پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۷۳۴۹۰
تاریخ انتشار : ۱۳ مرداد ۱۳۹۶ - ۰۸:۵۴
بالاخره دوازدهم مردادماه هم از راه رسید؛ روزی مهم برای رییس جمهوری که باید با حکم تنفیذ رهبری برای بار دوم پا به پاستور بگذارد و برای چهار سال دیگر زمام مدیریت اجرایی کشور را به دست بگیرد.

شعار سال:  ساعت 10 و نیم صبح را نشان می‎داد و شبکه های تلویزیونی و رادیویی در انتظار پوشش زنده این مراسم بودند که بالاخره مراسم تنفیذ با ورود حضرت آیت‎الله خامنه‎ای به حسینیه امام خمینی به همراه سران سه قوه و آیت‌الله جنتی رییس شورای نگهبان، آغاز شد.

سرود ملی کشورمان که خوانده شد، دیگر موعد شروع مراسم و قرائت گزارش وزیر کشور از روند برگزاری انتخابات 29 اردیبهشت هم فرا رسیده بود. عبدالرضا رحمانی‎فضلی با ارائه گزارشی درباره چگونگی برگزاری سه انتخابات در اردیبهشت ماه امسال، گفت: «امنیت انتخابات همزمان با ناامنی در کشورهای همسایه و تلاش دشمنان برای ایجاد اخلال در امر برگزاری انتخابات، واقعیت مهمی بود. برگزاری این انتخابات بدون هیچ مشکل امنیتی، نشان دهنده اشراف اطلاعاتی نیروهای امنیتی ایران بود.» او از مشارکت 73 درصدی مردم در انتخابات ریاست جمهوری دوازدهم، شوارهای پنجم و میان دوره‎ای مجلس دهم یاد کرد که نشان دهنده رشد 12 درصدی به نسبت گذشته بود.

پس از این گزارش، حجت‌الاسلام محمدی گلپایگانی متن حکم تنفیذ رییس‌جمهور را قرائت کرد که در قسمتی از آن به نقل از مقام معظم رهبری آمده بود: «اینجانب به پیروی از گزینش ملّت ایران، رأی آنان را تنفیذ و دانشمند محترم جناب حجة‌الاسلام آقای دکتر حسن روحانی را به ریاست جمهوری اسلامی ایران منصوب میکنم و با دعا برای موفّقیّت ایشان، مؤکداً توصیه می‎کنم که این منصب خطیر را وسیله‌ای برای کسب رضای الهی و ذخیره‌ای برای هنگامه‌ لقاء پروردگار قرار دهند و همّت خود را متوجه استقرار عدالت، و جانبداری از محرومان مستضعف، و اجرای احکام اسلام ناب و تقویت وحدت و عزّت ملّی، و توجه به توانمندی‎ها و ظرفیت‎های عظیم کشور، و صراحت در بزرگداشت ارزش‎ها و مبانی انقلاب اسلامی نمایند و مطمئن باشند که ملّت غیور و شجاع، خدمت‌گزاران کشور را در دشواری‎ها و در مقابله با زورگویی‌ها و زیاده‌خواهی‎های استکبار تنها نخواهد گذاشت.»

سپس رهبر معظم انقلاب حکم تنفیذ رئیس جمهور را به حجت الاسلام حسن روحانی اعطا کرد و روحانی پس از دریافت حکم تنفیذ خود، گونه و شانه رهبری را بوسید.

دعای روحانی بری خودش:امیدوارم تا در تحمل سختی‌ها و ناملایمات صبور باشم

در ادامه طبق عادت مالوف مراسم های تنفیذ رییس‌جمهور پشت تریبون قرار گرفت و در سخنانی با اشاره به اینکه «برای ساختن آینده ناگزیر به تکیه بر توانمندی‌ داخلی هستیم»، گفت: «دولت تلاش می‌کند مردم به حقوق خود دست یابند؛ ریشه‌کنی مفاسد و تورم،‌ دستیابی به بازارها و رشد اقتصادی، دسترسی به اطلاعات، برابری در برابر قانون، آینده‌ مطمئن، اظهارنظر و دانستن حق مردم است و جز با همدلی، اعتدال و اصالت دادن به قانونگرایی حاصل نخواهدشد. مردم در انتخابات اخیر دوباره با رهبری، نظام و منتخب خود تجدید پیمان کردند و اکنون بار مسوولیت بر دوش ماست؛ ما هم باید اعلام کنیم برای سربلندی اسلام، نظام و مردم آمده‌ایم.»

روحانی در حالی که در لحظات پایانی اظهاراتش در مراسم دومین تنفیذ ریاست جمهوری اش، بغض داشت اینگونه سخنان خود را خاتمه داد: «ای خداوند اینک که این ملت بزرگ بار دیگر این بنده کوچک را برای خدمت به خود برگزیده است و من را شایسته خدمت به آرمان‌های این ملت یافته است، امیدوارم تا در تحمل سختی‌ها و ناملایمات صبور باشم و در مقابله با ظلم و جور جسور و در شنیدن صدای مردم شنوا و در پاسخ به مطالبات آنان توانمند و در رساندن این ملت به مطلوبات خود پایبند و در بازشناسی ناراستی‌ها و کژی‌ها بینا و در کنار زدن پرده ریا و تزویر توانا باشم و همچنین از خداوند می‌خواهم که حسادت‌ها را به همکاری و ایجاد اختلافات را به همدلی بدل کنند.»

توصیه‌های عملی رهبری برای رییس جمهور

پس از سخنان روحانی، رهبر معظم انقلاب طی سخنانی به رییس جمهور، مسوولان دولتی و دیگر مسوولان کشور توصیه هایی کردند که شامل توصیه هایی در زمینه بهبود وضعیت اقتصادی، فرهنگی و البته مقاومت در برابر دشمنان و چگونگی مقاوت در برابر آن ها بود. ایشان تاکید کردند: «اهمیت این جلسه از دو نظر است. یکی اینکه آغاز یک دوره‌ مدیریت جدید کشور است که این امیدواری وجود دارد که ان‌شاءالله مسئولانی که همراه با رئیس‌جمهور محترم و منتخب وارد میدان عمل خواهند شد، با ابتکارات و توانمندی‌های بیش از گذشته ملت را خرسند کنند و همین خواسته‌ها و مطالبی که رئیس‌جمهور محترم بیان کردند، این‌ها را برآورده کنند.جهت دوم این است که این جلسه نماد مردم‌سالاری است. این دوازدهمین جلسه از این قبیل -از اول انقلاب تا امروز- است؛ یعنی ملت ایران دوازده مرتبه از آغاز انقلاب در انتخاب مدیران طراز اول کشور نقش‌آفرینی کرده‌اند؛ این خیلی مسئله‌ی مهمی است».

آیت‌الله خامنه‌ای سه جهت‌گیری را برای دولت مهم برشمردند و گفتند: «جهت‌گیری اول؛ پرداختن به مشکلات مردم است. پرداختن به مسائل داخلی، مشکلات مردم، مسئله معیشت و اقتصاد؛ که این دو باید به نقطه قابل قبولی در طول این چهار سال برسانید.جهت‌گیری دوم؛ تعامل گسترده با دنیاست. این درست نقطه مقابل آن چیزی است که دشمنان ما و سلطه‌گران عالم دنبالش هستند. ما می‌توانیم با دنیا ارتباطات وسیع و گسترده‌ای داشته باشیم، هم به ملتها و دولتهای دیگر کمک کنیم، هم از کمک آنها بهره‌مند بشویم.جهت‌گیری سوم؛ در برابر هر سلطه‌طلبی با صلابت و قدرت ظاهر بشوید. آن سلطه‌طلب هر که میخواهد باشد، امروز از همه متجاوزتر و وقیح‌تر رژیم ایالات متحده آمریکاست، در مقابل اینها با صلابت، با قدرت، با پشتوانه‌ی اقتدار ملی و کمک این مردم می‌توانید از ترفندهای آنها جلوگیری کنید و آن را دفع کنید.

از حضور دو فرزند رهبر انقلاب تا هم نشینی چهره‌های اصلاح طلب و اصولگرا

شاید تصویرهایی که امروز از مراسم تنفیذ رییس جمهور بر صفحه تلویزیون ها نقش بست یکی از جالب ترین تصاویر ثبت شده در میان مراسم های تنفیذ گذشته بود؛ یکی از این تصاویر مربوط به محمود احمدی نژاد رییس جمهوری اسبق بود که برای انتخابات امسال ثبت نام کرد اما ردصلاحیت شد. در این مراسم او ابتدا در کنار حجت الاسلام ابراهیم رییسی نشسته بود اما بعد از چند دقیقه جایش را عوض کرد و در کنار سیدحسن خمینی نشست.

در حالی که صدا و سیما حضور تعداد زیادی از شخصیت های نظامی و سیاسی را به تصویر می کشید، هم نشینی علی اکبر ولایتی و حجت الاسلام ناطق نوری در کنار یکدیگر هم در خور توجه بود.حضور دو فرزند رهبر معظم انقلاب در ردیف اول مهمانان این مراسم هم به چشم می‎آمد.

یکی دیگر از حواشی جالب این مراسم در کنار هم قرار گرفتن محمدباقر قالیباف و مصطفی میرسلیم از نامزدهای انتخابات ریاست‌جمهوری بود. میرسلیم در حالی چند روز گذشته گفته بود که حزب موتلفه در ایام انتخابات اجازه نداده بود که او درباره تخلفات قالیباف صحبت کند که قالیباف هم در نامه ای اصولگرایان سنتی را که حزب موتلفه اسلامی هم یکی از آن ها است، نواخته بود.

حضور چهره‌های سیاسی که در سال‌های گذشته کمتر در چنین مراسم هایی حضور داشتند نیز جلب توجه می‎کرد. از حجت الاسلام علی‌اکبر محتشمی‌پور گرفته تا محمد سلامتی دبیرکل حزب منحله سازمان مجاهدین و حجت الاسلام هادی خامنه‌ای برادر رهبر معظم انقلاب.

مصطفی هاشمی طبا تنها نامزد انتخابات امسال ریاست جمهوری بود که در این مراسم حضور نداشت. عباس جدیدی وحسین رضازاده از جمله ورزشکاران عضو شورای شهر چهارم تهران نیز در این مراسم حضور داشتند. همچنین محسن هاشمی نفر اول لیست شورای شهر تهران هم در این مراسم در حالی در کنار محمدعلی نجفی نشسته بود که نجفی محتمل‌ترین گزینه شهرداری تهران در این روزها است.

حضور زنان مسوول هم در این مراسم چشم نواز بود. الهام امین زاده، معصومه ابتکار رییس سازمان محیط زیست و احمدی پور رییس سازمان میراث فرهنگی، شهیندخت مولاوردی معاون زنان ریاست جمهوری، سه دختر امام (ره) و نمایندگان زن مجلس از جمله پروانه مافی و فاطمه حسینی از چهره های زن حاضر در مراسم تنفیذ بودند. همچنین حضور سفرا و مهمانان خارجی هم در این مراسم به چشم می خورد.

سایت شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری تحلیلی خبرآنلاین ، تاریخ انتشار 12 مرداد 96، کدمطلب: 693566 ، www.khabaronline.ir


اخبار مرتبط
خواندنیها-دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین
پرطرفدارترین