پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۹۴۴۷۷
تاریخ انتشار : ۲۸ فروردين ۱۴۰۳ - ۲۰:۳۸
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اصفهان گفت، با اجرایی شدن مصوبات سال گذشته، سایت واقع در منطقه «سگزی» اصفهان از اردیبهشت ۱۴۰۳ از چرخه دفن پسماند‌های پزشکی حذف می‌شود. پسماند‌های بیمارستانی و پزشکی بدلیل عفونی بودن بخش عمده‌ای از آن‌ها جزو پسماند‌های ویژه و خطرناک به‌شمار می‌آیند بنابراین دفن و امحای آنها، شیوه‌نامه و روش خاص خود را دارد. از مرداد ۱۴۰۱ با همکاری قوه قضاییه و دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و طی جلسه‌هایی که در معاونت عمرانی استانداری برگزار شد، بیمارستان‌های اصفهان ملزم به عقد قرارداد با یک مرکز پسماندسوز بمنظور امحای پسماند‌های بیمارستانی و عفونی شدند، اما پسماند‌های پزشکی مراکز درمانی کوچکتر و مطب‌ها همچنان به سایت سگزی منتقل می‌شد. بر اساس تصمیمات اتخاذ شده، امحای این پسماند‌ها نیز همان روند انجام شده برای بیمارستان‌ها در پیش گرفته و مقرر شده است که این پسماند‌ها نیز به سایت زباله‌سوز پزشکی مستقر در ۷۰ کیلومتری اصفهان منتقل شود. سجزی (سگزی) در ۳۵ کیلومتری شرق اصفهان واقع شده و بیش از ۱۰ سال است که تبدیل به گورستان دفن زباله‌های عفونی شده بود.

شعارسال: دفن پسماند‌های پزشکی در منطقه سگزی اصفهان از مدتی قبل مورد توجه قرار گرفته بود و واکنش عده‌ای را از لحاظ مسائل محیط زیستی و بهداشتی بهمراه داشت؛ رسانه نیز این موضوع را پیگیری کرد و مسوولان تاکید داشتند که در حال برنامه ریزی و اقدام برای این مساله هستند.

ممنوعیت دفن پسماندهای بیمارستانی در سایت سگزی اصفهان بر اساس ملاحظات محیط زیستی و بهداشتی

احمدرضا لاهیجان‌زاده روز شنبه افزود: پسماند‌های بیمارستانی و پزشکی بدلیل عفونی بودن بخش عمده‌ای از آن‌ها جزو پسماند‌های ویژه و خطرناک به‌شمار می‌آیند بنابراین دفن و امحای آنها، شیوه‌نامه و روش خاص خود را دارد.

وی با بیان اینکه پسماند‌های بیمارستانی اصفهان تا مرداد سال ۱۴۰۱ به سایت سگزی منتقل و در آنجا بر اساس شیوه‌نامه‌های موجود، دفن می‌شد، اظهار کرد: از مرداد ۱۴۰۱ با همکاری قوه قضاییه و دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و طی جلسه‌هایی که در معاونت عمرانی استانداری برگزار شد، بیمارستان‌های اصفهان ملزم به عقد قرارداد با یک مرکز پسماندسوز بمنظور امحای پسماند‌های بیمارستانی و عفونی شدند.

لاهیجان‌زاده با اشاره به اینکه این مرکز زباله‌سوز پزشکی در حدود ۷۰ کیلومتری شهر اصفهان مستقر است، اضافه کرد: این کار در ابتدا با دشواری پیش رفت، اما در نهایت با همراهی دانشگاه علوم پزشکی و نظام پزشکی اصفهان، ۵۱ بیمارستان با مرکز پسماندسوز مذکور قرارداد بستند.

وی با بیان اینکه تا ۲۱ فروردین امسال حدود سه هزار و ۴۰۰ تُن پسماند بیمارستانی از اصفهان به سایت پسماندسوز منتقل و امحا شده است، تصریح کرد: این مرکز طبق استاندارد‌های روز به امحای پسماند‌های پزشکی و بیمارستانی می‌پردازد.

لاهیجان‌زاده با اشاره به اینکه پسماند‌های پزشکی مراکز درمانی کوچکتر و مطب‌ها همچنان به سایت سگزی منتقل می‌شد، گفت: برای امحای این پسماند‌ها نیز همان روند انجام شده برای بیمارستان‌ها در پیش گرفته و مقرر شد که این پسماند‌ها نیز به سایت زباله‌سوز پزشکی مستقر در ۷۰ کیلومتری اصفهان منتقل شود.

دبیر کارگروه مدیریت پسماند استان اصفهان با بیان اینکه مقرر است قرارداد این کار در تاریخ ۲۷ فروردین جاری منعقد و نهایی شود، تاکید کرد: طبق این قرارداد، پسماند‌های پزشکی مطب‌ها و کلینیک‌ها نیز از اول اردیبهشت امسال به سایت زباله سوز پزشکی منتقل و امحا می‌شود.

مدیرکل حفاظت محیط زیست اصفهان با تاکید براینکه از اول اردیبهشت، پسماند‌های پزشکی به سایت سگزی منتقل نخواهد شد، گفت: از مردم، فرمانداران و شهرداران می‌خواهیم تا در صورت مشاهده تخلیه غیرمجاز پسماند‌های پزشکی موضوع را به اداره حفاظت محیط زیست شهرستان یا استان گزارش کنند تا مورد بررسی قرار گیرد و با متخلفان برخورد قانونی شود.
وی خاطرنشان کرد: اصفهان تنها کلانشهر در کشور است که بصورت اصولی و با همکاری بخش‌های مختلف، بستر مناسبی برای عقد قرارداد بیمارستان‌ها با مرکز پسماندسوز برای امحای زباله‌های پزشکی و عفونی کرد.
لاهیجان‌زاده افزود: اصفهان در مهر ۱۴۰۲ بعنوان الگو در کشور برای امحای پسماند‌های بیمارستانی به سایر کلانشهر‌ها معرفی شد.

وی تصریح کرد: با طرح اجرا شده پسماند‌های پزشکی و بیمارستانی تا شعاع ۵۰ کیلومتری شهر اصفهان از جمله خمینی شهر، فلاورجان و نجف آباد نیز به سایت زباله سوز منتقل و امحا می‌شود.
وی با بیان اینکه سایت سگزی، محلی قانونی برای دفن پسماند‌های پزشکی طبق شیوه‌نامه‌های موجود بود، خاطرنشان کرد: در چند مورد، این زباله‌ها بدلیل تاخیری که در دفن آن‌ها اتفاق می‌افتاد در محیط رها می‌شد که سبب شکایت مردمی شده بود.

با توجه به ضوابط و روش‌های مدیریت اجرایی پسماند‌های پزشکی و پسماند‌های وابسته مُصوب وزارت بهداشت، کلیه بیمارستان‌ها و مراکز بهداشتی درمانی موظفند پسماند‌های خود را تفکیک، جمع‌آوری، نگهداری و بی‌خطرسازی کنند و سپس به‌منظور دفع نهایی تحویل شرکت‌های دارای مجوز بدهند و آن‌ها نیز پسماند بی‌خطر شده را به محل مورد تایید سازمان حفاظت محیط زیست برای دفع نهایی منتقل کنند.

سگزی (سجزی) حدود ۴۰ کیلومتری شرق کلانشهر اصفهان است.

شعارسال با اندکی اضافات و تلخیص برگرفته از خبرگزاری ایرنا، تاریخ انتشار: 25فروردین1403، کدخبر: 85443001، www.irna.ir

اخبار مرتبط
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین