پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۲۳۵۹۷۸
تعداد نظرات: ۳ نظر
تاریخ انتشار : ۰۸ مهر ۱۳۹۸ - ۰۹:۱۶
علی شریعتی‌مقدم با بیان راه حل‌های کاهش مصرف آب در حوزه کشاورزی گفت: متاسفانه تغییر در روش مصرف آب به کاهش مصرف منجر نشده است و باید مصرف آب را در حوزه صادرات خارجی سنجید تا بر اساس اولویت‌ها تولید کرد.

شعار سال: آب مایه حیات است! جمله‌ای که بسیاری از حافظان طبیعت برای کاهش مصرف آب به صورت شعاری آن را بیان می‌کنند و برخی از نهادها نیز به صورت بنر و بیلبورد آن را به در و دیوار شهر چسبانده‌اند. با این حال مصارف خانگی تنها چند درصد مصرف آب را شامل می‌شود. بیش از 90 درصد آب مصرفی کشورمان در بخش کشاورزی است از این رو باید همه دستگاه‌ها و ارگان‌ها برای کاهش مصرف آب در این بخش بکوشند. کاهش محصولات آب بر، تغییر سبک آبیاری زراعی و بسیاری از موارد دیگر از جمله راه حل‌های موجود است. در این رابطه علی شریعتی‌مقدم، رئیس کمیسیون کشاورزی و صنایع وابسته اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران گفت: یکی از بخش‌های خیلی مهم در اتاق بازرگانی طبق ماموریتی که داشته‌ایم، بحث مطالعات آب بوده که در این بخش فعالیت جدی از سال‌های گذشته شروع شده است.

او افزود: برای کاهش مصرف آب چند موضوع باید پیگیری شود. ابتدا باید اقتصاد آب فعال‌تر شود همچنین اعتقاد داریم با حفظ ارزش اقتصادی تولیدات و با اجرای الگوی کشت و با بحث تولید گلخانه‌ای می‌توانیم مصرف آب را به نصف کاهش دهیم.

شریعتی‌مقدم تصریح کرد: متاسفانه روش مصرف آب تغییر کرده اما تغییر روش به کاهش مصرف آب منجر نشده است یعنی آب کمتری در بخش‌های مختلف استفاده نکردیم.

رئیس کمیسیون کشاورزی و صنایع وابسته اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران با بیان اینکه ذخایر آبی ما با کاهش جدی مواجه هستند، گفت: به نظر من الگوسازی می‌تواند راهبرد کلان باشد و باید بخش‌هایی که درست عمل می‌کنند و الگو هستند را برجسته کنیم.

او با اشاره به دیگر راه‌های کاهش مصرف آب در بخش کشاورزی افزود: تولید گلخانه‌ای هم می‌تواند راهبرد باشد. توسعه محصولات در استان‌ها باید بر مبنای اولویت‌بندی صورت بگیرد. این‌که تمام امکانات را توزیع کنیم و هر کدام پیشرفت جزئی داشته باشند دهه‌ها نیاز به زمان خواهد داشت اما جهت توسعه صادرات باید محصولات دارای اولویت انتخاب شوند و آن محصولات برای مصرف کمتر آب توسعه پیدا کنند. همچنین باید به آب مجازی نیز اهمیت داد.

شریعتی‌مقدم در توضیح آب مجازی اذعان کرد: یکی از پیشنهاداتی که دنبال می‌کنیم این است که در تجارت خارجی شامل محصولات کشاورزی و صنعتی، ببینیم چقدر آب مصرف می‌کنیم. یعنی این‌که تراز آبی ما در تجارت خارجی و داخلی چقدر است؟ مثلا فرض کنیم اگر فولاد مصرف می‌کنیم در این فولاد چقدر آب مصرف شده است؟ رویکرد کلان می‌تواند به تراز تجاری آب هم دقت داشته باشد.

رئیس کمیسیون کشاورزی و صنایع وابسته اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران با بیان اینکه تشکل‌های بخش کشاورزی باید تقویت و منسجم شوند، افزود: تقویت تشکل‌ها باعث می‌شود تا در پیوند با مراکز علمی و مراکز بین‌المللی، مسائل کشور را پیش ببریم.

او تصریح کرد: سیاست کلی این است که آب را درست انتقال بدهیم و درست مصرف کنیم و این سیاست برای گام اول خوب است اما برای گام بعدی باید مصرف کم آب در دستور باشد. اگر با این فرمان جلو برویم کشورمان خشک می‌شود و قابل زیست نخواهد بود.

شریعتی‌مقدم با بیان نقش اتاق بازرگانی در کنترل مصرف آب کشاورزی گفت: نقش مهم اتاق بازرگانی، مشورتی است در این رابطه مطالعاتی صورت گرفته و تفاهم نامه‌هایی با وزارت نیرو و وزارت کشور انجام شده است. باید کمک کنیم کار مردم و مدیریت آب به صورت بهینه و هدفمند با مشارکت بخش خصوصی پیش برود تا بخش خصوصی در تصمیم سازی برای مصرف کمتر آب نقش داشته باشد.

رئیس کمیسیون کشاورزی و صنایع وابسته اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران در پایان اظهار کرد: در حوزه کاهش مصرف آب بخش‌های خصوصی پیش‌رو داریم که کار خود را در بخش‌هایی شروع کرده‌اند و فعالیت‌های حفاظت از آب در برخی استان‌ها داوطلبانه انجام می‌دهند که این رویکرد باید فراگیر باشند. همچنین بخش‌های خصوصی داریم که کشاورزی را محدود می‌کنند چراکه نگران نسل‌های آینده هستند و آب را فله‌ای مصرف نمی‌کنند اما باید این رفتار به صورت برنامه‌ای منسجم صورت گیرد تا تاثیر خود را داشته باشد.

شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری برنا، تاریخ 7 مهر 98، کد مطلب: 903831: www.borna.news


اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
France
۱۸:۵۱ - ۱۳۹۸/۰۷/۰۸
0
0
صدر تا ذیل این به اصلاح سیاست ها اشتباه است
ناشناس
Poland
۱۸:۵۸ - ۱۳۹۸/۰۷/۰۸
0
0
ما تنها از روش های نوین بجای روش های سنتی در بخش مصرف، استفاده کردیم و بحث انتثال آب رو با تاسیس کانال ها تا اندازه ای سامان دهی کردیم. هیچ اقدامی در خصوص آبخیزداری، تقویت و غنی سازی منابع زیر زمینی ، ساماندهی روان آبها ، استفاد از ظرفیت سیل ها ، تقویت پوشش گیاهی ، برنامه ریزی برای الگوی کشت و ... انجام ندادیم
ناشناس
United States
۱۹:۰۰ - ۱۳۹۸/۰۷/۰۸
0
0
سدسازی ما هم سراسر اشتباه بود. سدسازی های افراطی و غیر ضروری
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین
پرطرفدارترین