پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۱۱۹۰۱۱
تعداد نظرات: ۳ نظر
تاریخ انتشار : ۱۱ فروردين ۱۳۹۷ - ۰۸:۴۴
بر اساس نتایج پژوهشی جدید، استفاده زیاد از رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی می‌تواند اثرات متفاوتی روی بهزیستی نوجوانان داشته باشد. بنابر این نتایج، استفاده از رسانه‌های اجتماعی در 10 سالگی می‌تواند بهزیستی را در دختران نوجوان کاهش دهد.
شعارسال:بر اساس نتایج پژوهشی جدید، استفاده زیاد از رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی می‌تواند اثرات متفاوتی روی بهزیستی نوجوانان داشته باشد. بنابر این نتایج، استفاده از رسانه‌های اجتماعی در 10 سالگی می‌تواند بهزیستی را در دختران نوجوان کاهش دهد.

پژوهشگران در دانشگاه اسکس و UCL رابطه‌ای میان افزایش زمان صرف شده در شبکه‌های اجتماعی در اوایل نوجوانی (10 سالگی) و کاهش بهزیستی در اواخر نوجوانی (10 تا 15 سالگی) در دختران نوجوان یافته‌اند.

دکتر کارا بوکر، یکی از پژوهشگران فوق، در این خصوص می‌گوید: «یافته‌های ما نشان می‌دهند که نظارت بر تعاملات اولیه در رسانه‌های اجتماعی، به‌خصوص برای دختران، اهمیت زیادی دارد. چراکه این موضوع می‌تواند بعدها در بهزیستی آن‌ها در دوران نوجوانی و شاید حتی در طول بزرگسالی تأثیر بگذارد.»

نویسندگان این مقاله دریافته‌اند که دختران نوجوان، بیشتر از پسرها از رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی استفاده می‌کنند و تعاملات افراد فوق در چنین رسانه‌هایی، با افزایش سن هم در دختران و هم در پسران افزایش می‌یابد.

در پژوهش مورد اشاره، حدود نیمی از دختران در سن 13 سالگی، روزانه بیش از یک ساعت در رسانه‌های اجتماعی تعامل می‌کردند، ولی در پسران این رقم، یک‌سوم بود.

در سن 15 سالگی، هر دو جنس استفاده از رسانه‌های اجتماعی را افزایش دادند اما دختران هنوز هم بیشتر از پسران از رسانه اجتماعی استفاده می‌کردند. بر این اساس، 59درصد از دختران و 46 درصد از پسران روزانه یک ساعت یا بیشتر، از رسانه‌های اجتماعی استفاده می‌کردند.

نتایج بررسی‌های تیم پژوهشی نشان داد که بهزیستی در طول نوجوانی، هم در پسران و هم در دختران کاهش یافت و این از نمرات شادی و دیگر جنبه‌های بهزیستی منعکس گردید.

دکتر بوکر می‌گوید: «با این‌ حال در پسران، رابطه‌ معنی‌دار و قابل‌توجهی میان استفاده از رسانه‌های اجتماعی و بهزیستی یافت نشد. لذا دیگر عوامل، مانند مقدار زمانی که صرف بازی می‌شود، می‌تواند با کاهش مشاهده‌ شده در بهزیستی پسران ارتباط داشته باشد.»

در این مطالعه، از داده‌هایی استفاده شد که از سال 2005 تا 2009 جمع‌آوری شدند و نشان می‌دادند که به‌طورکلی 9/859 نوجوان انگلستانی بین 10 تا 15 ساله، در یک روز عادی که به مدرسه می‌روند چند ساعت را صرف تعامل در سایت‌های رسانه‌های اجتماعی می‌کنند.

محققان دریافتند که در طول نوجوانی، نمرات شادکامی دختران تا حدود سه نمره، از 36.9 به 33.3 و نمرات شادکامی پسران دو نمره، از 36/02 به 34/55 افت کرد. پژوهشگران نتیجه گرفتند اگرچه بهزیستی کلی برای هردوی آن‌ها، کاهش می‌یابد، ولی این کاهش در دختران به‌طور قابل‌توجهی بیشتر است.

این یافته‌ها، بار دیگر اهمیت مراقبت بیشتر از نوجوانان بالاخص دختران را در مقابل استفاده بیش‌ از حد از شبکه‌های اجتماعی، نشان می‌دهد.

شعارسال،با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری آنا، تاریخ انتشار 11فروردین 96،کدخبر: 367609 ، www.ana.ir

اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۰:۴۰ - ۱۳۹۷/۰۱/۱۱
0
0
چقدر دچار اسیب های اجتماعی شدیم بخاطر بی فرهنگی خودمون در قبال این شبکه های اجتماعی! واقعا فکر نمی کنید مقصر سیستم اموزشی ماست؟
ا.ف75
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۶:۳۹ - ۱۳۹۷/۰۱/۱۱
0
0
شبکه های اجتماعی با رشد روز افزون خودشون در همه عرصه های زندگی بشری نفوذ کرده اند فرهنگسازی استفاده از این رسانه ها باید در اولویت مسئولان کشور باشد
ا.ح75
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۷:۲۳ - ۱۳۹۷/۰۱/۱۶
0
0
تا زمانی که سیستمی جایگزین برای این امر پیدا نشده واقعا نمیشود با اطلاعرسانی جلوی آنرا گرفت
شهید مطهری در کتاب نهضت های 2000 ساله اسلامی میفرماید که هیچگاه نمیتوانید به شخصی که از تشنگی له له میزند به بهانه اینکه این آب کثیف است بگویی این آب را نخور
بلکه باید به قدری آب سالم برایش فراهم کنی که هرگز به سراغ آب آلوده نرود
ا.ف75
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین