پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
يکشنبه ۲۷ خرداد ۱۴۰۳ - 2024 June 16
کد خبر: ۱۳۵۴۷۱
تاریخ انتشار : ۲۹ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۰:۲۲
اگر طبق قانون اساسی جمهوری اسلامی، تحصیل برای فرزندان این مرز و بوم رایگان است چرا دولت در پرداخت سرانه آموزشی به مدارس کوتاهی می‌کند؟

شعار سال: شروع ثبت نام مدارس و اعتراض مردم به دریافت شهریه در مدارس دولتی، ماجرایی است که چند سالی در این زمان از سال نقل محافل است.
در بحبوحه ثبت نام مدارس زمزمه‌های تخلفات ثبت نام از جمله دریافت شهریه در رسانه‌های گروهی به گوش می‌رسد.
در این راستا وزارت آموزش و پرورش با پخش مصاحبه و انتشار اطلاعیه‌های پی در پی دریافت هرگونه مبلغی را تحت عنوان شهریه ممنوع اعلام کرده و از مردم می‌خواهد تخلفات را گزارش دهند.
برای روشن شدن قضیه به سراغ تعدادی از مدیران مدارس در سطح شهر رفتم و با آن‌ها به گفتگو نشستم.
همه آن‌ها اظهار داشتند که چند سالی است سرانه آموزشی به حساب مدارس واریز نمی‌شود و کلیه هزینه‌های مدارس می‌بایست از محل دریافت کمک‌های مردمی تأمین و پرداخت گردد.
با خود اندیشیدم این همه هیاهو در رسانه‌ها برای عدم پرداخت حق ثبت نام به مدارس به چه معناست؟
اگر دولت هزینه مدارس را نمی‌پردازد پس چگونه مدارس مدیریت شوند؟
صرف نظر از تخلف برخی از مدیران مدارس به علت دریافت مبالغ سنگین از مردم ، مدیران مدارس راهی جز دریافت مبلغی به عنوان حق ثبت نام جهت پرداخت هزینه‌های سرسام‌آور خود ندارند.
مدیران مدارس با عدم واریز سرانه از طرف دولت و عدم دریافت شهریه از اولیای دانش‌آموزان چگونه مدارس خود را مدیریت نمایند؟
بر اساس اصل سی‌ام قانون اساسی دولت‏ موظف‏ است‏ وسایل‏ آموزش‏ و پرورش‏ رایگان‏ را برای‏ همه‏ ملت تا پایان‏ دوره‏ متوسطه‏ فراهم‏ سازد. طبق این اصل قانون اساسی كه به «اصل آموزش و پرورش رایگان» مشهور است، دولت مكلف است شرایطی را فراهم كند تا همه كودكان كشور بتوانند به صورت رایگان تا پایان دوره متوسطه دوم به ادامه تحصیل بپردازند.
اگر طبق قانون اساسی جمهوری اسلامی تحصیل برای فرزندان این مرز و بوم رایگان است و هزینه آن را دولت می‌بایست متقبل شود چرا در پرداخت آن کوتاهی می‌نماید؟
و یا اگر مردم می‌بایست هزینه تحصیل فرزندان خود را بپردازند آنرا به طور روشن اعلام نمایند تا همه تکلیف خود را بدانند و از سوء‌ظن و درگیری جلوگیری شود.
این دوگانگی رفتار از طرف آموزش و پرورش، اهداف تعلیم و تربیت را تحت‌الشعاع خود قرار می‌دهد. به طوری که مدیر مدرسه نمی‌تواند تصمیم روشن و دقیقی نسبت وضعیت آموزشی مدرسه خود اتخاذ نماید.
اگر سرانه آموزشی به حساب مدارس واریز می‌شد آیا مدیران از والدین هزینه‌ای دریافت می‌کردند؟
اصلاً و ابدا.
مدیران مدارس در طول سال تحصیلی با هزینه‌های فراوانی روبرو هستند و چنانچه منابع مالی مناسبی در اختیار نداشته باشند از عهده پرداخت آن‌ها برنخواهند آمد.
در صورت عدم واریز سرانه دولتی یا عدم دریافت شهریه ثبت نام در مدارس، یا باید امر آموزش تعطیل گردد و یا به حداقل‌ها بسنده شود.
همگان به خوبی می‌دانند که آینده هر کشور به آموزش و پرورش آن کشور ارتباط مستقیم دارد. اگر آموزش و پرورش رسالت خود را بخوبی انجام دهد، شاهد نسلی موفق، پویا و متعهد خواهیم بود.
سخن آخر اینکه:
برای اداره مدارس به منابع مالی نیاز است و برای تأمین آن یا وزارت آموزش و پروروش می‌بایست سرانه آموزشی قابل قبول و مکفی به حساب مدارس واریز نماید و یا اگر از عهده چنین امری عاجز است به طور منطقی و بر حسب اینکه مدارس چه نوع خدماتی را به دانش‌آموزان ارائه می‌نمایند و با توجه به هزینه‌های آموزشی مبلغی مشخص و اعلام گردد.
ناگفته نماند در مورد دریافت هزینه‌های آموزشی از مردم می‌بایست به شرایط اقتصادی مردم و رعایت انصاف و تقسیط شهریه توجه شود.

شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری ایمنا، تاریخ 26 خرداد 97، کد مطلب: 236625: www.imna.ir


اخبار مرتبط
خواندنیها-دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین
پرطرفدارترین