پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۱۱۰۰۱۶
تاریخ انتشار : ۲۳ بهمن ۱۳۹۶ - ۲۰:۵۳
رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون وزارت جهاد کشاورزی گفت: در 4.5 سال گذشته 35 درصد ناوگان ماشین آلات بخش کشاورزی کشور نوسازی شده است.

شعارسال: «کامبیز عباسی» روز دوشنبه در نشست خبری خود با تشریح گزارش عملکرد این بخش افزود: طرح جایگزینی ماشین های فرسوده، از محل صرفه جویی سوخت در دستور کار این وزارتخانه قرار دارد.

وی تصریح کرد: در دولت های یازدهم و دوازدهم، سرمایه گذاری های زیادی در حوزه مکانیزاسیون کشاورزی انجام شده است.

عباسی اظهارداشت: از نیمه دوم امسال تاکنون، پنج هزار و 500 میلیارد تومان در این حوزه سرمایه گذاری و تبدیل به ماشین شده که 95 درصد این سرمایه گذاری با تکیه بر تولیدات داخلی صورت گرفته است.

وی ادامه داد: طی این مدت بیش از 85 هزار دستگاه انواع تراکتور و بیش از 185 هزار انواع ادوات به اراضی کشاورزی ورود پیدا کرده است.

وی از نوسازی ماشین های فرسوده با عمر بالای 13 سال خبر داد و تصریح کرد: سالانه 14 هزار دستگاه کمباین و تراکتور جدید، جایگزین ماشین های فرسوده با عمر بالای 13 تا 25 سال خواهند شد که این نوسازی از صرفه جویی سوخت ماشین های فرسوده تحقق می یابد.

رئیس مرکز مکانیزاسیون کشاورزی اضافه کرد: براساس برآورد اولیه، در دولت های یازدهم و دوازدهم ماهانه 100 تا 150 میلیارد تومان سرمایه‌گذاری در حوزه مکانیزاسیون اتفاق افتاد، در حالی که در گذشته در بهترین شرایط سالیانه 150تا 200میلیارد تومان بوده است.

وی با اشاره به اینکه کارخانه‌های کمباین سازی در گذشته با رکود مواجه بودند، گفت: از ابتدای امسال 600دستگاه کمباین به فروش رسیده در حالی که قبل از روی کارآمدن دولت یازدهم، کارخانه کمباین سازی اراک توان فروش 50 کمباین را نیز نداشت.

عباسی با اشاره به 8.2میلیون هکتار کشت گندم و جو آبی و دیم مکانیزه افزود: طی سال های اخیر بیش از 12هزار دستگاه بذرکار ویژه غلات وارد مزارع شد.

این مقام مسئول تصریح کرد: در ابتدای دولت یازدهم، خطوط اعتباری بخش مکانیزاسیون برای نخستین بار با تکیه بر تسهیلات بانکی بدون هیچ گونه بار مالی بر دوش دولت راه اندازی شد، به طوری که در نخستین سال این خط اعتباری 750 میلیارد تومان، سال 93 نزدیک 800 میلیارد تومان، سال 94 یک هزار میلیارد تومان، سال 95 یک هزار و 200 میلیارد تومان و امسال یک هزار و 500 میلیارد تومان بوده که 20 درصد آن آورده کشاورز و بقیه تسهیلات بانکی است.

وی درباره برداشت برنج با کمباین های ویژه نیز گفت: مکانیزاسیون در اراضی شالیزاری با روند روبه رشدی همراه بوده است، به شکلی که قبل از روی کار آمدن دولت یازدهم کمتر از 70 تا 80 هزار هکتار سطح مکانیزه برنج داشتیم، در حالی که اکنون 499 هزار هکتار اراضی شالیزاری مکانیزه هستند.

به گفته وی؛ در هر هکتار اراضی شالیزاری سرمایه گذاری بالغ بر 1.5میلیون تومان برای مکانیزاسیون صورت گرفته که طی سال های اخیر 5600 دستگاه کمباین به شالیزارهای کشور ورود پیدا کرده است.

وی کشاورزی حفاظتی را یکی از اتفاقات بزرگ در حوزه مکانیزاسیون برشمرد و گفت: اکنون سطح کشاورزی حفاظتی 1.7میلیون هکتار است که این امر در صرفه جویی 55 تا 60 لیتر گازوئیل و تغییر روش در استفاده از خاک تاثیر گذار بوده است.

رئیس توسعه مرکز مکانیزاسیون به ارتقای جایگاه صنعت ماشین آلات کشاورزی اشاره کرد و اظهارداشت: پس از چند دهه ضریب مکانیزاسیون به 1.61 اسب بخار در هکتار رسیده که در نظر داریم این عدد را به 2.1 اسب بخار افزایش دهیم.

عباسی گفت: در برنامه ششم توسعه 70 هزار دستگاه جایگزین خواهند شد که 20 درصد منابع مورد نیاز آن از محل مشوق های دولتی، 10 درصد آورده کشاورزان و بقیه با اعطای تسهیلات بانکی با نرخ 15 درصد به کشاورزان تامین می شود.

** دومین نمایشگاه تخصصی کشاورزی در اسفند برگزار می شود

عباسی گفت: با توجه به توسعه مکانیزاسیون در همه بخش های زراعی، باغی، دومین نمایشگاه ماشین های کشاورزی از پنجم تا هشتم اسفندماه با حضور 150 شرکت داخلی و 45 شرکت خارجی در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی تهران برگزار می شود.

وی افزود: تاکنون 150 شرکت ایرانی و خارجی حضور خود در این نمایشگاه را اعلام کردند که می توان به اظهار تمایل 45 شرکت مستقل خارجی از جمله 22 شرکت از ترکیه، 16 شرکت از چین و نیز شرکت هایی از سوئیس، هند، فرانسه و تایوان اشاره کرد.

سایت شعارسال، با اندکی اضافات و تلخیص برگرفته از خبرگزاری ایرنا، تاریخ انتشار: 23بهمن1396 ، کدخبر: 82829286: www.irna.ir


اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین
پرطرفدارترین