شعار سال: مواد مصرف شده در دوران بارداری به ویژه در سه ماهه اول اهمیت بسزایی دارند. در ماههای آخر نیز به علت عبور مواد و داروها از راه جفت، همه داروها باید با احتیاط مصرف شوند. مصرف برخیگیاهان دارویی در دوران بارداریو حتی شیردهی خطرناک است. در این مطلب گیاهانی را معرفی میکنیم که استفاده از آنها در دوران بارداری ممنوع است.
گیاهانی مثلشیرین بیانورازیانهسبب انقباض رحم و سقط میشوند. طبق مطالعات حیوانی انجام شده مصرف آویشن نیز تغییرات روی اندازه جفت را به همراه دارد.
زعفرانوچای کوهینیز موجب تحریک شدن رحم و سقط میشوند. مصرف شنبلیله علاوه بر ایجاد سقط بروز ناهنجاریهای سیستم اعصاب مرکزی در جنین را نیز به همراه دارد. طبق مطالعات حیوانی صورت گرفتهمرزنجوشنیز نقش موثری در ایجاد ناهنجاری در نوزاد دارد.
تعدادی ازدمنوشهای مضر در دوران بارداریعبارتند از: دمنوش زیره، زعفران، دارچین، میخک، انیسون، سیاهدانه، مارچوبه، کرفس، جعفری، شیرین بیان، بابونه، پونه، رازیانه، شنبلیله، آویشن، چایکوهی، شوید، گل ساعتی، مرزنجوش و نعناع فلفلی. به طور کلی مواد و دمنوشهای تلخ و تند برای زنان باردار مضر است و سبب مرگ جنین میشود.
مصرفزنجبیلدر گذشته برایدرمان تهوع و استفراغ بارداریتوصیه میشد ولی در سالهای اخیر احتمال ایجاد عارضه با مصرف زنجبیل در دوران بارداری مطرح شده است. به همین علت استفاده از آن در این دوران باید با احتیاط انجام شود.
ازعوارض عمومی مصرف گیاهان دارویی در دوران بارداریمیتوان به تهوع، استفراغ، سوزش سر دل، زردی و مشکلات تنفس نوزاد اشاره کرد.
داروها و غذاهایی که نفاخ، مدر و قاعده آور نیز هستند نباید در دوران بارداری مصرف شوند. زیرا استفاده از این مواد خوراکی موجب سقط جنین میشود.
غذاهایی مانندنخود و لوبیا، کنجدوکرفساز جملهمواد غذایی مضر در دوران بارداریهستند که مصرف آنها به ویژه در ماههای اول بارداری خطرناک است.
یکی از مشکلات زنان باردار در دوران بارداری، یبوست است، بنابراین برخی از زنان باردار خودسرانه از داروهای ملین به ویژه داروهای ملین گیاهی استفاده میکنند در حالی که مصرف ملینهای گیاهی مانندختمی، پنیرکوبنفشهباعث سقط جنین میشود.
سایت شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از باشگاه خبرنگاران جوان ، تاریخ انتشار 2 آذر 96، کدمطلب:۶۳۳۳۱۲۹، www.yjc.ir