وی در ادامه تصریح کرد: حتی دریافت مقادیر جزئی انرژی بیش از میزان مورد نیاز بدن، در درازمدت منجر به اضافه وزن میشود به عنوان مثال اگر فردی روزانه یک عدد نان سوخاری بیش از نیاز بدنش مصرف کند، پس از گذشت 20 سال حدود 15 کیلوگرم چاق میشود؛ حال در نظر بگیرید زیادهروی در مصرف مواد با کالری بیشتر از قبیل انواع مواد غذایی چرب و یا شیرین تا چه حد منجر به اضافهوزن خواهد شد.
*مصرف غذاهای فست فود اعتیادآور است
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان نیز با بیان اینکه افزایش در میزان انرژی دریافتی و یا کاهش در میزان انرژی مصرفی فرد، هرقدر هم ناچیز، در درازمدت باعث بروز اضافهوزن میشود، گفت: یافتههای پژوهشهای گوناگون نشان داده که مصرف غذاهای فوری (فست فود) حالت اعتیادآور دارد و هر چه میزان مصرف آن در طول هفته افزایش یابد، میزان تمایل فرد به مصرف آن بیشتر میشود.
کلیشادی با نحوه تهیه و مواد موجود در غذاهای آماده بیان کرد: غذاهای آماده به گونهای است که مردم را به زیادهروی در خوردن ترغیب میکند و خطر چاقی را افزایش میدهد؛ غذاهای فوری (فست فود) علاوه بر آن که حاوی مقادیر زیادی کالری هستند با ضعیف کردن مرکز کنترل اشتها احتمال بروز چاقی را افزایش میدهند.
وی با بیان اینکه بیشتر غذاهای فوری سرشار از کالری هستند، تصریح کرد: با خوردن تنها مقدار کمی از این غذاها میزان کالری مصرف شده توسط بدن به شدت بالا میرود و پژوهشهای گوناگون نشان از میزان مصرف کمغذاهای سالم مانند میوه و سبزی در کودکان و نوجوانانی تا غذاهای آماده دارد و همین نکته احتمال بروز اضافه وزن و چاقی را افزایش میدهد.
*عوارض فستفودِ همراه با نوشابه و سیبسرخ کرده دو برابر است
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان خاطرنشان کرد: غذاهای فوری (فست فود) سرشار از سدیم هستند و مصرف آنها باعث میشود فرد به طور ناخواسته و بدون آنکه متوجه باشد، مقادیر زیادی نمک دریافت کند که این امر به نوبه خود در همه سنین عوارض درازمدت زیادی در بر دارد و معمولاً هم مواد غذایی مضر و پرکالری از قبیل نوشابههای گازدار و سیبزمینی سرخشده هم به همراه غذاهای آماده مصرف میشوند که عوارض این قبیل غذاها را دوچندان میکند.
کلیشادی با اشاره به اینکه کیفیت و طول مدت زمان خواب نقش مهمی در تعادل انرژی و سوختوساز بدن و درنتیجه وزن فرد دارد، گفت: کوتاه و ناکافی بودن مدتزمان خواب، همچنین خواب نامنظم با افزایش نما توده بدنی ارتباط دارد به نحوی که با دخیل بودن هورمونهای تنظیمکننده اشتها و مصرف انرژی در این رابطه، کم بودن طول خواب باعث اختلال تعادل در ترشح هورمونها شده و درنتیجه بر ساختار بدنی و نحوه توزیع چربی تأثیر میگذارد.
*غذای سالم را با رعایت نکات زیر تهیه کنید
وی در ادامه درباره رعایت برخی از نکاتی که باید در تهیه غذا رعایت شود، عنوان کرد: تنوع مواد غذایی، تعادل بین مصرف گروههای مختلف غذایی، افزایش میزان استفاده از انواع سبزی در تهیه مواد غذایی، مصرف انواع سبزی و سالاد همراه با صرف غذا، محدود کردن میزان روغن مصرفی در تهیه غذا، استفاده از فر یا کباب کردن به جای سرخ کردن برای برشته کردن مواد غذایی و جایگزین کردن سبزیهای معطر و انواع چاشنی به جای پیاز سرخشده از مواردی است که باید در تهیه غذا رعایت شود.
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در پایان نیز ادامه داد: افزایش میزان استفاده از انواع حبوبات، محدود کردن میزان نمک و شکر در تهیه غذا، استفاده از غلات سبوسدار، تهیه انواع سس با آبلیمو، سرکه، آبغوره و غیره یا ماست به جای سسهای چرب و جدا کردن چربی گوشت، مرغ و غیره قبل از طبخ از موارد دیگری است که در تهیه غذا باید مدنظر قرار گیرد.
با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری فارس، تاریخ انتشار: 8 بهمن 1395، کدخبر: ۱۳۹۵۱۱۰۷۰۰۰۲۷۱، www.farsnews.com