پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۶۵۸۱۱
تاریخ انتشار : ۲۰ خرداد ۱۳۹۶ - ۲۱:۴۲
در گزارش جدید مرکز پژوهش‌های مجلس آمده است: با توجه به قیمت خرید گاز در بازارهای محتمل ایران، اولویت صادرات گاز به لحاظ اقتصادی صادرات با خط لوله به منطقه و پس از آن صادرات LNG به شرق آسیا است و صادرات گاز به اروپا توجیه اقتصادی ندارد.

شعارسال: مرکز پژوهشهای مجلس در جدیدترین گزارش خود با عنوان «مقایسه صادرات گاز به روش خط لوله و ال.ان.جی» که در خرداد ماه سال 96 منتشر شده است اطلاعات جالب توجهی را در خصوص مقایسه صادرات گاز با خط لوله و ال ان جی منتشر کرده است.

در بخشهایی از این گزارش آمده است صادرات گاز همواره یکی از مسائل اصلی حوزه انرژی کشور بوده و در این میان انتخاب روش صادرات برای صادرات گاز کشور بسیار حائز اهمیت است.

براساس پیش بینی مراکز معتبر بین المللی انرژی، گاز طبیعی موثرترین نقش را در آینده انرژی جهان ایفا خواهد کرد و از آنجا که ایران دارای بزرگترین ذخایر گاز طبیعی جهان است این منبع انرژی می‌تواند به عنوان مزیت اصلی ایران در عرصه داخلی و بین المللی مورد توجه قرار گیرد.

در بخش دیگری از این گزارش آمده است صادرات گاز چه به روش خط لوله و چه به روش ال ان جی هزینه بر است که علیرغم نیاز به سرمایه گذاری اولیه بالا، سود کمی را عاید کشور می کند.

همانطور که در این جدول قابل ملاحظه است در قیمت فعلی نفت سود خالص حاصل از صادرات گاز به بازارهای صادراتی بین 0 تا 10 سنت در هر متر مکعب است که این موضوع در فواصل بالای 3 هزار کیلومتر مصداق دارد و همچنین سود خالص صادرات گاز در بهترین حالت یعنی در زمانی که قیمت نفت به 100 دلار در هر بشکه برسد در بازارهای منطقه حدود 35 سنت در هر متر مکعب خواهد بود.

بر این اساس در شرایط کنونی که صادرات گاز طبیعی ایران فاقد توجیه اقتصادی است بهتر است این انرژی پاک در داخل مصرف شود.

گزارش کامل مرکز پژوهشهای مجلس را اینجا ملاحظه کنید.

با اندکی اضافات و تلخیص برگرفته از خبرگزاری فارس، تاریخ انتشار: 20خرداد1396، کدخبر: 13960320000734: www.farsnews.com


اخبار مرتبط
خواندنیها -دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین
پرطرفدارترین