم و …به اندازه ای گران و نایاب شده که موجب سردرگمی مردم جلو داروخانه ها شده است. در چند سال اخیر تا این اندازه مشکلات دارویی مردم را آزار نداده بود که امروز شاهد این آشفته بازار هستیم. رفع مشکلات حوزه دارو دغدغه همیشگی کمیسیون بهداشت است و این موضوع را به صورت جدی پیگیری خواهیم کرد. کمیسیون بهداشت مجلس بارها در این زمینه با آقای روحانی، رئیس جمهور، مکاتبه و ابراز نگرانی و بر ضرورت اختصاص ارز برای واردات دارو تاکید کرد. طی هفته های اخیر در نامه ای به آقای روحانی تاکید کردیم که استمرار وضعیت موجود و عدم تخصیص ارز به دارو و تجهیزات پزشکی مشکلات جدی را برای مردم به ویژه بیماران صعب العلاج، خاص و نادر ایجاد خواهد کرد اما متاسفانه جواب منطقی به ما ندادند و نسبت به این دغدغه ملی بی‌توجهی شد.
 
البته نظارت بر حوزه دارو مورد توجه جدی کمیسیون مجلس است. برخی از دارو‌ها توسط وزارت بهداشت وارد می‌شوند، اما مشخص نیست چه اتفاقی می‌افتد که در بازار آزاد عرضه می‌شوند. باید بررسی شود که چرا دارو از سیستم دولتی، داروخانه‌ها یا شرکت‌های پخش خارج و در بازار سیاه به فروش می‌رسد به طور قطع بر این موضوع نظارت جدی‌تری خواهیم داشت.
 
به هر حال عدم انسجام دولت دوازدهم در مبارزه با کرونا و تناقض گویی مسئولان مشکلی شده که مردم را در تهیه دارو و درمان دچار سردرگمی کرده است. اما امیدواریم با اقتداری که از آقای رئیسی انتظار می رود بتوانیم بر این بحران غلبه کنیم. حال که آقای رئیسی هدایت دولت را در دست گرفته اند امیدواریم با همان قاطعیتی که در قوه قضائیه عمل کردند در دولت هم همین طور عمل کنند. چرا که با چنین عملکردی می توان به حل بحران دارو و درمان هم امیدوار بود. برای همین در مرحله اول کانون های فساد در حوزه واردات و تولید دارو باید از بین برود و در مرحله بعد دولت باید به واکسیناسیون به طور ویژه ای توجه کند.


شعارسال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری کسب و کار ، تاریخ انتشار:  18 مرداد   1400، کدخبر: ، www.kasbokarnews.ir

اخبار مرتبط
خواندنیها-دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین
پرطرفدارترین