پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۹۲۵۳۶
تاریخ انتشار : ۲۹ مهر ۱۴۰۲ - ۱۷:۴۵
معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه سالانه ۶۵۰ میلیون دلار ارز از کشور برای واردات موز خارج می‌شود، گفت: در تولید همه میوه‌ها خودکفا هستیم، به جز چند میوه گرمسیری که موز، انبه، آناناس و نارگیل هستند.برومندی از صادرات سالانه بیش از ۶ میلیارد دلار محصولات کشاورزی به سایر کشور‌ها به عنوان درآمد ارزی این بخش خبر داد و گفت: سالانه حدود ۶۰۰ هزار تن موز برای مصرف وارد کشور می‌کنیم که البته میزان تولید موز در کشور ما ۱۵۰ هزار تن است و بنابراین ما در تولید همه میوه‌ها خودکفا هستیم، به جز چند میوه گرمسیری که موز، انبه، آناناس و نارگیل هستند.

شعار سال: همایش تجلیل از بهره‌برداران نمونه برتر بخش کشاورزی و آغاز سال زراعی جدید با حضور محمدمهدی برومندی معاون امور باغبانی وزیر جهاد کشاورزی و علی رحمانی معاون اقتصادی و توسعه منطقه‌ای استاندار امروز در سالن اجتماعات شهدای جهادکشاورزی استان قزوین برگزار شد.

خروج سالانه ۶۵۰ میلیون دلار ارز از کشور برای واردات موز

معاون وزیر جهادکشاورزی در این همایش با اشاره به رشد کشاورزی ایران در سال‌های پس از انقلاب اظهار داشت: با وجود اینکه جزو مناطق خشک و نیمه‌خشک دنیا هستیم، تولید کشاورزی این کشاورزی از سالیانه ۲۵ میلیون تن در ابتدای انقلاب از مرز ۱۳۵ میلیون تن عبور کردیم.

صادرات ۶ میلیارد دلار محصولات کشاورزی

برومندی از صادرات سالانه بیش از ۶ میلیارد دلار محصولات کشاورزی به سایر کشور‌ها به عنوان درآمد ارزی این بخش خبر داد و گفت: سالانه حدود ۶۰۰ هزار تن موز برای مصرف وارد کشور می‌کنیم که البته میزان تولید موز در کشور ما ۱۵۰ هزار تن است و بنابراین ما در تولید همه میوه‌ها خودکفا هستیم، به جز چند میوه گرمسیری که موز، انبه، آناناس و نارگیل هستند.

سالانه ۶۵۰ میلیون دلار ارز از کشور برای واردات موز خارج می‌شود

وی با اشاره به برنامه تحولی دولت سیزدهم در بخش کشاورزی اضافه کرد: در این برنامه به بهره‌وری، افزایش تولید در واحد سطح، همچنین نفوذ دانش در بخش و توسعه مکانیزاسیون کشاورزی فکر می‌کنیم و به دنبال اجرای طرح‌های توسعه این حوزه‌ها هستیم.

برومندی تغییر اقلیم را صورت‌مسئله بزرگ بخش کشاورزی توصیف کرد و گفت: بایدبا درنظرگرفتن تغییرات اقلیمی و روند رشد جمعیت برای تولید پایدار غذا یعنی همان محصولات کشاورزی و در نهایت امنیت غذایی به صورت قوی برنامه‌ریزی کنیم.

معاون وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه فاصله معنی‌دار بین تولیدکنندگان نمونه و کشاورزان پیشرو با متوسط تولید کشاورزی کشور را کاهش دهیم، تصریح کرد: باید موفقیت‌های کشاورزان پیشرو را عمومیت ببخشیم و با آموزش و ترویج این موفقیت‌ها را به کل بخش کشاورزی تسری دهیم و این موضوع شدنی است.

برومندی به حضور ۸.۲ درصد کشاورزان نمونه کشور در استان قزوین هم اشاره کرد و افزود: همه کشاورزان کشور از کشاورزان پیشروی استان قزوین الگو بگیرند.

تولید ۳۹۰ هزار تن پسته در سال زراعی جدید

معاون وزیر جهاد کشاورزی از پیش‌بینی تولید ۳۹۰ هزار تن پسته در کشور طی سال زراعی جاری خبر داد و گفت: امروز نظام پایش و کنترل کشور‌های هدف صادرات پسته تغییر کرده و تولید ما باید شناسنامه‌دار باشد. برای حضور باصلابت در بازار جهانی باید مراحل مختلف تولید را شناسنامه‌دار کنیم و برای همین شناسنامه‌دار کردن باغات را در دستور کار قرار دادیم و باید بتوانیم در مقطع زمانی کوتاه این کار را انجام دهیم.

برومندی ادامه داد: البته محصول کشاورزی ما محصول سالمی است و به ۲۰۰ کشور دنیا محصول صادر می‌کنیم. باید برای سازمان غذا و دارو این ظرفیت و امکان را ایجاد کنیم تا هر محصولی در هر مرکز فروشی را از نظر باقی‌مانده سموم رصد کند و بدانیم که این محصول در کدام باغ و توسط کدام کشاورز تولید شده است.

به اروپایی‌ها برای "آفلاتوکسین‌زدایی" از پسته قول دادیم

وی یادآور شد: ۱.۵ ماه پیش ۲ ساعت با اتحادیه اروپا جلسه مشترک وبیناری داشتم و به اتحادیه اروپا درباره از بین بردن سم آفلاتوکسین در پسته‌های صادراتی ایران قول‌هایی دادم. البته درست است که فقط ۱۳ صادرات پسته ما به اروپاست، اما اگر اتفاقی بیفتد، همه کشور‌های هدف صادراتی ما روی این مسئله حساس می‌شوند.

برومندی تصریح کرد: در مراکز نگهداری و انتقال پسته باید بهترین دستگاه‌ها و فناوری روز را داشته باشیم تا بتوانیم پسته آلوده را جداسازی کرده و پایش درست و دقیقی داشته باشیم.

۲۰۰ هزار زمین کشاورزی استان قزوین در سال زراعی جدید زیر کشت می‌رود

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان قزوین هم در این جلسه با بیان اینکه توسعه افقی کشاورزی در دشت قزوین متوقف شده است، گفت: محدودیت منابع آبی توسعه افقی ما را ممنوع کرده و در بحث آمایش سرزمینی تنها راه توسعه افزایش نرخ بهره‌وری است.

محمدحسین عطائی کشاورزان نمونه را نقاط شاخص توسعه بهره‌وری توصیف کرد و افزود: امسال از ۱۵۴ رشته بخش کشاورزی که در جشنواره ملی برتر شدند، کشاورزان ما در ۳۱ رشته حائز رتبه شدند که ۱۳ رتبه نخست، ۱۵ رتبه دوم و ۳ رتبه سوم داشتیم.

وی با اشاره به افت بارش ۱۰ درصدی در سال زراعی ۱۴۰۱-۱۴۰۲ و ۴۳ درصد نسبت به سال زراعی نرمال گفت: با این حال ۵.۲ درصد فقط در حوزه گندم افزایش تولید داشتیم و این کار بدون یک‌متر مربع افزایش سطح کشت بوده است؛ بنابراین این موفقیت حاصل تلاش کشاورزان بوده است.

عطائی با بیان اینکه در سال زراعی جدید ۲۰۰ هزار هکتار زمین را زیر کشت آبی و دیم برده و خواهیم برد، ادامه داد: از این میزان ۱۰۲ هزار هکتار مشمول اجرای طرح جهش تولید می‌شوند و اگر با همین روند پیش برویم، وضعیت ما از سال قبل بهتر خواهد شد.

وی بزرگ‌ترین سرمایه بخش کشاورزی را نیرو‌های انسانی یعنی کشاورزان و بهره‌برداران و تولیدکنندگان بخش کشاورزی دانست و یادآور شد: باید با اتکای دانش کشاورزان و کارشناسان این حوزه را بیش از پیش متحول کنیم.

شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری تسنیم، تاریخ انتشار:۲۷ مهر ۱۴۰۲، کدخبر: ۲۹۷۴۵۵۸، www.tasnimnews.com

اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین