شعارسال :صبح امروز معلمان نهضت سواد آموزی در اعتراض به وضعیت معیشتی خود مقابل سازمان امور استخدامی تجمع کردند. براساس اصلاحیه تبصره ۱۰ ماده ۱۷ تعیین تکلیف معلمان استخدامی، حق التدریسیها و معلمان سواد آموزی، آموزش دهندگانی که تا پایان سال ۹۱ با سازمان نهضت سواد آموزی همکاری داشتند، پس از لازم الاجرا شدن این قانون که در تا ۳۱ شهریور ماه سال ۹۶ تصویب و لازم الاجرا و به وزارت آموزش و پرورش ابلاغ شد، باید به صورت حق التدریس در وزارت آموزش و پرورش جذب میشدند. اما ایمن مسئله به دلایل مختلفی اعم از تعریف نشدن واژه تجمیع در این قانون کماکان در وضعیت معلق قرار دارد.
قاسمی یکی از تجمع کنندگان به رویداد۲۴ میگوید: ما معلمان بارها و بارها از شهرستانهای مختلف و با سختی فراوان به تهران میآییم تا مسئولان به مشکلات ما رسیدگی کنند. ما خواهان این هستیم تا قانون تجمیع در رابطه با معلمان نهضت سواد آموزی هم اجرایی شود.
او میگوید: اکنون در استان اصفهان ۳ هزار ۳۰۰ نفر کمبود نیروی معلم وجود دارد. حدود سه ماه قبل اداره کل آموزش و پرورش استان اصفهان اعلام کرد با کمبود ۱۶ هزار نیروی معلم مواجه هستیم، اما چند روز قبل در جلسه مجمع نمانیدگان اصفهان، خبر دادند که توانستهاند این آمار را کاهش دهند و با بکارگیری نیروهای بازنشسته و مربیان خدمات آموزشی این کمبود را به ۳ هزار نیرو برسانند. خب اکنون بر چه اساس از میان این ۳ هزار و ۳۰۰ نفری که مشمول این قانون هستند، جذب نیرو نمیکنند؟
این معلم معترض ادامه میدهد: بیش از ۲ سال است که با تجمعهایی که در مکانهای مختلفی از جمله وزارت آموزش و پرورش، مجلس، نهضت سواد آموزی و ... داشتیم خواهان رسیدگی به شرایطی که برای ما ایجاد شده، هستیم. مجلس میگوید قانون آن را تصویب کردهایم و توپ اکنون در زمین دولت است. ما برای اینکه دولت این قانون را اجرایی نمیکند به کمیسیون اصل ۹۰ هم شکایت کردهایم، اما هیچ جوابی به ما داده نشد.
قاسمی میگوید: مسئولان نهضت سواد آموزی با ما برخوردهای قهری انجام میدهند و در جواب تجمع و اعتراض ما، یا به معلمان کلاس نمیدهند یا کلاسهایشان را کنسل میکنند. هر زمان هم که مقابل وزارتخانه تجمع کردیم ما را به داخل نمازخانه بردند و با وعدههای تهی ما را آرام کردند. واقعا برای نظام آموزشی کشورمان متاسفیم که مسئولان آن با وعدههای خیالی، هیچ اقدام عملی برای معلمان و آموزش دهندگان انجام نمیدهند.
به گزارش رویداد۲۴ یکی از معترضان میگوید آنها حتی حاضر به گفتگو با سرپرست وزارت آموزش و پروش هم نیستند زیرا ممکن است فرد دیگری به عنوان وزیر انتخاب شود و وعدههایی که به آنها داده میشود، بی نتیجه بماند.
او گفته معلمان بین پاسکاریهای دولت، مجلس، وزارت آموزش و پرورش و سازمان استخدامی هستند و هیچ یک پاسخگوی وضعیتشان نیست؛وزارتخانه میگوید باید سازمان استخدامی به ما کد بدهد تا بتوانیم شما را به عنوان نیروی حق التدریس جذب کنیم، زمانی که به سازمان استخدامی میرویم میگویند دست ما نیست و خود وزارتخانه باید به ما درخواست کد بدهد!
قاسمی نماینده معلمان معترض نهضت سوادآموزی میگوید: سازمان تمایلی به تبدیل وضعیت نیروهایش ندارد زیرا در صورت تبدیل وضعیت با کمبود نیرو مواجه میشود بنابراین آمار و ارقام نیروها را به صورت صحیح اعلام نمیکنند. در سازمان امور استخدامی اعلام کردند آقای دهقانی یا جمالی با تجمع کنندگان صحبت میکنند، اما هر بار جز وعدههای پوچ چیزی عاید ما نشد.
او میگوید: دو هفته قبل با آقای جمالی معاون تامین نیروی انسانی سازمان امور استخدامی صحبت کردیم، اما اکنون به مسئولان حراست اعلام کرده به ما بگویند که من یادم نمیآید با کسی صحبتی کرده باشم. مگر میشود فردی با ۳ نفر و به مدت ۲ ساعت صحبت کرده باشد، اما یادش رفته باشد؟ ما اکنون فقط صحبت با آقای انصاری رئیس سازمان استخدامی را میپذیریم و میخواهیم شرایط مارا مشخص کند، آیا ما تبدیل وضعیت میشویم یا نه؟ باید به ما جواب درستی بدهند تا حداقل ما فکری به حال زندگیمان بکنیم.
یکی دیگر از معلمان معترض به رویداد۲۴ میگوید: در ماه رمضان یک جلسه یک ساعته با آقای جمالی داشتیم که در آن زمان رئیس امور آمار و تأمین نیروی انسانی سازمان اداری استخدامی بود، اما باز هم بینتیجه بود. به ما قول پیگیری دادند، اما هنوز خبری نشده است. تا آخر تیر ماه برای جذب فرصت داریم و هنوز هم به وعدههایی که دادهاند عمل نکردند.
گفته میشود به معلمانی که مقابل سازمان اداری استخدامی تجمع کردهاند پیشنهاد صحبت با، ولی الله قنبری معاون فعلی بخش آمار و تامین نیروی انسانی دادهاند که آنها نپذیرفتهاند. برخی از این معلمان به دلیل ترس از برخورد قهری، از ورود به خود سازمان هم پرهیز کردهاند.
شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از سایت رویداد 24 ، تاریخ انتشار11 تیر 98، کدخبر: ۱۸۰۱۲۵، www.rouydad24.ir