پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۷۷۹۰
تاریخ انتشار : ۰۳ آذر ۱۳۹۵ - ۱۲:۱۷
پیشرفت علم و دانش همواره زمینه ساز راحتی و آرامش برای انسان ها بوده، راحتی که بعد از ورود هر کالا و اختراع هر وسیله ای برای فرد ایجاد شده در واقع رسیدن به آرامش را به دنبال دارد.
شعار سال: با ورود فضای مجازی و شبکه های اجتماعی تا حدود زیادی جوامع به حالت راحتی درآمده و بسیاری از امور نیز تسهیل گردید.

در کنار این تسهیل بیشتر موارد زنان و خانواده نیز دچار دگرگونی های شدند، زنان غرق فضای مجازی و خانواده ها نیز در گیر و دار این فضای افسونگر مجازی به تباهی کشیده شدند.

فضای مجازی ابعاد مختلفی دارد که ابتدا از واژه ی اینترنت شروع شده و در نهایت واژه های دیگری را مثل واتساپ، وایبر، تانگو، فیس بوک، موبوگرام، فلوگرام و تلگرام را در خود جای داده است.

در این میان نفوذ فرهنگی؛ جنگ نرم و تهاجم دشمن در قالب همین شبکه های اجتماعی شکل گرفته و خانواده ها را به عنوان هدف اصلی نشانه رفته است.

متاسفانه در کنار تمام خوبی های که تلگرام دارد، بدی های زیادی را هم با خود به یدک می کشد، اثراتی به مراتب بدتر از هر مرگ زجرآوری که در گوشی همراه جای گرفته و همواره هم با شخص همراه است.

این پیام رسان اجتماعی در ایران به دلیل وجود گوشی همراه برای همه افراد و راحتی استفاده از اینترنت به مراتب خطرسازتر بوده و آسیب های به مراتب سخت تر را برای زنان و در نهایت خانواده ها ایجاد می کند.

متاسفانه با توجه به گستردگی امکانات تلگرام که در اختیار فرد قرار دارد، اگر فرهنگ درست استفاده کردن از این پیام رسان قوی را نداشته باشیم، به راحتی در مسیر توطئه قرار گرفته و دچار آسیب می شویم.

تا حدودی لازم است که به صورت کامل با تمام امکانات تلگرام آشنا باشیم تا راه های مقابله با آسیب های احتمالی را بشناسیم، لازم است که زمانبندی مناسب را رعایت کنیم تا وقت گرانبهای خود را هم از دست ندهیم.

متاسفانه بی برنامگی در ورود و خروج به تلگرام و دیگر شبکه های اجتماعی مشکلاتی بوجود می آورد که بر همه ی اعضای خانواده اثر نامطلوب می گذارد و اعتیادآور بوده که در نهایت اوقات فراغت با اعضای خانواده و ایجاد فضای صمیمی، خصوصا گفتگوهای محبت آمیز، فرهنگ سازی صحیح و درست را از افراد می رباید.

شبکه های اجتماعی آسیب های جدی به خانواده ها زده و حضور بیش از اندازه اعضای خانواده در شبکه های اجتماعی، طلاق عاطفی را در میان خانواده ها گسترش می دهد که متاسفانه این معضل تا حد زیادی در ایران به وجود آمده است.

فقدان همدلی و فقدان مهارت گفتگو میان زوجین که موجب پناه بردن آنان به شبکه های اجتماعی می شود تا از این طریق نیازهای عاطفی خود را برآورده کنند، آسیب های به دنبال خواهد داشت از جمله کاهش صمیمیت بین زوجین و شکل گیری روابطی خارج از عرف که در نهایت زیرساخت های زندگی مشترک را ویران می کند.

این شبکه ها در نهایت منجر به شکستن حریم خصوصی زنان، دور ماندن از محیط های واقعی، بی هویتی، اختلال شخصیت، سوء استفاده از اطلاعات و پروفایل شخصی، دوستی های بی حد و مرز، واقعیت گریزی و گسست فکری بین اعضای خانواده می شود.

اثرات منفی ورود زنان به فضای مجازی و اثرات منفی تر بر اعضای مختلف خانواده ها و حضور افراطی زنان در فضای مجازی مشکلات لاینحلی را بوجود می آورد که در امتداد آن جامعه را نیز به سوی خطر و پرتگاه مرگ می کشاند.

از آنجایی که خانمها به طور کلی در جامعه در مقایسه با مردان در برابر اتفاقات آسیب پذیرتر هستند برهمین اساس آثار شبکه های اجتماعی بیشتر متوجه خانمها می شود و سوء استفاده ممکن است این فضا را برای خانمها آسیب پذیرتر کند، که در نهایت با توجه به درگیری زنان با خانواده منجر به تخریب و به یغما کشاندن خانواده ها هم می شود.

فضای مجازی به مانند یک شمشیر دولبه بوده و ارزش های انسانی و آموزه های دینی را با هم تخریب می کند و تمام محتوای ضد اخلاقی و ضد انسانی آن متوجه خانواده و جامعه خواهد شد.

راه کاهش آسیب های فضای مجازی، آموزش صحیح استفاده از آن است و اولین قدم را باید آموزش بر محور خانواده مداری تنظیم کرد تا به جای اینکه با این وسیله ارتباط جمعی به فرش بیفتیم، به عرش برویم.

با اندکی تلخیص و اضافات، برگرفته از سایت خبری تحلیلی کردتودی، تاریخ انتشار: 25 آبان 1395، کد مطلب: 20394، http://kurdtoday.ir

اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین