پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
جمعه ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ - 2024 March 29
کد خبر: ۸۴۰۷۵
تاریخ انتشار : ۱۳ مهر ۱۳۹۶ - ۰۸:۴۸
افراد با یک ساعت کار در هفته با داشتن درآمد سه هزار و ۸۰۰ تومان در هفته شاغل محسوب می‌شوند. با ملاک کار یک ساعت در هفته چند نفر از ۲۳ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر شاغل در کشور، بیکار نیستند؟

شعار سال: با توجه به اینکه طبق ماده 41 قانون کار، حداقل دستمزد سالانه باید بر اساس دو شاخص «نرخ تورم» و «معیشت» تعیین شود. حداقل دستمزد روزانه از 270722 ریال در سال جاری به 309977 ریال برای سال 96 افزایش یافت.

نحوه محاسبه نرخ بیکاری در کشور بر اساس یک ساعت کار در هفته است، اشتغال یک‌ساعته‌ای که درآمد آن سههزار و 800 تومان است. حالا جای این سؤال مطرح است که؛ چند نفر از 23 میلیون و 800 هزار نفر شاغل در کشور با یک ساعت کار در هفته در این لیست قرار می‌گیرند؟

امروز امیدعلی پارسا، رئیس مرکز آمار ایران درباره اینکه برخی می‌گویند یک ساعت اشتغال در هفته برای مبنا قرار گرفتن بیکاری درست نیست، اظهار داشت: برخی می‌گویند که این مبنا در دولت دهم وارد سیستم آمار شده است و یک ساعت حداقل کار در هفته در تعریف اشتغال درست نیست اما پاسخ این است که مطالعات درباره این کار از سال 82 آغاز شد، در سال 84 به‌طور آزمایشی انجام شد و با آغاز دولت نهم مبنا قرار گرفت و هیچ ربطی به دولت دهم و یازدهم ندارد.

پارسا در سال 95: اواخر دولت هشتم تعریف رسمی بیکاری اشتغال یک ساعت در هفته شد

این در حالی است که پارسا، رئیس مرکز آمار مهر ماه سال گذشته در پاسخ به این پرسش مبنی بر چگونگی جمع‌آوری اطلاعات برای اعلام آمار اشتغال در کشور خاطرنشان کرد: در دنیا تمامی خبرگان در حوزه اشتغال و بیکاری گرد هم آمده و اعلام کرده‌اند که دو روز کار در هفته ملاک شاغل بودن یا نبودن یک فرد است و این در مجموعه آمار سازمان ملل نیز تعریف شده و با آن تعریف حساب و کتاب های لازم صورت می‌گیرد، ضمن اینکه از اواخر دولت هشتم تعریف رسمی کل دنیا برای اشتغال یک ساعت در هفته را به‌معنای شاغل بودن یک فرد در نظر می‌گیرند.

در دولت هفتم و اوایل دولت هشتم معیار اشتغال در کشور دو روز در هفته یا همان 16 ساعت در هفته بود که به‌اذعان پارسا، تغییر تعریف بیکاری در دولت هشتم آغاز شد.

اما نکته مهم این است که طبق گفته پارسا اگر نرخ بیکاری با تعریف گذشته محاسبه شود میزان بیکاری 2درصد افزایش می‌یابد. اگر بخواهیم با ملاک 16 ساعت در هفته نرخ بیکاری را محاسبه کنیم آخرین نرخ بیکاری بهار امسال که از سوی مرکز آمار 28.8 درصد اعلام شد حدود 30.8 درصد می‌شود.

در حال حاضر با توجه به اینکه مسئولان دولت فعلی درباره نرخ بیکاری تأکید می‌کنند که باید مطابق تعریف مرکز آمار و استانداردهای آماری جهانی باشد که استانداردهای آماری جهانی درباره تعریف یک ساعت کار در هفته بیان می‌کنند؛ "اگر فردی با یک ساعت در هفته کار تأمین معیشت کند شاغل محسوب می‌شود". حالا با توجه به وضعیت معیشتی نیروی کار در ایران و درآمد یک‌ساعته 3 هزار و 800 تومان می‌توان یک ساعت در هفته را ملاک شاغل بودن دانست؟

سایت شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری تسنیم، تاریخ انتشار 12 مهر 96، کد مطلب: 1535774، www. tasnimnews.com


اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین
پرطرفدارترین