شعارسال: مناظره انتخاباتی برخی از نامزدهای انتخاباتی در دزفول برگزارشد که چکیده آن به شرح زیر است:
* مهمترین برنامه های شما در صورت ورود به مجلس چیست؟
یکی از چهار عامل اصلی تباهی کشور مسئله قاچاق است.
باندهای مافیای در بسیاری دستگاه ها لانه کرده اند و تنها مرجعی که می تواند با اینها مبارزه کند مجلس است و از اختیارات کافی هم برخوردار است.
من از شما سوال می کنم؛ مگر ما در سال های گذشته جشن خودکفایی گندم را نگرفتیم. چه شد که الان سالانه حدود ۷ میلیون تن گندم وارد کشور می شود؟
وزیر صنعت یک ماه پیش گفت ۵۰۰ میلیون متر پارچه قاچاق در کشور وجود دارد.
بیش از ۸۰ درصد تلفن های همراه در کشور طبق آمار، قاچاق است.
منافع چه کسانی در کار است که هنگامی که کشاورزان ذرتشان را جمع می کنند کشتی های متعدد ذرت وارد کشور می شود و کشاورزان را بیچاره می کند؟
چرا وقتی کارخانه ها پر از شکر است کشتی، کشتی، شکر وارد کشور می شود؟
من سوال می کنم اینها از کجا وارد کشور می شود. آیا پانصد میلیون متر مکعب پارچه با چهار وانت از بیراهه وارد می شود؟ چند کارگر این موبایل ها را به دوش می گیرند و وارد می کنند؟
اینها با کشتی وارد می شوند و نیازمند اسکله های بزرگ و جرثقیل های قوی هستند. به همین دلیل بسیاری از اینها از مبادی رسمی کشور وارد می شود.
چه کسی باید با اینها مبارزه کند؟
کسی که مصونیت سیاسی دارد و می تواند برخورد کند نماینده است.
* چه نماینده ای می تواند با مافیاهای قاچاق و فساد اقتصادی مبارزه کند؟
نماینده ای می تواند به این کار بپردازد که سه ویژگی داشته باشد.
اولاً پاکدست باشد. نماینده ای که خودش آلودگی داشته باشد نمی تواند با فساد مبارزه کند.
ثانیاً شجاع باشد. فرد پاکدستی که شجاع نیست مثل کسی است که اهل نماز شب است ولی نمی تواند حتی یک پیچ را ببندد. این شخص باید برود نمازش را بخواند و به درد این کار نمی خورد.
ثالثا باید متخصص باشد.
* برای تحقق اقتصاد مقاومتی چه برنامه ای دارید؟
نکته مهم این است که برای اصلاح اقتصادمان نباید چشم به دست دشمن بدوزیم تا به ما کمک کند.
وظیفه ما در سطح کلان و ملی همان طور که بارها گفته ام مبارزه جدی با قاچاق است. چیزی که پدر تولید را درآورده بحث قاچاق است. ورود پانصد میلیون متر پارچه به کشور یعنی از بین رفتن حدود هشتاد درصد از تولید نساجی داخل که فدای منافع عده خاصی در کشور می شود.
اقتصاد مقاومتی یعنی توان داخل را بارور کنیم. به عکس قاچاق چیزی است که پدر تولید را در می آورد. پس در کلان مبارزه با قاچاق.
اگر گروهی اندک ولو ده نفر نماینده شجاع دور هم جمع شوند قطعا می توانند مسئله قاچاق را حل کنند چون گمرکات اصلی ما فقط سه چهار تاست و گفتیم که بسیاری از کالاهای قاچاق از مبادی رسمی وارد کشور می شوند.
در حوزه شهرستان هم باید این ثروتی را که در دزفول است بارور کنیم. زمین های دزفول جزء سه قطعه زمین اول دنیاست: دره ای در کالیفرنیا. زمین های سواحل رود زرد چین و زمین های دزفول.
بی جهت نیست که آمریکایی ها از ده هزار کیلومتر آن طرف تر شرکت به ایران می آیند و در دزفول شرکت ایران کالیفرنیا را تشکیل می دهند و انگلیسی ها هم به همین ترتیب.
در حالی که الان از صد هزار هکتار زمین قابل زرع در دزفول حداقل سی تا چهل هزار هکتار آن قابل استفاده نیست. کار مهم این است که این را به طور جدی سامان دهیم.
دزفولی ها در بانک ها حدود دوازده هزار میلیارد تومان سپرده دارند. اگر این میزان را به جمعیت تقسیم کنیم، دزفول یکی از ثروتمندترین شهرهای کشور است.
در حالی که دزفول الان مثل یک بچه پولدار است که فقیرانه دارد زندگی می کند.
لذا نماینده از بعد نظارتی باید موانع تولید محصولات کشاورزی را مرتفع کند.
* چه خلاهایی باعث اختلاس ها و سواستفاده های صورت گرفته در سنوات گذشته بوده است؟
اگر بخواهیم یکی یکی با ویژه خواری ها و اختلاس ها برخورد کنیم مثل این است که یک درخت فاسدی را که آفت زده است یکی یکی برگهایش را آفت زدایی کنیم. در حالی که بهترین کار این است که ریشه را آفت زدایی کنیم تا درخت سالم شود. در اقتصاد این ریشه ها کدامند؟
۱٫ قاچاق
۲٫ دولت بزرگ
۳٫ دولت نفتی
۴٫ فضای کسب و کار همین چیزی که به اسم رشوه و پارتی معروف است.
متاسفانه هرگاه صحبت از برخورد با مفاسد اقتصادی می شود دائما آدرس عوضی داده می شود. یک فضایی هم که الان در صحنه انتخابات است می گویند کشور را ول کن! بگو برای شهر چکار چه برنامه ای داری؟
این درست است که نماینده باید به شهر برسد. باید به دنبال رفع بیکاری و امنیت و فرهنگ باشد. ولی این به تنهایی کافی نیست. اگر فضا را به گونه ای سامان بدهیم که نماینده را در حد عضو شورای شهر کوچک کنیم این همان چیزی است که باندهای مافیایی به دنبال آن هستند.
لذا حتما باید نماینده اینجا نقش خود را ایفا کند.
یکی از آن چهار پایه ای که باید اصلاح شود تا رانت خواری ها کاهش یابد اصلاح گمرکات است.
من سوال می کنم در کشورهای غربی متصدیان گمرکات مگر امامزاده هستند که دزدی نمی کنند؟ خیر. ساختار جوری است که دزد نمی تواند دزدی کند و این در گمرکات ما هم امکان پذیر است.
سوالی که یکی از حضار بدون هماهنگی قبلی با صدای بلند و از وسط جمعیت در مسجد حجت بن الحسن از دکتر درویش زاده پرسید:
آقای دکتر این شانزده سال کجا بوده اید؟
بنده بعد از مجلس پنجم در یک مقطع سه سال معاون وزیر اقتصاد بوده ام. دوره ای بود که موجودی حساب های ما در بانک های آلمان حدود سیصد میلیون دلار بود و ما هم به این منابع دسترسی داشتیم. در همان زمان مسوولیتم به دزفول آمدم و با یکی از مسؤولین شهر باب گفتگو را باز کردم. بهش گفتم: بنده خودم سرمایه گذار خارجی به دزفول می آورم و از او پشتیبانی می کنم، شما هم این طرح هایی را که در دست اقدام و آماده سازی دارید برای شهر کلید بزنید تا هم باعث ایجاد اشتغال شود و هم شهر توسعه پیدا می کند. مهمترین مشکل طرح های عمرانی و صنعتی شما که مسئله بودجه است با این کار حل می شود.
گفت: خبرت می کنم.
و آن مسوول محترم هنوز که هنوز است به من خبری نداده!
(این نکته را هم بگویم که هر جا رایزنی کرده ام یکی دو نفر را با خود برده ام که حاضرند شهادت به این مسئله بدهند.)
فرادی آن روز رفتم پیش یک مسوول دیگر و همین را به او گفتم. مرا به معاونش ارجاع داد.
معاون هم گفت: کار خیلی خوب است. می توانیم از این سرمایه هایی که می فرمایید، برای تولید ترشی جات، شورجات و مرباجات استفاده کنیم.
گفتمش: بنده خدا! همه اینها رو که روی هم بریزید صد هزار دلار هم نمی شود.
گفت: خوب، یک اتاق فکر تشکیل می دهم تا بتوانیم طرح های بزرگ را در آن ساماندهی کنیم.
و آن بزرگوار هنوز که هنوز است رفته تا اتاق فکر را تشکیل بدهد!!
از آنجا که بیرون آمدیم با اینکه معلم سر کلاس بودیم، ولی شرکتی در زیر مجموعه بنیاد توسعه دز تشکیل دادیم برای ایجاد اشتغال. و در آن جا که بنده عضو هیات مدیره هستم، فرم هایی را منتشر کردیم و ۲۸۰ نفر را برای ایجاد اشتغال ثبت نام کردیم و سعی می کردیم برای اینها پروژه بگیریم در حالی که خودمان هم یک ریال برنداشتیم. لذا به نظرم بنده در زمانی که مسوولیت داشته ام به قدر وسع خودم برای شهر تلاش کرده ام ولی متاسفانه با اقبال مسوولین مواجه نشده است.
با اندکی اضافات و تلخیص برگرفته از سایت خبری دزنا24، تاریخ انتشار: 5اسفند1394، کدخبر: 28656: www.dezna24.com