الماسی سپس گریزی نیز به وضعیت کسب و کار مردم تا قبل از استقرار صنایع در منطقه زده است. دلسوزی خانم نماینده در جای خود قابل تقدیر است. ولی آیا با یادآوری گذشته معیشتی مردم منطقه و اینکه تا قبل از حضور صنعت در این پهنه وضعیت اشتغال مردم به گونهای دیگر بوده است، گره ای از مشکلات کنونی و آینده گشوده می شود؟
نگاه مفرط به گذشته؛ حال و آینده را نیز دچار بحران خواهد نمود. افسوس گذشته خوردن و زانوی غم در بغل گرفتن باعث خواهد شد که حال و آینده این مردم نیز تحت الشعاع فرصتسوزی به خاکستری تاسفبرانگیز بدل گردد.
باید پذیرفت که در پی استقرار صنایع، طرز زندگی (life style)، اقتصاد و حتی فرهنگ مردم ساکن در چنین مناطقی با سرعتی سرسامآور دستخوش تغییرات شگرفی خواهد شد. این تغییرات در همه مناطق مشابه کم و بیش رخ داده و راهی بی بازگشت را برایشان رقم زده است.
در حال حاضر با توجه به عضویت خانم نماینده در کمیسیون انرژی، او باید پذیرای این مساله باشد که از این به بعد خودشان نیز نقشی راهبردی در این تغییرات خواهند داشت. وی با حضور در کمیسیون کلیدی انرژی حتی میتواند تاثیرگذارتر از مدیران و مجریان صنایع نفت، گاز و پتروشیمی مستقر در منطقه باشد. این تاثیر گذاری و مفید یا مضر بودن آن، ارتباط مستقیمی به همت وی و نیز نظرات تکتک اعضای کمیسیون دارد.
الماسی در حال حاضر به نوعی ارابهنشین این صنعت است و بهترین و کاراترین راه حل فرآروی او میتواند استیفای بلند مدت حق زیر چرخ رفتگان و جلوگیری از زیر چرخ رفتن عدهای دیگر در آینده باشد.
قصد این نوشته تیز نمودن نوک پیکان انتقاد نیست بلکه انعکاس توصیهای دلسوزانه و روشنگرانه به ایشان است. استقرار صنعت، شمشیر دولبهای است که هم میتواند مخرب باشد و هم موثر. نیکوتر آن است که به جای برجستهسازی ماهی(fish) دریافت خسارت که یکی از مولفههای بارز آن کوتاهمدت بودن و یکبار مصرف بودن آن است، راهی یافت شود تا ماهیگیری(fishing) توسعه پایدار و درازمدت منطقه اجرایی گردد.
با اجرای صحیح و به موقع این راهکار بومیان نیز به صورت خودکار از عواید صنعت بهره کافی را برده و مردمان همیشه بازنده لقب نخواهند گرفت.
خانم الماسی با توجه به آشنایی با جغرافیای منطقه، صنایع مستقر و نیز نجابت مردمان همیشه قانع آن باید با همفکری اهل فن برای حل این پارادوکس راهی بیابد که اول مردم به حقوق خود آشنا گشته و مطالبهگر شوند.سپس در گام بعد، صنایع مستقر نیز مسئولیتهای اجتماعی خود در قبال محیط پیرامونی را پذیرفته و به نحواحسن در اجرای آن بکوشند.
در بدبینانهترین حالت اگر راهی یافت نشد، به گونهای عمل نمایند که راهی ساخته شود تا حداقل آیندگان در آن قدم گذاشته و سختیهای طی طریق را با پوست و گوشت خود لمس نمایند و ما را به سهل انگاری و سادهاندیشی متهم ننمایند.
بدون شک حضور یک نماینده دیگر استان در کمیسیون انرژی و تصدی ریاست آن توسط استاندار سابق، می تواند نماینده جنوب استان را در مسیر اقدامی موثر برای ارابه نشینان حوزه انتخابیه اش و بلکه استان یاری نماید.
با اندکی اضافات و تلخیص برگرفته از پایگاه خبری کنگان نیوز، تاریخ انتشار: دوشنبه 17 آبان 1395، کدخبر: 4778، www.kangannews.ir