مردم در وعدههای غذایی روزمره درگیر استرس و دچار نابسامانی شدهاند. این روزها از دولت انقلابی و نمایندگان ملت در پارلمان توقع بیشتری وجود دارد. انگیزه کار انقلابی و جهادی تا خودکفایی وجود دارد، ولی در حد نوشته و طرح باقی مانده است. مغفول شدن از تغییر و تبدیل به رویههای نو و سالم ممکن است بازی با امنیت غذایی باشد.
شعار سال: توتالیزر رفتاری تولیدکنندگان و ریپهای بازار حاکی از عدم همین ثبات کمرنگ در آینده نزدیک است. گپهای تولید و صفهای مردم در پیادهروهای شهرها و بازارهای میوه و تره بار صحنهای بسیار نازیبا و ناپسند است. در بدترین شرایط اقتصادی ارزهایی که به سختی به دست آمده است و از چندین فیلتر عبور کرده مصرف نهادهها و دارو و واکسن میشود تا پایه و اساس تولیدات مواد دامی طیوری و غذایی شکل بگیرد حاکمیت دولت تولید کننده و متخصصین و کارگران با همت و تلاش شبانه روزی زحمت میکشند و در نهایت فینیش کار میشود قیمتهای خارج از عرف و رویه و صفهای طولانی و مردمی که گلایهمند هستند. این مدل واردات و این سویه تولید و این رویه توزیع مگر چقدر میتواند دوام بیاورد. مگر امنیت غذایی یک کشور با جایگاه استراتژیک جهانی را میتوان این گونه اداره کرد. بازنگری در سر فصلهای کلان امنیت غذایی امروز از اهم موضوعاتی است که باید در کلان مورد توجه قرار گیرد. یک بار دیگر باید مبادی صدور نوع حمل و مبادی ورود بازنگری شود. باید دید چگونه میتوان ساختار و مدل را تغییر داد تا هم قیمتها تعدیل شود و هم مدت زمان کمتری طول بکشد تا کالا به ایران برسد.
این یک بخش از کار است و بخش دوم این که ترخیص و حمل داخلی هم بایستی مورد بازنگری قرار گیرد و راههای سهل و آسان با سرعت بیشتر باید مد نظر قرار گیرد. مدلهای توزیع بین تولید کنندگان تا کنون حل کننده اساسی موضوع نبوده است باید چارهای فراتر از این اصول فعلی اندشیده شود. رابطه بین مواد اولیه و تولید باید در فرآیندهای جدید و فرمولهای جدید قالبسازی شود تا از پرت و هدر رفت مواد اولیه جلوگیری شود باید تولید چه در بحث دام چه طیور و کشت و کار باید به سمت صنعتی و فوق مکانیزه حرکت کند. بازده پائین تولید نسبت به کشورهایی که همین مواد اولیه را مصرف میکنند بسیار پائین است. در سالهای آینده مشکل آب و فرآیند کشت-های دیم یکی از معضلات پیش روی است. بازار در کسب و کار و توزیع در هر قیمت و در هر مقطعی سود مناسب خود را کسب میکند، ولی تولید کننده و مصرف کننده دچار آسیبهای شکننده بعضأ تعطیلی تولید کننده و سود تغذیه مصرف کننده از پیامدهای این مهم است. بایستی در مسیر صفر تا صد خرید از تولیدکننده خارجی وارد کردن آن حمل و نقل و توزیع و تولید داخلی و توزیع تا خط مصرف ساز و کار جدید طراحی و اجرا کنیم.
مردم در وعدههای غذایی روزمره درگیر استرس و دچار نابسامانی شدهاند. این روزها از دولت انقلابی و نمایندگان ملت در پارلمان توقع بیشتری وجود دارد. انگیزه کار انقلابی و جهادی تا خودکفایی وجود دارد، ولی در حد نوشته و طرح باقی مانده است. مغفول شدن از تغییر و تبدیل به رویههای نو و سالم ممکن است بازی با امنیت غذایی باشد. نوآوری و تغییرات در همه حوزهها به خصوص غذا و قوت مردم میتواند تغییرات اجتماعی شگرفی را ایجاد کند. انگیزههایی که تبعات اجتماعی خوب و عالی آن جامعه را به نشاط میآورد. جوانان را ترغیب به نوآوری در ایران و عدم مهاجرت را سبب میشود. تولید کنندگان را امیدوار به تولید و مصرف کنندگان را ترغیب میکند تا با کالای داخلی سبد مصرف خود را تامین نمایند. تولید انقلابی و جهادی مصرف داخلی و خود کفایی باعث رونق اقتصادی و اجتماعی جامعه میشود. کشور مملو از ایدهها و فکرهای نو دانشمندان جوان و پر انرژی است تغییر در ژئوپلتیکهای هر صنعتی برای این عزیزان آسان و قابل حل است. سالهای آینده چشم به تغییرات و نوآوری امروز ما دارند.
شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از اقتصاد سبز آنلاین، تاریخ انتشار: ۲۴ مهر ۱۴۰۰، کد خبر: ۳۳۳۲۸، eghtesadsabzonline.ir