وی با اشاره به اینکه اوج مصرف برق در خوزستان در ساعت 13 و 45 دقیقه است، افزود: با نیمه تعطیل شدن ادارات در ساعت اوج مصرف 13 مگاوات صرفهجویی شد.
دشت بزرگ خاطرنشان کرد: در سال 95 رکورد مصرف برق در 4 مرداد ماه با مصرف 7 هزارو 858 مگاوات زده شد، اما امسال به دلیل اینکه گرمای زودرس داشتیم در 24 خرداد ماه از رکورد سال قبل عبور کردیم. خوشبختانه با تمهیدات اندیشیده شده در سالهای گذشته فعلاً تجهیزات برق جوابگوی بار اضافی مصرف است و نیازی به خاموشی برنامهریزی شده وجود ندارد، اما باید مردم و صنایع به ما کمک کنند.
مدیرعامل شرکت برق منطقهای خوزستان تصریح کرد: در استان در مجموع یک و نیم میلیون مشترک برق داریم که اگر هر کدام معادل یک لامپ 100 وات صرفهجویی کنند به اندازه یک نیروگاه 500 مگاواتی صرفهجویی میشود. به گفته وی صنایعی که در قالب تفاهمنامه با برق منطقه از مصرف برق در اوج مصرف خودداری کنند ضمن اجازه استفاده از برق در ساعاتی که قبلاً برای آنها ممنوع بوده شامل مشوقهای تشویقی خواهند شد.
درهمین حال «کوروش بهادری»، مدیرکل هواشناسی خوزستان نیز به «ایران» گفت: به دنبال رکورد دمای هوای 54 درجهای در پنجشنبه گذشته، دمای هوا در روز جمعه گذشته کاهش 4 تا 5 درجهای داشت و دیروز شنبه نیز بیشتر نقاط استان دمای هوایی در حد 49 درجه داشتند. اما از روز دوشنبه (فردا) بار دیگر دمای هوا در بیشتر شهرهای خوزستان به بالای 50 درجه میرسد.
* توصیههــــــای حفظ انرژی در روزهای گرم تابستان
دمای هوا از سهشنبه تا پنجشنبه این هفته در تمامی مناطق نیمه غربی کشور و حتی در استانهای گیلان و اردبیل به بالاترین حد سابقه تاریخی خود خواهد رسید و جابه جا شدن رکوردهای قبلی هم دور از انتظار نیست. از طرفی، با توجه به سراسری بودن شدت گرما، سازمانهای آب و برق در کشور شرایط سختی را پیش رو خواهند داشت.از این رو، مسئولان مربوطه به مردم توصیه کردند که از بالا بردن درجه یا توان سامانه تهویه سرمایشی در ساعات گرم روز اجتناب کنند و به صورت پیوسته دمای هوای محل سکونت خود را روی شرایط آسایش (بین ۲۴ تا ۲۷ درجه سانتیگراد) حفظ کنند.
بر اساس این گزارش، با توجه به قرار گرفتن کشور در منطقه گرم و خشک و استفاده بیشتر مناطق از سامانههای تهویه تبخیری، راندمان استفاده از این روش برای سرمایش در ساعات شب و خنک بسیار بالاتر از ساعات گرم روز است، بنابراین با خنک شدن اجسام و بنای ساختمان در زمان شب و ساعات اولیه روز در برخی موارد، حتی با خاموش بودن سامانه تهویه در ساعات گرم روز میتوان شرایط آسایش در محل سکونت را حفظ کرد، پس با این روش بهینه و مفید علاوه بر کاهش قابل توجه رقم فیشهای مصرفی آب و برق واحدمان، یک حرکت بزرگ گروهی در جهت حفظ منابع ملی کشورمان نیز انجام دادهایم. همچنین با یک تغییر ساده در الگوی مصرف، علاوه بر صرفهجویی در مصرف آب و برق رفاه و آسایش خود را نیز افزایش خواهیم داد. به گزارش سایت هواشناسی بهینه ساز، دورنمای وضعیت آب و هوای این هفته (۱۰تا ۱۶ تیر) بدین شرح است: بارشهای رگباری و جاری شدن سیلاب امروز یکشنبه در برخی مناطق شمال غرب و ارتفاعات مازندران به صورت منطقهای خواهد بود. همچنین در نیمه دوم این هفته نیز شاهد افزایش شدید دما در تمامی مناطق کشور بخصوص در نیمه غربی خواهیم بود.
** برش
ورود توده گرد و خاک از عراق به خوزستان
مرکز ملی پایش گرد و خاک اداره کل هواشناسی خوزستان با صدور اطلاعیهای نسبت به بروز پدیده گرد و خاک در استان با ورود توده گرد و خاک از کشور عراق هشدار داد. در این اطلاعیه آمده است: تصاویر ماهوارهای هواشناسی نشان دهنده تشکیل توده گرد و خاک در کشورعراق و حرکت آن به سمت خوزستان است که با ورود و تأثیر این پدیده ابتدا بر مناطق غربی و جنوب غربی و سپس دیگر مناطق استان، بتدریج شاهد کاهش دید افقی و افزایش غلظت آلاینده گرد و خاک خواهیم بود.
در بخش دیگر این اطلاعیه توصیه شده، بیماران تنفسی، افراد سالخورده و کودکان از تردد غیرضروری خودداری کرده و مسئولان استان تمهیدات لازم را در نظر بگیرند.
شعارسال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از روزنامه ایران، صفحه 19 ، تاریخ انتشار: 11 تیر 1396، شماره: 6532 .