پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۸۶۲۲۸
تعداد نظرات: ۳ نظر
تاریخ انتشار : ۰۹ بهمن ۱۴۰۱ - ۲۲:۱۵
ابوالحسن فیروزآبادی دبیر شورای عالی فضای مجازی از سمت خود در این شورا استعفاکرده و استعفای وی مورد قبول رئیس‌جمهور قرار گرفته است. بر همین اساس و به‌زودی با نظر رئیس‌جمهور، فرد جدیدی به‌عنوان دبیر شورای عالی فضای مجازی منصوب خواهد شد .سناریوهای زیادی درباره اختلاف نظر این دو با یکدیگر مطرح شده که طرح صیانت، هسته اصلی آن را تشکیل می دهد. باید دید از بین برخی از گزینه های مطرح، چه کسی بعنوان دبیر شورا برای یک سال زمان باقیمانده از عمر شورای سوم، انتخاب می شود.

شعار سال : ابوالحسن فیروزآبادی دبیر شورای‌عالی فضای مجازی بنا بر برخی اختلاف نظر‌های ایجاد شده با رئیس جمهور با تاکید بر طرح صیانت ، از سمت دبیری خود در این شورا استعفا داده و رئیس‌جمهور ضمن پذیرش استعفا به‌زودی درباره جانشین ایشان تصمیم گیری نموده و دبیر جدید را معرفی خواهد کرد. عضویت فیروزآبادی در شورای عالی فضای مجازی با توجه به صدور حکم آن توسط مقام معظم رهبری ، همچنان ادامه خواهد داشت.

استعفای فیروزآبادی از دبیری شورای عالی فضای مجازی

چند روز گذشته حجت‌الاسلام سید سعیدرضا عاملی عضو حقیقی شورای‌عالی فضای مجازی در گفتگو با رسانه پیرامون شایعات مطرح شده در خصوص رفتن فیروزآبادی اعلام کرده بود، کار‌ها طبق روال پیش می‌رود و هنوز هیچ چیز قطعی درباره جابجایی دبیر شورای عالی فضای مجازی وجود نداشته و همه چیز درحد گمانه‌زنی است.این در حالی است که، طی چندماه گذشته خبر‌های گوناگونی پیرامون تغییر دبیرشورای عالی فضای مجازی منتشر شده بود. اواخر تیرماه سال جاری پس از اعلام موضع شورای عالی فضای مجازی درباره طرح صیانت گمانه‌هایی نیز مبنی بر برکناری فیروزآبادی به دلیل مخالفت با طرح صیانت منتشر شد، اما او درگفتگو با رسانه این موضوع را تکذیب کرده و گفت که همچنان به‌عنوان دبیر شورای عالی فضای مجازی به کار فعالیت خود ادامه می‌دهد.

شورای عالی فضای مجازی فردا به ریاست رئیس جمهور برگزار و دبیر جدید با توجه به استعفای ابوالحسن فیروزآبادی از دبیری شورا، در این جلسه تعیین و معرفی می‌شود.

استعفای فیروزآبادی از دبیری شورای عالی فضای مجازی

خبر استعفای فیروز آبادی در حالی منتشر می‌شود که شنیده شده، چندی پیش فیروزآبادی دفتر خود را تحویل داده و در روز‌های اخیر اعضای شورا درحال ارزیابی گزینه‌های جایگزینی فیروزآبادی بوده‌اند. از رضا تقی‌پور، رسول جلیلی و محمدحسن انتظاری به عنوان گزینه‌های جایگزینی فیروزابادی نام برده می‌شود. همچنین برخی منابع امیر لاجوردی، محمدامین آقامیری، محمدرضا حسنی آهنگر و کامیار ثقفی را به‌عنوان دیگر گزینه‌های احتمالی دبیری شورای عالی فضای مجازی نام برده‌اند.

استعفای فیروزآبادی از دبیری شورای عالی فضای مجازی + فیروزآبادی کیست؟

اطلاعات تکمیلی برای بهره برداری بیشتر از خبر:

شورای‌عالی فضای مجازی در سال 1390 به‌دستور مقام معظم رهبری تشکیل شد.شورا دارای دو گروه اعضای حقوقی و حقیقی بوده که برای دوره چهار ساله انتخاب می شوند. دور دوم اعضای شورا، در سال 1394 انتخاب و احکام شان توسط مقام معظم رهبری، ابلاغ گردید. رهبر در حکم اعضای انتخابی دوره دوم این شورا، در شهریورماه 1394 به مواردی همانند، آثار چشمگیر شبکه جهانی اینترنت در ابعاد زندگی فردی و اجتماعی، لزوم برنامه‌ریزی و هماهنگی به‌منظور صیانت از آسیب‌های ناشی از آن، بهره‌گیری حداکثری از فرصت‌ها در جهت ارائه خدمات گسترده و مفید به مردم بعنوان دلایل اصلی ضرورت تشکیل شورای‌عالی فضای مجازی اشاره داشته و تأکید کردند: این شورا وظیفه دارد مرکزی به‌نام مرکز ملی فضای مجازی کشور ایجاد کند تا اشراف کامل و به‌روز نسبت به فضای مجازی در سطح داخلی و جهانی و تصمیم‌گیری نسبت به نحوه مواجهه فعال و خردمندانه کشور با این موضوع از حیث سخت‌افزاری، نرم‌افزاری و محتوایی در چارچوب مصوّبات شورای‌عالی و نظارت بر اجرای دقیق تصمیمات در همه سطوح تحقق یابد.سید ابوالحسن فیروزآبادی از سال 1394 عضویت و دبیری این شورا و ریاست مرکز ملی فضای مجازی را عهده‌دار بوده است.

اعضای حقوقی شورا شامل رئیس جمهور (رئیس شورای‌عالی)، رئیس مجلس شورای اسلامی، رئیس قوه قضائیه، رئیس سازمان صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران، دبیر شورای‌عالی و رئیس مرکز، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، وزیر اطلاعات، رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، فرمانده‌کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، فرمانده نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران می باشند.

اعضای حقیقی شورا شامل سعیدرضا عاملی، رضا تقی پور، رسول جلیلی، عزت الله ضرغامی، محمد حسن انتظاری، مسعود ابوطالبی، مهدی اخوان بهابادی، محمد سرافراز، کامیار ثقفی و حمید شهریاری هستند. 

استعفای فیروزآبادی از دبیری شورای عالی فضای مجازی + فیروزآبادی کیست؟

فیروزآبادی کیست و در این 7 سال چه کارنامه‌ای از خود به جا گذاشته است؟
فیروزآبادی متولد 1340 در نجف بوده و روزنامه خراسان در گزارشی پیرامون او مدعی شده که «پدر وی مرحوم آیت‌ا... سید مرتضی فیروزآبادی از روحانیون حوزه علمیه قم بوده است.» ماهنامه «پیوست» تیرماه 1400 با گمانه‌زنی در این باره عنوان کرده که « اگر اینطور باشد، می‌توان گفت پدربزرگ او آیت‌الله سیدمحمد فیروزآبادی از فقهای نجف است که در زمان قاجار از یزد به عراق مهاجرت کرده بود. همچنین برادرش علی فیروزآبادی در دوره‌ای معاون فناوری اطلاعات همراه اول بود و اکنون عضو هیات عامل سازمان فناوری اطلاعات است.»

نام فیروزآبادی با تحصیلات مرتبط با حوزه مخابرات وآی‌تی اولین‌بار در سال 88 هنگامی مطرح شد که وبسایت «الف» (در آن زمان متعلق به احمد توکلی نماینده تهران در مجلس بود) او را «متخصص برجسته آی تی» نامید و از برگزاری «مراسم تودیع دکتر فیروزآبادی معاون فناوری اطلاعات وزارت اطلاعات» خبر داده بود. این وبسایت عنوان کرده بود که «فیروزآبادی 25 سال سابقه مسوولیت فنی در وزارت اطلاعات داشته است.» هاشمی‌رفسنجانی، نیز در بخشی از خاطرات 28 بهمن 1374 نوشته است: «مهندس [ابوالحسن] فیروزآبادی، معاون فنی وزارت اطلاعات آمد و گزارش خدمات فنی خودش را داد. از وزیر و معاونان دیگر به خاطر فشار زیاد برای استفاده از ابزار فنی برای شنود و کنترل و عدم قدرشناسی زحمات او گله داشت.»
وبسایت شخصی فیروزآبادی می‌گوید او بین سال‌های ۷۰ تا ۸۲ مدیر فنی و تحقیقات و توسعه و عضو هیات‌مدیره شرکت صنایع الکترونیک زعیم و از سال ۸۲ تا ۸۸ رییس هیات‌مدیره این شرکت و تا سال ۹۲ نیز نایب‌رییس هیات‌مدیره بوده است. زعیم یک شرکت مخابراتی است که در زمینه زیرساخت‌های مخابراتی، فناوری اطلاعات، سیستم‌های ایمنی و تحقیق و توسعه فعالیت می‌کند و دفتر اصلی آن در میدان ونک قرار دارد.

*** ورود به وزارت کار : همزمان با آغاز به کار دولت روحانی، فیروزآبادی نیز به مانند برخی دیگر از مدیران اقتصادی سابق وزارت اطلاعات در دولت به کار گرفته شد. او این‌بار با ورود به وزارت رفاه، کار و امور اجتماعی، « مرد در سایه» این وزارتخانه شد. فیروزآبادی در فاصله سال‌های 92 تا 94 یکی از قدرتمندترین هلدینگ‌های زیرمجموعه وزارت کار یعنی «شرکت سرمایه‌گذاری سازمان تامین اجتماعی موسوم به «شستا » را در اختیار داشت.

*** در مرکز ملی فضای مجازی : داستان ورود فیروزآبادی به مرکز ملی فضای مجازی که تقریباً‌ نهادی برساخته از شورای عالی فضای مجازی است؛ داستانی متفاوت می باشد. از زمان ایجاد این مرکز، مدیریت آن با حاشیه‌هایی همراه بود. اولین مدیر، مهدی اخوان بهابادی، استاد دانشگاه تهران بود که در دولت دوم احمدی‌نژاد به این سمت گمارده شد. او که رابطه خویشاوندی با حسن غفوری فرد نیز دارد در این سمت زیاد دوام نیاورد و اختلاف نظرها با رییس‌جمهور وقت و البته وزارت ارتباطات کار را به برکناری اخوان کشاند. در سال 92 همزمان با روی کار آمدن دولت روحانی، مدیریت این مرکز به محمدحسن انتظاری سپرده شد. اما «تضاد منافع » در روابط این مرکز با وزارت ارتباطات همچنان مشهود بود. تا اینکه در سال 94، ‌مرکز ملی فضای مجازی به فیروزآبادی سپرده شد. یکی از شروط فیروزآبادی برای قبول این سمت، اختصاص یک ساختمان مستقل به مرکز ملی فضای مجازی و جدایی فیزیکی آن از پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات (مرکز تحقیقات مخابرات سابق) ایران بود که همین‌طور هم شد.

*** قدرت گرفتن فیروزآبادی: به نظر می‌رسد از همین زمان است که زور مرکز ملی فضای مجازی به وزارت ارتباطات چربیده است. این مرکز از سال 94 دست به اقداماتی زد که نتیجه آن حتی به تغییر در برخی اسناد بالادستی نیز انجامید. به‌طور مثال، سند شبکه ملی اطلاعات در این دوره تهیه شد و حاشیه‌ها و سر و صداهای فراوانی را برانگیخت. موضوع «اینترنت طبقاتی» و «فروش وی‌پی‌ان قانونی» نیز در همین دوره مطرح شده است. در این دوره است که فیروزآبادی در راس مرکز ملی فضای مجازی اظهاراتی کرده که نتیجه آن را می‌توان امروز دید. به‌طور مثال او از «فیلترینگ هوشمند » بارها دفاع و عنوان کرده که «نظام فیلترینگ باید به گونه‌ای باشد که بر اساس جنس، میزان دانش، سن و شغل مخاطب بتواند فیلتر متناسب به او بدهد.» هرچند بعدها، به هنگام ثبت‌نام برای انتخابات ریاست‌جمهوری 1400 به خبرنگار رسانه گفته بود که «به عنوان مسوول سیاست‌گذار در حوزه فضای مجازی اعتقاد به فیلتر ندارم.»

با این همه فیروز‌آبادی همان کسی است که برخلاف تلاش‌هایی که در وزارت ارتباطات انجام گرفت؛ در اسفند ۹۶ در یادداشت منتشره در رسانه بیان داشته بود که: «با صراحت می‌گویم ادامه فعالیت تلگرام با وضعیت فعلی به صلاح نیست. البته مشکل ما این است که برای آن آلترناتیو نداریم و باید آلترناتیو ایجاد کنیم.» او در سمیناری که دوم آبان‌ماه سال گذشته برگزار شد نیز گفته بود: «قلمرو اسلامی را نمی‌توانیم بر روی پلت‌فرم‌ها و سرزمین‌های مجازی که غربی‌ها برای ما فراهم کردند ایجاد کنیم، بر همین اساس توصیه می‌کنم تا مسلمانان تلاش کنند در فضای مجازی قلمرو‌سازی بدون تعارض کنند چرا که در صورت تعارض قلمرو به دلیل وابستگی به تعداد کاربر و میزان تعامل آنها برای قدرت محکوم به نابودی خواهد بود. »

او به‌شدت از «پیام رسان‌های داخلی» و صرف هزینه هنگفت برای راه‌اندازی آنها دفاع می‌کرد. چنانکه هشتم آذر‌ماه 1399 در نشست مشترک کمیسیون امنیت ملی و اقتصادی مجلس گفته بود: «در تلاشیم تا جایگزین‌هایی برای تلگرام داشته باشیم و برای این زمینه شروطی را نیز در نظر گرفته‌ایم تا تمام کسب و کارهای ایرانی که در تلگرام فعالیت داشتند به شبکه مجازی بومی منتقل شود. لازم است به این نکته اشاره شود که کسب و کار تلگرام ... از نظر اقتصادی مبلغ قابل توجهی شکل نمی‌گیرد.» هرچند که او هیچگاه گزارشی از نتایج فیلترینگ و اثربخش بودن آن ارایه نداد.

اختصاصی پایگاه تحلیلی خبری شعار سال،برگرفته از منابع گوناگون

اخبار مرتبط
برچسب ها: استعفای ابوالحسن فیروزآبادی از دبیری شورای عالی فضای مجازی ، استعفای ابوالحسن فیروزآبادی ، استعفای فیروزآبادی از دبیر شورای عالی فضای مجازی ، انتخاب دبیر جدید شورای عالی فضای مجازی ، انتخاب جایگزین فیروزآبادی در شورای عالی فضای مجازی ، علت استعفای فیروزآبادی دبیر شورای عالی فضای مجازی ، دبیر جدید شورای عالی فضای مجازی ، انتخاب دبیر شورای عالی فضای مجازی ، سوابق مدیریتی ابوالحسن فیروزآبادی ، شورای عالی فضای مجازی ، ابوالحسن فیروزآبادی ، ابوالحسن فیروز آبادی ، ابوالحسن فیروزآبادی دبیر سابق شورای‌عالی فضای مجازی ، خبر‌های گوناگونی پیرامون تغییر دبیرشورای عالی فضای مجازی ، اختلاف فیروزآبادی با رئیسی ، علل استعفای فیروزآبادی ، چرایی استعفای فیروزآبادی ، معرفی دبیر جدید شورای عالی فضای مجازی ، گزینه های احتمالی دبیری شورای عالی فضای مجازی ، رسول جلیلی شورای عالی فضای مجازی ، محمدحسن انتظاری شورای عالی فضای مجازی ، امیر لاجوردی شورای عالی فضای مجازی ، محمدامین آقامیری شورای عالی فضای مجازی ، محمدرضا حسنی آهنگر شورای عالی فضای مجازی ، کامیار ثقفی شورای عالی فضای مجازی ، سال تاسیس شورای عالی فضای مجازی ، دوره چهار ساله اعضای شورای عالی فضای مجازی ، اعضای حقوقی شورای عالی فضای مجازی ، اعضای حقیقی شورای عالی فضای مجازی ، رزومه ابوالحسن فیروزآبادی ، عملکرد ابوالحسن فیروز آبادی ، سوابق فیروزآبادی در وزارت اطلاعات ، عضو هیات مدیره شرکت صنایع الکترونیک زعیم ، فیروزآبادی در زعیم ، دوستان امنیتی علی ربیعی ، انتصاب امنیتی های اقتصادی در وزارت کار در دوره علی ربیعی ، جدایی فیزیکی مرکز ملی فضای مجازی از پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات
خواندنیها-دانستنیها
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۵۶ - ۱۴۰۱/۱۱/۱۰
0
0
اطلاعات نسبتا جامعی دادید
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۳۶ - ۱۴۰۱/۱۱/۱۲
0
0
این هم پس امنیتی بود
اهورا
Iran (Islamic Republic of)
۲۳:۰۴ - ۱۴۰۱/۱۱/۱۸
0
0
وای شاکله نظام جمهوری اسلامی همه شان کلا قوم خویش هستندای خاک برسرمان
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین