شعار سال: حسین رضوان مدنی با اشاره به حضور بیش از ۸۰۰ هزار عراقی در استان از ابتدای انقلاب تاکنون، گفت: عمده این افراد پس از مدتی اقامت در استان به دلیل عدم وجود شرایط مناسب کار و اشتغال به سایر استانهای کشور مهاجرت کردند.
وی افزود: تا پیش از حمله آمریکا به عراق و سقوط صدام حدود ۱۶ هزار عراقی در استان اقامت داشتند و با سقوط صدام روند بازگشت آنها به کشور عراق آغاز شد.
رضوان مدنی تصریح کرد: در حال حاضر حدود ۱۳۰۰ نفر از اتباع عراقی در استان حضور دارند که از این تعداد ۶۵۰ نفر دارای کارت هویتی هستند.
مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی استان کرمانشاه از انجام سه مرحله طرح آمایش اتباع خارجی استان در سال گذشته خبر داد و اظهار کرد: در این طرح تمامی اطلاعات اتباع خارجی استان احراز میشود تا شناسایی آنها به سهولت انجام شود.
رضوان مدنی خاطرنشان کرد: در کنار اتباع قانونی عراقی، تعداد تبعه غیرمجاز نیز در استان حضور دارند که شناسایی و برخورد با این افراد بر عهده دستگاههای نظامی و امنیتی است.
وی افزود: به دلیل مشترکات فرهنگی و هم زبانی مرزنشینان دو کشور ایران و عراق و نسبتهای خانوادگی، بعضا تردد غیرقانونی اتباع عراقی به ایران را شاهد هستیم که قطعا در صورت مشاهده و شناسایی برخورد لازم صورت میگیرد.
مدیرکل اتباع و مهاجرین استان کرمانشاه با بیان اینکه تردد تبعه کشورهای دیگر از جمله افغانستان، پاکستان و هند به استان کرمانشاه ممنوع است، گفت: تنها تعداد هشت نفر تبعه افغان که از ابتدای انقلاب تاکنون در کورههای آجز پزی شهرستان کنگاور فعالیت داشته اند، مجوز تردد در استان را دارند.
وی افزود: همچنین تعداد ۱۸ نفر تبعه پاکستان و هند نیز با صدور مجوز در ادارات و کارخانجات استان فعالیت دارند.
رضوان مدنی با بیان اینکه اتباع عراقی در استان از امتیازات تحصیل، بیمه و سایر خدمات بهرهمندند، گفت: در حال حاضر ۲۵۰ نفر از اتباع عراقی استان در دانشگاههای کشور مشغول به تحصیل هستند و ۱۶۸ نفر آنها هم دانش آموز هستند.
وی افزود: همچنین از مجموع اتباع خارجی استان بیش از ۸۰۰ نفر آنها تحت پوشش بیمههای درمانی قرار دارند.
وی با بیان اینکه بیش از ۵۰ نفر از اتباع عراقی تاکنون تابعیت ایرانی گرفتهاند، در خصوص شرایط تابعیت، گفت: بعد از درخواست افراد، در صورت تایید وزارت کشور، وزارت خارجه و وزارت اطلاعات در خصوص سوابق زندگی افراد به آنها تابعیت ایرانی داده میشود.
وی افزود: در حال حاضر اعطای تابعیت ایرانی به ۲۵ نفر دیگر در دستور کار است.
رضوان مدنی در ادامه با هشدار در خصوص ازدواج ایرانیان با اتباع سایر کشورها، گفت: متاسفانه در این صورت افراد دچار مشکلات بسیاری میشوند و توصیه اکید ما این است که افراد تا حد امکان از ازدواج با اتباع خارجی خودداری کنند.
وی افزود: در صورت تمایل افراد برای ازدواج با اتباع بیگانه، از همه افراد میخواهیم حتما به دفتر اداره کل اتباع و مهاجرین خارجی استان مراجعه کرده و با تمام شرایط و مشکلات و راهکارها آشنا شده و مشاوره لازم در این زمینه را دریافت کرده تا در آینده به مشکل برخورد نکنند.
مدیرکل اتباع و مهاجرین استان کرمانشاه با اشاره به حضور ۲۵۰۰ نفر از اتباع عراقی در استان در قالب لشکر بدر در سالهای نخست جنگ با عراق، گفت: در آن زمان این لشکر عراقی نیز همپای ایران به مبارزه علیه رژیم بعثی صدام مشغول بودند.
وی افزود: این ۲۵۰۰ نفر در ایران ازدواج کردند و سالها در ایران ساکن بودند و عمده آنها هر کدام سه تا چهار فرزند نیز دارند.
رضوان مدنی تصریح کرد: با سقوط صدام و حمله آمریکا به عراق، عمده افراد این لشکر به عراق برگشته و زن و بچه خود را تنها گذاشتند.
وی تصریح کرد: هم اکنون مشکلات این چند هزار زن و بچه بسیار است و بسیاری از این خانم ها ازدواجششان را حتی ثبتی هم نکرده بودند که همین امر مشکلات بسیاری را بوجود آورد که کار ثبتی کردن ازدواج آنها را نیز انجام دادیم تا فرزندان آنها به مشکل برنخورند.
این مسئول افزود: در همین راستا از همه افراد میخواهیم به طور جد از ازدواج با اتباع خارجی به دلیل مشکلات بعدی آن خودداری کرده و حتما پیش از این کار از اداره کل اتباع و مهاجرین خارجی مشاوره بگیرند.
با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از پایگاه خبری تحلیلی تیتر نیوز، تاریخ انتشار 22 فروردین 96، کد مطلب: 12789: www.ttnk.ir