شعارسال: دکتر علیرضا زراسوندی، با اشاره به اهمیت برگزاری این جشنواره اظهار کرد: جشنواره ابداعات و اختراعات رویش از جشنوارههای معتبر و مورد تأیید معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری است که در کنار سایر جشنوارهها برگزار میشود.
وی تصریح کرد: شناسایی مخترعان و مبتکران و در ادامه توانمندسازی آنان در راستای برگزاری این جشنواره، نشان از اعتبار و اهمیت آن دارد.
رییس بنیاد نخبگان خوزستان با بیان اینکه مخترعانی که طرحهای ارائه شده آنان در جشنواره پذیرفته شود، تحت پوشش بنیاد قرار خواهند گرفت، افزود: این افراد به عنوان مخترع سطحهای یک، دو و سه تقسیمبندی میشوند بر این اساس افراد دارای اختراع در سطح یک، افرادی که اختراع خود را تجاریسازی کنند، در سطح دو و افرادی که اختراع خود را به تولید برسانند، در سطح سه قرار میگیرند.
زراسوندی در خصوص جشنواره منطقهای رویش که به میزبانی استان خوزستان برگزار میشود، تصریح کرد: این جشنواره با مشارکت استانهای فارس، بوشهر و کهگیلویه و بویراحمد امسال برای نخستین بار به میزبانی خوزستان برگزار میشود.
وی با اشاره به برنامهریزی یکساله برای اجرای این جشنواره ، گفت: نامنویسی برای این جشنواره از طریق سامانه بنیاد ملی نخبگان به نام سامانه ثریا از 10 مهرماه امسال آغاز و 15 آذرماه پایان یافت.
رییس بنیاد نخبگان خوزستان از ثبتنام 120 طرح و ورود 70 نفر به مرحله اول جشنواره خبر داد و افزود: بیشترین طرحها به تعداد 37 طرح از استان خوزستان است.
زراسوندی خاطرنشان کرد: برای اولین بار است که بیشترین طرحهای ارائه شده به جشنواره از استان خوزستان است که این امر به دلیل اطلاعرسانی مطلوب و همچنین برگزاری کلاسها و کارگاههای متعدد در دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی در راستای شناسایی فعالیتهای بنیاد است.
وی از داوری اولیه طرحها توسط هیات داورانی از تهران برای طرحهای پذیرفته شده در مرحله نخست خبر داد و گفت: طرحهای پذیرفته شده مخترعان در جشنواره نیز توسط هیات داورانی متشکل از 30 نفر شامل 12 نفر هیات داوران مقیم تهران و 18 داور از دانشگاههای استان ارزیابی میشوند.
رییس بنیاد ملی نخبگان خوزستان در خصوص نتایج حاصل از این جشنواره اظهار کرد: با توجه به اینکه بر اساس قوانین بیش از 70 درصد شناسایی مخترعان و حمایت از آنان میتواند از استان میزبان باشد، برگزاری این جشنواره فرصت خوبی برای مخترعان سطح سه یا دو است که تحت پوشش بنیاد قرار گیرند.
زراسوندی افزود: افزایش مخترعان و شناسایی آنان در راستای توسعه شاخص فناوری استان از دستاوردهای مطلوب اجرای این جشنواره است.
وی خاطرنشان کرد: مخترعان این جشنواره پس از شناسایی مورد حمایت مالی به صورت بلاعوض و اعطای وامهای کمبهره و همچنین توانمندسازی معنوی قرار میگیرند و در نهایت به پارک علم و فناوری به منظور تجاریسازی یافتهها معرفی خواهند شد.
رییس بنیاد نخبگان خوزستان ادامه داد: همچنین در بخش کریدورهای تجاریسازی شرکتهایی از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به منظور تجاریسازی یافتههای مخترعان با آنان وارد مذاکره خواهند شد برخی شرکتهای متناسب با طرحهای رسیده به جشنواره نیز دعوت میشوند که امیدواریم با مخترعان این جشنواره قراردادهایی داشته باشند.
زراسوندی اظهار کرد: بنیاد ملی نخبگان فعالیتهای فکری انجام میدهد و به پیگیری امور نخبگان میپردازد بهطوری که شناسایی، پایش و توانمندسازی نخبگان و مخترعان از وظایف بنیاد است و درنهایت به پارک علم و فناوری برای ورود به فعالیتهای اجرایی معرفی میشوند.
وی تصریح کرد: نیروی انسانی متخصص و دانش محور بستر اقتصاد دانشبنیان است و بنیاد شرایط لازم را برای شرکتهای دانش بنیان و حضور در پارک علم و فناوری فراهم میکند.
با اندکی اضافات و تلخیص برگرفته از خبرگزاری ایسنا، تاریخ انتشار: 1دی1394، کدخبر: 94100100275: www.isna.ir