پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۱۷۸۰۸۲
تاریخ انتشار : ۰۴ دی ۱۳۹۷ - ۱۳:۰۷
رئیس‌جمهور با بیان اینکه موفق شدیم لایحه بودجه ۹۸ را در موعد قانونی خود تقدیم مجلس کنیم گفت: ما خدمات را گران به مردم می‌دهیم ما یعنی دولت. دولت خدمات را گران به مردم ارائه می‌کند. اگر شما می‌خواهید از گرانفروشی صحبت کنید نام دولت را در این لیست بگذارید.
شعارسال: حجت‌الاسلام حسن روحانی رئیس‌جمهور صبح امروز در صحن علنی مجلس و پیش از تقدیم لایحه بودجه 98 به رئیس مجلس گفت:‌ در موعد قانونی بودجه 98 را تقدیم مجلس شورای اسلامی کردم.

وی همچنین با اشاره به درگذشت آیت‌الله هاشمی شاهرودی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت:‌ این واقعه را به نمایندگان مجلس حوزه‌های علمیه،‌ مقام معظم رهبری و بیت آن مرحوم تسلیت می‌گویم.

رئیس‌جمهور همچنین میلاد حضرت عیسی (ع) را تبریک گفت.

روحانی ادامه داد: لایحه بودجه 98 در شرایطی تقدیم مجلس می‌شود که ما از اواخر سال گذشته با شرایط فشار و تحریم ظالمانه آمریکا مواجه شدیم. دی امسال پربرکتی برای مردم ما خواهد بود و همچنین بهمن ماه چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی را گرامی می‌داریم، اما دی سال گذشته با مشکلاتی مواجه شدیم. همان حوادث دی ماه باعث شد آمریکایی‌ها با برداشت غلط و تصور ناروا اواخر دی ماه موضع‌گیری جدیدی را علیه جمهوری اسلامی ایران و توافق هسته‌ای اعلام کنند و بعد هم در هر مقطعی قدمی فریادی صحبتی کردند تا به خیال خامشان به اهداف مورد نظر خودشان دست پیدا کنند.

* هدف آمریکایی‌ها فشار به مردم ایران است

وی تصریح کرد: هدف آمریکایی‌ها از این فشارها که مستقیماً بر دوش ملت ایران و بر مردم منطقه و شرکت‌های تجاری و اقتصادی جهان است و بر خلاف مقررات بین‌المللی هدف اصلی‌اشان به زانو درآوردن نظام پرقدرت جمهوری اسلامی ایران است. آمریکایی‌ها مانع بزرگشان را در این منطقه حساس ایران سرافراز و قدرتمند می‌بینند و لذا هرگاه که ما در پیشرفت‌های داخلی توانستیم حرکت بزرگی بوجود آوریم آنها خود را پیش روی ملت ایران قرار دادند.

رئیس‌جمهور با اشاره به تب و تاب بازار در 6 ماه اخیر گفت: آمریکایی‌ها دنبال دو هدف اصلی بودند،‌ یکی ناامیدی مردم ایران نسبت به آینده کشور و دیگری القای ناکارآمدی نظام بود که مردم تصور کنند دولت بر اوضاع مسلط نیست و به تعبیر برخی سایت‌ها و روزنامه‌هایی که متاسفانه گاهی تعبیرهایشان نادرست و ناپسند است گفتند دولت کشور را رها کرده است و اقتصاد کشور از کنترل خارج شده است. حتی دیدید بعضی‌ها که اقتصاد هم کمی بلد هستند از "اَبَرتورم" حرف زدند و بعضی‌ها ار اینکه ایران به زودی ونزوئلا خواهد شد در روزنامه‌ها نوشتند و تلاش کردند مردم را ناامید کنند و دولت را ناکار آمد کنند هرچند ممکن است اینها هدف سویی نداشته باشند اما دوستانی که در زمان سختی حرف دشمن را تکرار می‌کنند متاسفانه آثارش برای ملت و نظام خطرناک خواهد بود.

* بیشترین سود را سوداگران و دلال‌ها می‌برند اما کمترین مالیات را آنها می‌دهند

روحانی با انتقاد از بی‌توجهی به بخش خصوصی گفت: اگر بخش خصوصی در کشور فعال بود و بار بودجه بر دوش نفت نبود اثر تحریم کمتر بود. بینید یک موسسه غیرمجاز چه بلایی سر کشور آورد و چگونه مردم، خانواده‌ها و سپرده‌گذارها گرفتار شده و دولت را گرفتار کردند. امروز بیشتر از هر روز دیگر در تلاش برای اصلاح بانک‌ها هستیم و خوشبختانه جلسه شورای عالی هماهنگی اقتصادی که به دستور رهبر معظم انقلاب تشکیل شد، یکی از مباحثی که تقریباً بیشترین وقت این جلسات را گرفته موضوع بانکی است.

رئیس جمهور با بیان اینکه موضوع بازار ارز هم مقطعی بود و امروز بیشتر مسایل بانکی است، گفت: تا بانک سالم نشود، اقتصاد سالم نمی‌شود؛ در مالیات مشکل داریم،‌ رئیس سازمان برنامه و یودجه اعلام کند چه کسانی از معافیت معاف هستند و کدام بنگاه‌ها مالیات نمی‌دهند. مردم باید با شفافیت و با صراحت بدانند. بیشترین سود را سوداگران و دلال‌ها می‌برند اما کمترین مالیات را آنها می‌دهند. باید نظام مالیاتی را تسهیل کیم، نه اینکه از مالیات دهنده در شرایط رکود مالیات بیشتری بگیریم بلکه پایه مالیاتی را گسترش دهیم و این پایه باید شامل همه شود و هرکه درآمد بیشتری دارد باید مالیات بیشتری بدهد. هرکه بامش بیشتر برفش هم بیشتر. مالیات و عوارض گمرکی امسال در بودجه 98 شرایط مناسبی دارد و 153 هزار میلیارد تومان بودجه سال آینده ما را بخش مالیاتی و عوارض گمرکی تشکیل می‌دهد.

روحانی با اشاره به اینکه مشکل در شرایط‌ ساختاری اقتصاد از جمله بودجه‌ریزی بود، خاطرنشان کرد: در بودجه حرکت‌های مخفی بسیاری داریم که باید آشکار شده و بودجه شفاف باشد؛ هیچ راهی برای نجات از فساد و رانت جز شفافیت نداریم. بزرگترین اقدامی که دولت دوازدهم باید انجام دهد و فکر می‌کنم شما هم با صحبت من موافق باشید، دولت الکترونیک است. تا زمانی که دولت الکترونیک را تکمیل نکنیم و همه داده‌های اطلاعاتی در یکجا جمع نشود و مردم از شرایط کشور کامل مطلع نباشند، باز هم دچار فساد و رانت خواهیم شد؛ بودجه پارسال نقطه مثبت داشت و آن نقد مفصل مردم نسبت به بودجه بود. خواهش می‌کنم امسال هم مردم ما بعد از انتشار بودجه حرف بزنند، اشکال و نقد کنند.

رئیس‌جمهور با یادآوری نقدهای صورت گرفته به بودجه 97 در سال گذشته اظهار داشت: امسال هم مردم ما پس از انتشار بودجه حرف بزنند، اشکال و نقد کنند. یک قدرتی در کشور ما است که آن باید کشور ما را از دست مشکلات نجات دهد و آن قدرت مردم وافکار عمومی است.

وی بر همین اساس خاطرنشان کرد: در برخی حوزه‌ها دولت و مجلس توان ندارند، با هم،‌ هم تلاش کنیم باز هم توان نداریم. از ما و شما توانمندتر، ملت بزرگ ایران و افکار عمومی است و افکار عمومی می‌تواند ما را مجبور کند که راه درست را انتخاب کنیم و این در گرو این است که داده‌های ما در اخیتار مردم قرار گیرد و همه باید بدانند چه کسانی بودجه می‌گیرد، از خودم شروع می‌کنم چرا بعضی وزارتخانه‌های ما چند دانشگاه و دانشکده و پژوهشکده دارند. مگر بیشتر از یک آموزش عالی باید داشته باشیم. یک آموزش عالی است و باید تمام بخش‌ها یا منهل شوند و یا ادغام شوند.

رئیس‌جمهور گفت:‌ جای شرمندگی است که یک لیسانسیه دکتری صادر می‌کند. خودش سوادش لیسانس است اما زیر دکتری را امضا می‌کند. این یعنی آموزش عالی ما در مسیر درست قرار ندارد. هر دستگاهی اموزش عالی دارد و هرکسی دانشکاه و استاد و دانسجو دارد و مدرک صادر می‌کند.

روحانی خطاب به نمایندگان مجلس گفت: نمایندگان عزیز در تبصره 21 بودجه به این مسئله اشاره کردیم، خواهش می‌کنم شما هم یاری کنید و این قدم مهم را برداریم. ما خدمات را گران به مردم می‌دهیم ما یعنی دولت. دولت خدمات را گران به مردم ارائه می‌کند. اگر شما می‌خواهید از گرانفروشی صحبت کنید نام دولت را در این لیست بگذارید.

روحانی با اشاره به اینکه ما برای هر دانش‌آموزی به طور متوسط 4 میلیون تومان از خزانه مردم و بیت‌المال هزینه می‌کنیم، گفت: البته به طور متوسط، در حالی که اگر دولت بخواهد این خدمت را از مردم بخرد و مردم خودشان این کار را انجام دهند، حداکثر یک میلیون تومان می‌شود که 4 برابر از پول بیت‌المال برای یک دانش‌آموز هزینه می‌کنیم در حالی که می‌توانیم این را ارزان کنیم.

رئیس جمهور تاکید کرد: البته این کار یکساله امکان پذیر نیست و ممکن است 5 الی 10 سال طول بکشد. امسال در بودجه این پیشنهاد را ارایه کردیم که سال آینده حداقل 10 درصد به صورت خرید خدمت باشد و این می‌تواند بعدا نیز با تصویب نمایندگان مجلس شورای اسلامی ادامه پیدا کند.

روحانی با بیان اینکه از شما می‌پرسم و می‌خواهم مثال بزنم چرا تحریم در ما اثر می‌گذارد، تاکید کرد: برای اینکه ساختارها را اصلاح نکردیم. آمریکایی‌ها از دی ماه پارسال شروع به تبلیغ علیه ما کردند و ما چقدر توانستیم روبروی آمریکا بایستیم، خاطرنشان ساخت: رسانه‌ها، رادیو، تلویزیون، سایت‌ها و همه آنها که یک موبایل در دست‌ دارند را خطاب قرار می دهم که چقدر توانستیم در برابر آمریکا از لحاظ روانی و تبلیغاتی ایستادگی کنیم؟

وی با بیان اینکه در ابتدا دستگاه‌های تبلیغاتی ما خیلی خسته و ناتوان حرکت کردند و مقداری بعد بهتر و در ماه‌های بعدی بهتر شد که بخش روانی تاثیر بسیار عمیقی داشت، تاکید کرد: درست است که تحریم مستقیماً در اقتصاد تاثیر می‌گذارد، اما در عین حال بخش روانی آن؛ انتظارات مردم می‌تواند برای شرایط اقتصادی و اجتماعی کشور بسیار تاثیرگذار باشد.

رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود به سیاست‌های روابط خارجی گفت:‌ سیاست خارجه ما باید مستحکم‌تر شود، از شما نمایندگان محترم می‌پرسم، الان که آمریکا ما را تحریم کرده است، چند کشور دنیا حامی آمریکا هستند و اگر بخواهید بشمارید، باید با انگشتان یک دست بشمارید که چه کسانی حامی آمریکا هستند. آمریکا در 40 سال گذشته همیشه علیه ما توطئه کرده است. جنگ و تحریم درست کرده و مشکلات آفریده است.

*‌ در ماجرای توافق هسته‌ای نه سازمان‌های بین‌المللی با آمریکا هستند و نه کشورهای بزرگ

روحانی افزود: آمریکا در طول این مدت هواپیمای مسافربری ما را سرنگون کرده، در سرزمین ما نیرو پیاده کرده و به سکوی نفتی ما حمله کرده است اما همیشه در توطئه‌اش علیه ایران شکست خورده است. آمریکا قبلاً توانسته بوده بسیاری از کشورها را با خود همراه کند، در شورای امنیت سازمان ملل، دیپلماسی جهانی و در افکار عمومی، آمریکا خیلی‌ها را همراه خودش کرده بود. با تبلیغات غرب، آمریکا و همراهانش در منطقه، خیلی‌ها فکر می‌کردند در ایستادگی ما در برابر تجاوز عراق، کمی حق با عراق است. اما امروز بعد از 40 سال این اولین بار است که آمریکا منزوی شده و وقتی علیه ملت ایران توطئه می‌کند، کسی با این کشور نیست.

رئیس جمهور با اشاره به اینکه آمریکا که همیشه ادعا می‌کرد ایران را منزوی می‌کند، امروز منزوی‌ترین کشور است، گفت: در ماجرای توافق هسته‌ای نه سازمان‌های بین‌المللی با آمریکا هستند و نه کشورهای بزرگ با این کشور همراهی می کنند، نه شورای امنیت با او است نه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و اروپا آسیا، چین و روسیه با آمریکا . خودش با دو سه تا از اذنابش این مسیر را دنبال می‌کنند.

روحانی تاکید کرد: هر چه بتوانیم رابطه بهتری با سایر کشورها داشته باشیم و به استثناء چند کشوری که با ما خصم هستند، روابط خارجی خود را تقویت کنیم، این روابط می‌تواند به ما کمک کند.هر چه بتوانیم هم‌پیمان داشته باشیم، ‌هم سو و هم ‌نظر داشته باشیم، به ما کمک خواهد کرد.

رئیس جمهور در ادامه سخنان خود، تحریم خارجی، ساختارهای غلط اقتصادی در کشور، جنگ روانی و تبلیغاتی و شرایط روابط خارجی را 4 عامل ایجاد التهاب در کشور عنوان کرد و گفت: همه این عوامل دست به دست هم دادند تا امروز ما به این نقطه رسیده ایم .

روحانی در تشریح اقدامات دولت در طول چند ماه گذشته برای کنترل التهاب بازار، گفت: اولاً بانک مرکزی ما تصمیم گرفت که بر مبنای مشکلات روزمره برنامه‌ریزی نکند، در گذشته بانک مرکزی هر روز که در بازار التهابی پیش می‌آمد ناچار می‌شد، پول بیشتر و اسکناس بیشتری را به بازار عرضه کند تا جلوی التهاب را بگیرد اما امروز به عکس عمل کردیم .

رئیس جمهور با بیان اینکه امروز ذخایر بانک مرکزی از لحاظ ذخایر اسکناس از هر روز دیگر بهتر است، گفت: امروز مشکلات بانک مرکزی به حداقل ممکن رسیده است و تلاش برای روابط بانکی با سایر کشورها برغم تحریم ادامه دارد و در واقع ثبات مالی و ارزی در یکی دو ماه گذشته مخصوصاً بعد از 13 آبان را شاهد هستیم. همانطور که به مردم قول داده و عرض کردم که 13 آبان هیچ تاثیری در ما نخواهد گذاشت و آمریکا از همه توان خودش درمورد ایران استفاده کرده و 13 آبان کار جدیدی نکرده و مشکل جدیدی را برای مردم ایجاد نخواهد کرد، اتفاقا دیدیم که بعد از 13 آبان شرایط کشور، آرام‌تر شد.

به گفته روحانی دشمن هر تیری که در چله کمان داشت رها کرد و مردم دیدند توان آمریکا چه مقدار است.

روحانی در ادامه سخنانش با بیان این مطلب که باید از توانمندی دولت برای سال آینده بیشتر استفاده کنیم، گفت: ما ثروت و دارایی زیادی داریم اما آن را در گاوصندوق گذاشته و قفل کردیم. دولت دارای با ارزش‌ترین زمین‌ها در داخل شهرها و در کنار شهرها در مناطق مختلف کشور است. این زمین‌ها قفل است. ما به استانی رفتنم یک زمین بسیار وسیعی کنار شهر بود، پرسیدم این زمین برای چه کسی است؟ گفتند فلان وزارتخانه برای طرحی مالک آن است و از 30 سال پیش زمین را گرفته و می‌خواهد 40 سال بعد طرحی را پیاده کند. نباید اینگونه باشد.

* شستا به بازار سرمایه خواهد آمد

رئیس‌جمهور اضافه کرد: ما باید دارایی‌ها را مولد کنیم نه منجمد. دارایی‌ها را منجمد کردیم، بانک‌های ما املاک غیرمنقول در سراسر کشور دارند و اینها نمی‌فروشند، بعد می‌گوییم بانک نقدینگی ندارد. همه و تمام دولت باید ملزم شوند اموال خود را عرضه کنند. با قولی که وزیر جدید کار داده است سال 98 سال عرضه بنگاه‌های اقنصادی به بازار سرمایه خواهد بود و انشاالله همه "شستا" به بازار سرمایه خواهد آمد. البته ممکن است برخی ضرر کنند هیئت مدیره‌ها و مجامع مختلف،، داستان‌هایی وجود دارد ما باید همه توان خود را به کار بگیریم. دولت ثروتمندو قدرتمند است.

روحانی با بیان اینکه دولت ثروتمند و قدرتمند است، اظهارداشت: بخش نفت‌ما می‌تواند به میدان بیاید و اعتبار نفت به اندازه دولت است و بعضی از شرکت‌ها و بنگاه‌های اقتصادی گاهی بخش نفت را بهتر از کل دولت و وزارت دارایی می‌پسندند. این نفت قدرتمند باید به صحنه بیاید. باید سرمایه‌گذاری‌های جدید شروع شود. اگر امروز آمریکا جلوی سرمایه‌گذاری خارجی را گرفته است باید سرمایه‌گذاری‌های داخلی را با مشوق‌های لازم و سرمایه ایرانیان خارج از کشور جذب کرد.

وی خاطرنشان کرد: اخیراً در شورای عالی امنیت ملی با مصوبه‌ای که داشتیم کار تمام ایرانی‌های دو تابعیتی را تسهیل کردیم و برخی از مقررات را اصلاح کردیم. و این مصوبه شورای عالی امنیت ملی را ابلاغ کردیم که هیچ ایرانی‌ برای ورود به ایران، تلاش در ایران و فروش اموالش ولو دو تابعیتی هیچ مشکلی نداشته باشد. این اقدام بزرگ شورای عالی امنیت ملی در ماه‌های اخیر به این دلیل بود که بتوانیم سرمایه ایرانیان را جذب کنیم.

روحانی با بیان اینکه وزیر صنعت، معدن و تجارت برای سال 98 قول هایی داده که در بودجه هم بخشی از آن منعکس شده است، گفت: تکمیل بیش از 2 هزار بنگاه اقتصادی و صنعتی نیمه تمام توسط این وزارتخانه تعهد شده است؛ بیش از 2 هزار هم بازسازی می‌شود و 20 هزار میلیارد تومان هم تسهیلات برای این کار در نظر گرفته شده است؛ برنامه ما در سال آینده این است که بیش از 4 هزار واحد صنعتی را فعال کنیم.از اول بودجه تعدادی از نمایندگان محترم با هم بحث می‌کنند که بحث نان نیست، بحث‌ اینها بحث آب است و آب به عنوان یک مساله مهم در کشور مطرح است و دولت در این راستا وظیفه دارد.

رئیس جمهور اظهار داشت: وزارت نیرو و کارگروه 3 نفره متشکل از وزیر نیرو، وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان محیط زیست، موظفند مشکل آب را حل کنند؛ در اینجا به نمایندگان مجلس قول می‌دهم که شورای عالی آب را هم در باقیمانده سال و سال آینده بیشتر تشکیل دهیم. وقتی دولت اعلام می‌کند، یکجایی باید احیاء شود، فقط مختص آن مکان نیست بلکه وظیفه دولت، نسبت به تمام کشور، مساوی است، همان‌قدر که برای ما زاینده رود مهم است، کارون هم اهمیت دارد؛ همانقدر که دریاچه ارومیه مهم است، هامون هم اهمیت دارد؛ ممکن است دولت بر مبنای اولویت‌ها قدم‌هایی را بردارد، اما دولت تنها به یک استان یا یک محله یا یک منطقه یا یک بخش ایران تعلق ندارد بلکه دولت به عنوان خادم، نوکر همه ملت ایران است.

رئیس جمهور افزود: راجع به رود کارون اقدامات بسیار مهمی انجام دادیم و از وزارت نیرو می خواهم لیست آن را منتشر کند که چه مقدار جلوی آلودگی‌ها را گرفتیم و خواهیم گرفت؛ کارون تنها نقش حیاتی برای مردم خوزستان ندارد. کارون رودخانه حیات ملی است و ما را به خلیج فارس متصل می‌کند. دولت نسبت به معضل آب و مشکل آب برای همه مناطقی که حاد و بحرانی هستند، تصمیمات اساسی خواهد گرفت و خواهش می‌کنم نمایندگان محترم راجع به این مساله نگران نباشند؛ حتماً و بی‌تردید به فکر همه مناطق کشور و استان‌های عزیز خواهیم بود؛ همانطور که باید برای اصفهان دلسوزی کنیم باید برای یزد، کرمان، سمنان، خوزستان و قم و برای همه کشور دلسوز باشیم.

روحانی با تاکید بر اینکه آب به عنوان یک مساله مهم و اساسی برای ما مطرح است. بنابراین این مشکل را باید حل کنیم و این مشکل را حل می‌کنیم، گفت: بودجه در اختیار شما است. به هر حال در بودجه اقداماتی که باید انجام بدهید، را تلاش کنید و انجام دهید و ما نیز اقدامات لازم را انجام خواهیم داد. بنابراین برای اینکه بتوانیم از معضل عبور کنیم، دولت باید همه توان خودش را بکار بگیرد و در کنار دولت، مجلس نیز باید همه توان خود را بکار بگیرد و باید از توانمندی خودمان برای شرایط بهتر سال آینده استفاده کنیم.

رئیس‌جمهور با بیان اینکه در سیاست بودجه‌ای سال آینده همانند سیاست بودجه‌ای سال گذشته، چند نکته برای ما بسیار مهم است، ادامه داد: اولین مساله در تحریم، فشار به اقشار جامعه بویژه دهک‌های پایین جامعه است که به اینها فشار بیشتری وارد می‌شود چراکه شرایط تورمی در ماه‌های گذشته، شرایط مناسبی نبود و مردم به زحمت افتادند و در این شرایط باید برای اقشار ضعیف جامعه برای سال آینده و بودجه سال آینده تصمیم‌گیری‌های مهمی را اتخاذ می کردیم که این کار را در بودجه سال آینده انجام دادیم.

روحانی گفت:‌ اولاً برای کالاهای اساسی، درمان و تجهیزات پزشکی در سال 97، 13 میلیارد دلار با دلار 4200 تومان در نظر گرفتیم و برای سال آینده این رقم را به 14 میلیارد دلار با همان قیمت افزایش دادیم. یعنی قیمت دلاردر سال آینده برای همه کالاهای اساسی ما 4200 تومان خواهد بود. رئیس جمهور تاکید کرد: خواهش می‌کنم از بخش های عمومی، غیردولتی و همه بخش های اقتصادی کشور تا در این زمینه متعهد باشند و مردم ما را کمک و یاری کنند و دولت به سهم خودش در این زمینه یک قدم بسیار بزرگ برداشته است.

وی تاکید کرد: قدم دوم در بودجه سال آینده برای معیشت مردم و بخش هایی از جامعه است که حقوق ثابت از جمله حقوق بگیران شاغل، بازنشسته و مستمری‌بگیران هستند و دولت تصمیم گرفته حقوق شاغلین، بازنشسته‌ها و مستمری‌بگیران را سال آینده 20 درصد افزایش دهد تا باری که بر دوش مردم قرار گرفته است مخصوصاً آنهایی که حقوق ثابت دارند، کاهش پیدا کند.

رئیس‌جمهور با اشاره به اختصاص بسته های حمایتی برای اقشار نیازمند جامعه و با تاکید بر اینکه مردم باید بدانند که دولت هم به فکر است و هم همه توان خود را بکار خواهد بست، گفت: تصمیم گرفتیم اقدامات جبرانی یا حمایتی را برای تامین کالاهای ضروری انجام دهیم که پرداخت آن یک بار انجام گرفت و امیدوارم یک نوبت دیگر هم تا پایان سال انجام دهیم و سال آینده هم این روند ادامه خواهد داشت.

روحانی در ادامه سخنان خود از "تولید" به عنوان مسئله دوم یاد کرد و با بیان اینکه تولید امروز در بعضی از بخش ها با مشکل مواجه است، افزود: تولید هم از نظر میزان کالا در بازار و هم برای صادرات و هم برای اشتغال کشور بسیار مهم است. در هشت ماه امسال 31.5 میلیارد دلار صادرات غیرنفتی داشتیم که نسبت به پارسال حدود 13 الی 14 درصد بیشتر بوده است و واردات نیز حدود 12 درصد نسبت به مشابه پارسال کاهش یافته است پس تراز ما نزدیک 1.9 مثبت بوده و از یک نظر خوشحال‌کننده است .

روحانی گفت: وقتی واردات کاهش پیدا می‌کند، در بخش مربوط به کالاهای مصرفی عمدتا با کاهش مواجه می شویم که معمولاً خیلی مشکل ایجاد نمی‌کند اما در بخش کالاهای واسطه‌ای که در آنجا سرمایه گذاری می شود باید مراقبت کنیم.

رئیس‌جمهور با بیان اینکه دو تصمیم مهم در این زمینه اتخاذ کردیم، گفت: تصمیم قبلی این بود که تمام واردکنندگان می توانند بدون ثبت سفارش، مواد اولیه مورد نیاز برای تولید و کارخانجات را در مناطق آزاد وارد کنند که این تصمیم مهمی بود و برای ما اهمیت داشت.

رییس جمهور اشتغال را بعنوان سومین اقدام مورد تاکید قرار داد و گفت: ‌سازمان برنامه و بودجه مکلف شد که با تمام دستگاه‌های اجرایی بتواند با یک توافقی که بین هم مبادله می‌کنند برای اشتغال سال آینده ، یک حرکت بهتری داشته باشیم. در این راستا بخش مسکن بار سنگینی بر دوش گرفته است البته مسکن که می‌گویم شما هنوز جدا نکردید و راه و مسکن و شهرسازی همه چیز با هم است مثل صنعت و بازرگانی که هنوز جدا نکردید و البته ما هنوز در انتظاریم که مجلس شورای اسلامی کمک کند تا بتوان کشور را در شرایط بهتری اداره کرد.

وی افزود: در بخش مسکن، وزیر مسکن و وزیر راه و شهرسازی قول داده که در دو سال آینده 400 هزار واحد مسکونی برای بازسازی بافت‌های فرسوده و یا ایجاد مسکن و 500 هزار برای تکمیل آنها مجموعاً 900 هزار اقدام کند این اقدام برای اشتغال و صنعت مسکن تاثیرگذار خواهد بود. در بخش مربوط به گردشگری، هم برنامه و بودجه کمک کرده و هم قول بخش گردشگری ما این است که بتوانیم جاذبه گردشگری را زیاد بکنیم، هم در بخش جاری و هم در بخش سرمایه‌گذاری، سازمان برنامه و بودجه نیز بودجه خوبی گذاشته است. بنابراین مساله اشتغال برای ما بسیار مهم است و این را با کمک وزارتخانه‌ها و بخش‌های مربوطه ادامه خواهیم داد.

رئیس‌جمهور در ادامه با اشاره به اینکه در بخش آب تلاش ویژه‌ای هم برای کاهش مصرف آب و هم برای کاهش مصرف آب در بخش کشاورزی خواهیم داشت، گفت: در بخش کشاورزی برای کاهش مصرف آب اقدامات خوبی انجام شده و ان شاء الله سال آینده این اقدامات ادامه پیدا می‌کند. در بخش کشت گلخانه‌ای تا اول دولت یازدهم 8 هزار هکتار داشته‌ایم و امروز این رقم به 15 هزار رسیده که این یعنی دو برابر شده است. در طول این 5 سال کشت گلخانه‌ای ما 2 برابر شده است و به معنای صرفه‌جویی در آب است.

روحانی افزود: وزارت نیرو تصمیم دارد نرخ خاصی را برای 2، 3 ماه مصرف آب در نظر بگیرد که در دولت بحث می‌شود و این هم برای صرفه‌جویی و تعادل در مصرف آب است.برای آب شیرین‌کن‌ها و انتقال آب به دشت مرکزی حتماً سال آینده تلاش خواهیم کرد و همه اینها می‌تواند هم بخش اشتغال و هم بخش مشکلات اجتماعی ما را حل کند.

وی با بیان اینکه محیط زیست برای ما اهمیت ویژه دارد و نسبت به مساله محیط زیست برای سال آینده اقدامات ویژه خواهیم کرد، افزود: ما آب را از دریا شیرین و منتقل می‌کنیم؛ این حساسیتی که نمایندگان محترم راجع به آب دارند، یک حساسیت درستی است. موضوع آب، موضوع بسیار مهم و حیاتی است؛ همه استان‌ها و مناطق حساس‌‌اند و دولت باید به نیاز ملت ایران کامل توجه داشته باشد. در بخش محیط زیست برای سال آینده، بودجه جاری‌ و بودجه عمرانی را ویژه در نظر گرفتیم کما اینکه در بخش پژوهش و آموزش عالی هم اقدامات ویژه‌ای انجام دادیم.

روحانی با اشاره به اینکه بودجه امسال را در مجموع با 407 هزار میلیارد تومان، دو سقفی کردیم، گفت: در سقف اول 4 هزار و 700 هزار میلیارد تومان و در سقف دوم دو تا 20 هزار میلیارد تومان دیگر در صورت کسب منابع جدید که در بودجه آمده است، خواهد بود. در هفته‌های اخیر بودجه را اصلاح کردیم و در بودجه‌ای که برای 15 آذر آماده کرده بودیم با دستوراتی که مقام معظم رهبری دادند، اصلاحاتی انجام دادیم، بودجه‌ای که امروز تقدیم می‌شود بودجه‌ای است که با این اصلاحات انجام گرفته است و بودجه عمرانی هم در سال آینده 62 هزار میلیارد تومان خواهد بود.

روحانی ادامه داد: امیدوارم با تلاش نمایندگان محترم بتوانیم بودجه را در بهمن ماه برای تدوین آیین‌نامه‌ها در اسفند و همچنین اجرای آن برای سال آینده از مجلس دریافت کنیم. سال آینده، اولین سال دهه پنجم و این بودجه برای اولین سال دهه پنجم انقلاب است؛ در سال آینده در دهه پنجم انقلاب اولین انتخابات مهم، یعنی انتخابات مجلس شورای اسلامی انجام خواهد شد که این هم ان شاء‌الله برای ما مبارک خواهد بود.

گفتنی است محمد باقر نوبخت رییس سازمان برنامه و بودجه، معصومه ابتکار معاون امور زنان مجلس شورای اسلامی، زنگنه وزیر نفت، دژپسند وزیر اقتصاد، رحمانی فضلی وزیر کشور، رضا رحمانی وزیر صنعت، علوی وزیر اطلاعات، واعظی رییس دفتر رییس‌جمهور و اردکانیان وزیر نیرو رییس‌جمهور را همراهی کرده‌اند.

همراهان رییس جمهور در صحن علنی مجلس برای ارائه بودجه سال ۹۸ چه کسانی هستند؟

حسینعلی امیری، محمود واعظی، محمدباقر نوبخت، دژپسند، معصومه ابتکار، عبدالرضا رحمانی فضلی و رضا رحمانی حسن روحانی رییس جمهوری را برای ارائه بودجه سال ۹۸ در مجلس همراهی می‌کنند.

چالش در سخنرانی روحانی در مجلس

تعدادی از نمایندگان خوزستان جلوی تریبون رییس جمهور تجمع کرده‌اند/ صحبت‌های روحانی قطع شد.
هنگامی که حسن روحانی در توضیح بودجه سال 98 درباره اقدامات دولت برای آب کارون انجام داده  صحبت می‌کرد بعضی از نمایندگان خوزستان، چهارمحال و بختیاری و لرستان  با سروصدا به سمت تریبون مجلس رفتند.
برخی از اعضای هیات رئیسه تلاش در آرام کردن وضع دارند .
علی لاریجانی به ناصری‌نژاد نماینده شادگان گفت: آقای ناصری‌نژاد قبلا در این باره با شما صحبت کرده بودیم.


تعداد بازدید : 3

رئيس‌جمهور در صحن علنی مجلس: از مردم میخواهم مردم بعد از انتشار بودجه نقد کنند


تعداد بازدید : 3

رئيس‌جمهور در صحن علنی مجلس: سال 98 سال عرضه بزرگ بنگاه های اقتصادی به بازار سرمایه خواهد بود/ شستا به بازار سرمایه خواهد آمد و عده ای در هیئت مدیره ها متضرر خواهند شد.

بودجه بانک‌ها در سال 98


تعداد بازدید : 0


جو ملتهب مجلس در زمان دفاع رییس‌جمهور از بودجه 98

در حالی که رییس جمهور در حال دفاع از بودجه سال 98 بود تعدادی از نمایندگان خوزستان با تجمع مقابل مانیتور مجلس در کنار محل سخنرانی رییس جمهور جو مجلس شورای اسلامی را ملتهب کردند.

بر اساس لایحه پیشنهادی بودجه 98 ، عوارض خروج از کشور برای هر نفر 220 هزار تومان در نظر گرفته شده است.

همچنین عوارض خروج زائران حج تمتع و عمره معادل 110 هزار تومان و عوارض خروج زائران عتبات عالیات برای خروج از مرزهای هوایی 37 هزار و 500 تومان و برای مرزهای زمینی و دریایی 12 هزار و 500 تومان اعلام شده است.
بر اساس این لایحه، عوارض خروج زائران عتبات عالیات (زائران اربعین) که از تاریخ 24 شهریور 98 تا 12 آبان 98 از مرزهای زمینی به مقصد کشور عراق از کشور خارج شوند از پرداخت عوارض خروج معاف می‌شوند.

واکنش عباس عبدی به سخنان رییس‌جمهوری: مشکل اقتصاد ایران نه دولتی بودن که غیر علمی و فاسد و رانتی بودن است.

 افزایش 20 درصدی حقوق کارمندان دولت در سال ۹۸ و ضوابط پرداخت پاداش

بر اساس لایحه پیشنهادی دولت برای بودجه سال 98 ، بودجه دفاعی کشور تقریبا 50 درصد کاهش پیدا کرده است.


جزئیات بودجه ۹۸

متن کامل لایحه بودجه ۹۸ را اینجا ببینید.

جزئیات لایحه بودجه ۹۸؛

افزایش بیش از ۱,۶ برابری بودجه وزارت صمت نسبت سال گذشته

بودجه سال آینده وزارت صنعت، معدن و تجارت، با افزایش بیش از ۱.۶ برابری در مقایسه با سال گذشته به ۲۲ هزار و ۸۵۵ میلیارد و ۹۸۱ میلیون ریال رسید.

صبح امروز حسن روحانی با حضور در مجلس لایحه بودجه سال ۹۸ را به مجلس شورای اسلامی تقدیم کرد.

طبق لایحه بودجه سال ۹۸؛ بودجه وزارت صنعت شامل هشت هزار و ۶۱۴ میلیارد و ۳۸۱ میلیون ریال (۸، ۶۱۴، ۳۸۱، ۰۰۰، ۰۰۰) اعتبارات هزینه‌ای و ۱۴ هزار و ۲۴۱ میلیارد و ۶۰۰ میلیون ریال (۱۴، ۲۴۱، ۶۰۰، ۰۰۰، ۰۰۰) اعتبارات تملک دارایی‌های سرمایه‌ای است.

در بودجه سال آینده، دولت بودجه این وزارتخانه را ۱۲ هزار و ۵۵ میلیارد و ۳۶۲ میلیون ریال (۱۲، ۰۵۵، ۳۶۲، ۰۰۰، ۰۰۰) در نظر گرفته است.

بودجه سازمان توسعه تجارت نیز هشت هزار و ۴۰۳ میلیارد و ۴۵۳ میلیون ریال، سازمان گسترش و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) ۳۲۶ میلیارد ریال، سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران (ایدرو) ۲۱۰ میلیارد ریال و شرکت مادر تخصصی سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران یک هزار و ۱۱۳ میلیارد ریال تعیین‌شده است.

در لایحه بودجه سال آینده، برای سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان ۳۱۹ میلیارد و ۷۹۶ میلیون ریال، صندوق ضمانت صادرات ۵۹ هزار و ۱۷۰ میلیارد ریال، اتحادیه مرکزی فرش دستباف روستایی ایران ۴۸ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال، مرکز توسعه تجارت الکترونیکی ۹۷ میلیارد و ۶۰۰ میلیون ریال، همچنین ۶۷ میلیارد و ۹۰۰ ریال برای تأمین سرمایه صندوق‌های بخش صنعت و معدن و ۱۵۵ میلیارد و ۲۰۰ میلیون ریال برای ارتقاء و بهبود بهره‌وری، تثبیت و افزایش سهم صادراتی و بازاریابی‌های داخلی و خارجی فرش دستباف در نظر گرفته‌ شده است.

دولت در حالی برای اتحادیه مرکزی فرش دستباف روستایی هرساله بودجه در نظر می‌گیرد که اتحادیه تعاونی‌های فرش در همین حوزه از بودجه محروم بوده و به نوعی بی‌عدالتی در تخصیص بودجه وجود دارد.

بودجه نهادهای فرهنگی در سال ۹۸

بودجه‌های مربوط به حوزه‌های علمیه بیشتر از وزارت ارشاد و سازمان میراث فرهنگی


جزئیاتی از لایحه بودجه۹۸

توزیع ۶۲ هزار میلیارد یارانه همراه با حذف یارانه ۳ دهک درآمدی با هماهنگی وزارت کار و استانداری‌ها

معافیت مالیاتی حقوق های کمتر از ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان

کاهش ۱۲ درصدی سهم صندوقتوسعه ملی از درآمدهای نفتی

درآمد ۴۰۷ هزار میلیارد تومانی دولت ازفروشنفت، اوراق و مالیات

 بودجه ۱۲۰۰ هزار میلیارد تومانی شرکتهای دولتی

بهره‌مندی شرکت ملی گاز از درآمدهای صادرات گاز برای نخستین بار

لغو معافیت مالیاتی صادرکنندگانی که ارز حاصل از صادرات را برنگردانند
 
یکسانسازی حقوق بازنشستگان کشوری و تأمین اجتماعی در بودجه ۹۸

 پرداخت وام ازدواج ۱۵ میلیون تومانی در سال ۹۸

 افزایش ۱۰ درصدی  عوارض گمرکی واردات لوازم آرایشی

 برداشت دولت از  منابع صندوق توسعه ملی با عدم تحقق  درآمد نفتی

 افزایش ۳۳ درصدی عوارض قبوض آب در سال ۹۸

 برنامه دولت برای تکمیل  مسکن مهر و اجرای مسکن‌ اجتماعی در سال آینده

 کاهش ۵۰ درصدیِ  بودجه دفاعی

 پیشنهاد دولت برای  افزایش ۲۰ درصدی قیمت گازوئیل

 عوارض ۲۲۰ هزار تومانی  خروج از کشور و  معافیت زائران اربعین

 اعتبار ۳ هزار میلیارد تومانی دولت برای اشتغال گسترده و مولد  

 اختصاص ۱۰ هزار میلیارد ریال برای بیمه محصولات کشاورزی

بودجه پژوهش صرف حقوق می‌شود

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور: با اقتصاد نفتی، بیش از ۹۰ درصد بودجه پژوهش کشور هزینه حقوق و دستمزد می‌شود.
داریم  دانشجویان را نابود می‌کنیم چرا که آمال و آرزوی آنها استخدام است و دانشگاهی که آلوده به نفت باشد، اینچنین خواهد شد.

درحالی که بودجه عمرانی کشور در سال ۱۳۹۸ رقمی معادل ۶۲ هزار میلیارد تومان در نظر گرفته شده است، بودجه عمرانی وزارت راه و شهرسازی در این بین با رقمی حدود ۷۷۱۷ میلیارد تومان، سهمی ۱۲.۴ درصدی دارد.

 جزئیات بودجه ۱۸ وزارتخانه در لایحه بودجه ۹۸  / بیشترین بودجه پیشنهادی دولت در سال ۹۸ در بین وزارتخانه‌‌ها به وزارت تعاون،کار و رفاه اجتماعی اختصاص یافته است.

در لایحه بودجه سال آینده وصول حدود ۳۹ هزار میلیارد تومان درآمد از محل مالیات بر ارزش افزوده پیش بینی شد.

بررسی لایحه پیشنهادی بودجه سال ۹۸، نشان می دهد تراز عملیاتی بودجه منفی ۱۱۲ هزار میلیارد تومان است./ بر این اساس؛ دولت برای بخش درآمدها در مجموع ۳۲۰ هزار و ۶۹۰ میلیارد تومان و برای بخش هزینه ها در مجموع ۲۰۸ هزار و ۶۷۵ میلیارد تومان در نظر گرفته است که تراز عملیاتی این ارقام بالغ بر ۱۱۲ هزار و ۱۵ میلیارد تومان می شود.

اعتبار عمرانی شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل‌ونقل کشور در لایحه بودجه سال آینده بیش از ۱۰۰ درصد افزایش یافته است./ اعتبار عمرانی این شرکت ۴ هزار و ۴۰ میلیارد و ۶۶۲ میلیون تومان است، که در لایحه امسال ۲ هزار و ۳۷۴ میلیارد و ۵۶۰ میلیون تومان بود.

 دولت مانند لایحه بودجه امسال در لایحه بودجه سال آینده کل کشور ردیف جداگانه‌ای برای یارانه سود تسهیلات مسکن مهر در نظر نگرفت. بر این اساس در لایحه بودجه سال ۹۸، ۴۰ میلیارد تومان برای تامین زیرساخت و یارانه مسکن مهر و مسکن روستایی در نظر گرفته که در مقایسه با ۷۳ میلیارد تومان امسال بالغ بر ۴۵.۲ درصد کاهش یافته است./ در لایحه بودجه سال ۹۶ سهم یارانه تسهیلات مسکن مهر ۵۰ میلیارد تومان بود.

جزییات لایحه بودجه نشان میدهد، سال آینده ۴۴ هزار میلیارد تومان اوراق فروخته و ۲۵ هزار میلیارد تومان خریداری خواهد شد.

دولت در لایحه بودجه ۹۸ برای ۲ درصد درآمد حاصل از هزینه‌های دریافتی بابت تراکنش‌های نظام بانکی بودجه ۵ هزار میلیارد ریالی را تعیین کرده است.

سیده فاطمه حسینی عضو فراکسیون امید مجلس در آستانه تقدیم لایحه بودجه ۹۸ در توئیتی نوشت: ۹۰۰هزار میلیارد تومان به صورت یارانه پنهان، یارانه بودجه ای و فرا بودجه ای هزینه می شود! یعنی بیش از دو برابر بودجه عمومی سالانه دولت!

 افزایش ۵ هزارمیلیارد تومانی سرمایه بانک مسکن در لایحه بودجه ۹۸

بر اساس مواد ۱ تا ۴ تبصره ۸ لایحه بودجه ۱۳۹۸ تقدیمی دولت به مجلس، در بخش مسکن دولت تصمیم گرفته تا معادل ۵ هزار میلیارد تومان از بدهی های بانک عامل بخش مسکن به بانک مرکزی را به عنوان رقم افزایش سرمایه این بانک در نظر بگیرد.

این در حالی است که در قانون بودجه سال ۹۵ نیز ۵ هزار میلیارد تومان از بدهی های بانک مذکور به بانک مرکزی  به عنوان افزایش سرمایه بانک عامل بخش مسکن در نظر گرفته شد.

بنابراین با ۵ هزار میلیارد تومانی که در صورت تصویب در مجلس به عنوان افزایش سرمایه بانک عامل بخش مسکن در سال ۹۸ در نظر گرفته می شود، رقم ۱۰ هزار میلیارد تومان مذکور در برنامه ششم توسعه مبنی بر لزوم افزایش سرمایه بانک عامل بخش مسکن دیده شده، تکمیل خواهد شد.

بودجه وزارت جهاد کشاورزی کاهش یافت

دولت بودجه سال آینده وزارت جهاد کشاورزی را بیش از ۲۱ هزار و ۵۷۳ میلیارد ریال پیش بینی کرده است که نسبت به بودجه مصوب امسال این وزارتخانه یک هزار و ۳۵۲ میلیارد و ۵۹۴ میلیون ریال کاهش دارد.

طبق لایحه بودجه ۹۸، بودجه حمل و نقل کشور در بخش هوایی برای دستگاه‌های تابعه وزارت راه و شهرسازی در مجموع رقمی معادل ۱۵۲ میلیارد و ۵۷۹ میلیون تومان است.

در لایحه بودجه ۹۸ پیش‌بینی شده که دولت از اعتبارات ۳۰ هزار میلیارد ریالی یکی از ردیف‌ها برای اجرای برنامه‌های ایجاد اشتغال مولد، تثبیت اشتغال موجود و اجرای سیاست‌های بازار کار هزینه کند.

 اختصاص اعتبار ۲ هزار میلیاردی برای همسان سازی حقوق بازنشستگان  در لایحه بودجه ۹۸

سهم دستگاههای غیر دولتی از بودجه کشور مطابق با قانون بودجه ۹۷


 یک تحلیل بسیار ساده و مهم درباره لایحه بودجه 98/ بودجه 98 چه جور بودجه‌ای است؟

تعداد بازدید : 2

چرا کاهش بودجه دفاعی کشور خطرناک است؟


اینفوگرافیک تدبیر دولت روحانی برای  بخشی از اعتبارات هزینه های تحقیقات و فناوری در بودجه۹۸


بودجه برخی نهادهای زیر مجموعه دولت، در لایحه ۹۸ نسبت به سال ۹۷ چقدر افزایش یافته است

بودجه برخی نهادهای زیر نظر دولت، در لایحه ۹۸ نسبت به سال ۹۷ چقدر افزایش یافته است.


 بودجه برخی نهادهای فرهنگی و مذهبی در لایحه بودجه ۹۸ نسبت به مصوب ۹۷ کاهش یافت

اختصاصی پایگاه خبری تحلیلی شعار سال

اخبار مرتبط
خواندنیها-دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین