شعار سال: فروردین ماه امسال بود که بارش شدید باران در بیشتر شهرستانهای استان آذربایجانشرقی، به 10 شهرستان این استان ازجمله آذرشهر خسارتهای فراوانی وارد کرد. بعد از این حادثه دلخراش که منجر به فوت تعدادی از هموطنانمان شد، اعضای بسیج دانشجویی دانشگاه شهید مدنی آذربایجانشرقی پس از تحقیق درباره کاستیهای موجود در عملکرد فرمانداری آذرشهر در مساله پیشگیری از وقوع سیل، با ساخت مستندی تصویری دراین باره اطلاعرسانی کردند.
اقدامی که واکنش فرماندار را درپی داشت تا اینکه او در جلسه کارگروه اشتغال و سرمایهگذاری شهرستان با اشاره به مطالب منتشرشده برخی افراد و منتقدان در حادثه سیل آذرشهر گفت: «در جریان سیل اخیر آذرشهر برخی افراد اقدام به سیاهنمایی و شانتاژ خدمات دولت کردند، این افراد به مثابه میکروب و آفت جامعهاند.» از سوی دیگر از آنجا که قرار بود یکی از کارشناسان سیاسی به دعوت بسیج دانشجویی این دانشگاه در این مرکز آموزش عالی سخنرانی کند، این اقدام هم انتقاد فرماندار را برانگیخته بود، اما با پیگیری اعضای بسیج این سخنرانی انجام شد.
این مساله ادامه پیدا میکند تا آنجا که درایام انتخابات ریاستجمهوری 96 اعضای بسیج دانشجویی این دانشگاه در ارگان مکتوب این تشکل دانشجویی با عنوان «فریاد بیحنجره» انتقاداتی را به عملکرد دولت یازدهم وارد میکنند؛ انتقاداتی که درقالب بازنشر برخی دیدگاههای منتشر شده در پایگاههای خبری و روزنامههای رسمی کشور صورت گرفته بود.
چیزی که باعث شد تا چندماه بعد و درابتدای شهریور ماه جاری فرماندار آذرشهر از این نشریه و گردانندگان آن به اتهام توهین؛ نشر اکاذیب و افترا به دادگاه شکایت کند و درپی این شکایت حکم احضار و دستگیری علی عربی، عضو بسیج دانشجویی دانشگاه شهید مدنی آذربایجانشرقی و مدیرمسئول نشریه دانشجویی«فریاد بیحنجره» صادر شد. حکمی که البته با سپردن قرار وثیقه برای او هنوز اجرا نشده است.
عربی در این باره میگوید: «ما در این نشریه درحقیقت براساس آییننامه نشریات دانشجویی عمل کردیم و اگر قرار بود مرجعی با ما برخورد کند، خود دانشگاه در اولویت بود نه اینکه فرماندار یک شهرستان به بهانه بیان نقد دانشجویی به اقدامات دولت آن هم دریک مجله دانشجویی ما را به اتهام توهین و افترا به دادگاه بکشاند.»
اما با نگاهی به مواضع مسئولان دولت بهخصوص وزارت علوم شاهد هستیم که معمولا آنها سخن از اعطای آزادی به دانشجویان درابراز عقیده به میان میآورند. چند وقت پیش بود که سیدضیاء هاشمی، معاون سابق فرهنگی وزارت علوم که امروز خود سرپرست این وزارتخانه است، درجشنواره نشریات دانشجویی سراسر کشور گفت: «آزادی بیان و آزادی قلم جزء اصول اساسی کار ما و دغدغههای نظام سیاسی جمهوری اسلامی ایران و نیز جزء مطالبات انقلاب اسلامی بوده است.»
حال با توجه به این نگاه، اقدام مسئولان دولتی برای احضار و صدور حکم دستگیری برای فعالان دانشجویی به دلیل ارائه تحلیل و دیدگاه نقادانه، امری دور از انصاف به نظر میرسد؛ چیزی که باید برای آن فکری کرد، نه در سخن که درعمل.
شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از وبسایت فرهیختگان آنلاین، تاریخ 15 مهر 96، کد مطلب: 11700: www.fdn.ir