یاراحمدی تماس با مدفوع و ترشحات بیماری تنفسی، چشم پرندگان، دست کشیدن به بدن پرنده را از دیگر موارد انتقال بیماری عنوان کرد و گفت: آلوده شدن آب، دان مرغ، تجهیزات مرغداری، لباس افراد و وسایل نقلیهای که برای دفع کود مورد استفاده قرار میگیرند، میتواند باعث پراکنش ویروس شود.
عضو هیأت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی لرستان تصریح کرد: همچنین کود مرغداری که در اثر آنفلوآنزای طیور معدوم شدهاند یک گرم آن نیز اگر پخش شود، میتواند یک میلیون پرنده را آلوده کند.
وی بیان کرد: تخممرغهای آلوده و ترک خورده باعث انتقال بیماری در ماشین جوجهکشی و انکوباتور میشود و جوجههای یکروزه آنها اگر در مرغداری پخش شود، باعث انتشار بیماری خواهد شد.
یاراحمدی باد، آب، فاضلاب و هوا را از دیگر عوامل پراکنش آلودگی برشمرد و گفت: جوندگانی چون موش و سگ و گربه نیز میتوانند ناقل بیماری باشند و تاحدودی مگس نیز در انتقال بیماری میتواند نقش داشته باشد.
این دکترای علوم دامی با اشاره به حساسیت و مقاومت این ویروس گفت: این ویروس در آب 22 درجه به مدت 4 روز و صفر درجه بیش از 30 روز مقاومت میکند.
با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، تاریخ انتشار: 23 اسفند 1395 ، کدخبر: 95122314648، www.isna.ir