پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۲۴۲۹۰۱
تاریخ انتشار : ۱۳ آبان ۱۳۹۸ - ۰۳:۱۰
«دکتر ماهروزاده همسر آقای دکتر حداد عادل است و دکتر حداد علاوه بر عضویت در شورای انقلاب فرهنگی، از بدو پیروزی انقلاب اسلامی تا کنون عضو شورای عالی آموزش و پرورش بوده و در همه تصمیمات مهم و غیر مهم آموزشی کشور نقش داشته. شاید اگر دکتر ماهروزاده متوجه بود که مخاطب، ممکن است حرف های او را ابتدا سیاسی و سپس فرهنگی برداشت کند، از عبارات کم‌حاشیه‌تر و بیان متین‌تری بهره می‌گرفت.»

شعارسال: محمد مهاجری، روزنامه‌نگار اصولگرا در یادداشتی نوشت: «اظهارات خانم ماهروزاده در شبکه ۴ سیما با بمباران عظیمی در فضای رسانه ای و دنیای مجازی همراه شد که با آن حرف ها تناسب نداشت. به عبارت دیگر آن حرف ها مصداق دستمالی نبود که بخاطرش قیصریه را به آتش بکشند.

اما چرا چنین شد؟ و مهم تر این که چگونه ظرف کمتر از ۴۸ ساعت صدها محتوای جدی و طنز علیه او، دکتر حداد عادل و اعضای خانواده شان، به خصوص فریدالدین حداد شد؟

۱- همان ویدئوی ۳۰-۴۰ ثانیه ای اولیه که خانم ماهروزاده درباره تحصیل پسر ارشدش سخن گفت و دلیل احداث مدرسه فرهنگ را وجود نداشتن مدرسه خوب در علوم انسانی بیان کرد، سیلی اول بود. هر کس که آن فیلم را به صورت تقطیع شده منتشر کرد، برنده جنگ رسانه ای (صرف نظر از بحث اخلاق) بود. الان و با وجود توضیحات بعدی و مشخص شدن این که فرید حداد در آن مدرسه تحصیل نکرده، چیزی عوض نشده و همچنان ویدئوی یادشده، منبع تحلیل ها و تفسیرها و هجمه های جدی و شوخی است.

۲- خانم ماهروزاده درخواست کرد به متن کامل مصاحبه رجوع شود اما بازبینی متن کامل هم مشکلی را حل نمی کند بلکه از منظری دیگر، تکثیر اشکال می شود. با کمال احترامی که برای این استاد محترم دانشگاه قائلم، متاسفانه باید اذعان کرد ادبیات سرکار خانم ماهروزاده در مصاحبه و بخصوص سوال چالشی درباره مدارس غیر انتفاعی، حرفه ای و قابل انتظار از یک استاد نیست. دفاع از مدارس غیر انتفاعی، حتی به قیمت زیر سوال بردن نظام جمهوری اسلامی (دست کم در حوزه آموزش و پرورش) مخاطب را اقناع نمی کند. به گمانم مخاطب حق دارد پاسخ خانم ماهروزاده را از دالان گرایش های جناحی (حتی اگر وجود نداشته باشد) عبور داده و نقیض های سخنان او را بیابد.

دکتر ماهروزاده همسر آقای دکتر حداد عادل است و دکتر حداد علاوه بر عضویت در شورای انقلاب فرهنگی، از بدو پیروزی انقلاب اسلامی تا کنون عضو شورای عالی آموزش و پرورش بوده و در همه تصمیمات مهم و غیر مهم آموزشی کشور نقش داشته. شاید اگر دکتر ماهروزاده متوجه بود که مخاطب، ممکن است حرف های او را ابتدا سیاسی و سپس فرهنگی برداشت کند، از عبارات کم‌حاشیه‌تر و بیان متین‌تری بهره می‌گرفت.

۳- طوفان واکنش ها به سخنان خانم ماهروزاده نشان می دهد بسیاری از آن چه منتشر شده، پیش از اظهارات او در ذهن تولیدکنندگانش بوده و به مثابه سیلی که پشت سد قرار دارد، مترصد بازشدن دریچه های سد بوده و به محض رفع مانع آزاد شده است.

سیلاب رسانه بی رحم است. وقتی حرکت می کند وجدان و اخلاق و راست و دروغ را درمی‌نوردد. در این مورد هم نقش خود را ایفا کرد. رسانه را البته می شود در این زمینه قضاوت کرد و حتی برایش حکم مجرمیت داد اما نمی توان فردی را که دریچه های سد را باز کرد و سیلاب را روان کرد، بی تقصیر دانست؛ به خصوص که او برای هدایت سیلاب به مسیری کم خطرتر برنامه ای هم نداشت.

۴- نکته شگفت این که کسانی که سوار بر این سیلاب شدند تنها اصلاح طلبان نبودند. شروع بهره برداری ها از اصولگرایان شروع شد، بعدا نوبت اپوزیسیون شد و دست آخر به اصلاح طلبان رسید. دلیل این که چرا اصولگرایان برای ورود زودتر به این بازی مسابقه دادند برایم فعلا روشن نیست. هرچند می توان آن را به فعالیت های سیاسی اخیر آقای حداد عادل در انتخابات اسفند ربط داد اما واقعیت آن است که نقش او در انتخابات (دست کم آن چه در ظاهر مشهود است) کمرنگ است و  نمی توان آن را تاثیرگذار دانست. لذا این برداشت که حجم سنگین هجمه اخیر کاملا به انتخابات مربوط است، فرضی ناپخته به نظر می آید.

۵- پس به فرض دیگری می رسیم: فضای تبلیغاتی جامعه درباره مسئولان کشور ملتهب است. حجم ارقامی که در پرونده های رسیدگی به مفاسد اقتصادی اعلام می شود (و اکثر آنها در حد اتهام است و هنوز حکم دادگاه برایش صادر نشده) آرامش روانی مردم را به هم ریخته. تردیدی نیست که برخورد قضایی با این مفاسد می تواند بخشی از صدمات روحی را جبران کند اما ساده اندیشی است اگر گمان کنیم جامعه کاملا خرسند می شود.

همین فضای ناامن روانی به محض این که جرقه ای کوچک (مانند آن چه توسط خانم ماهروزاده زده شد) هر چند که به مسائل فساد مالی مرتبط نباشد، مشتعل می شود و موضوعی نه چندان بزرگ را در مقیاس کلان وارد عرصه ادبیات سیاسی-رسانه ای می کند. این خطر را باید جدی گرفت و بخصوص هشدار داد به کسانی که با هدف قشون‌کشی و خالی کردن عقده های سیاسی، اتهام فساد را حواله هر کسی که دوستش ندارند می کنند. باید به آنها تفهیم کرد که وقتی سیل راه بیفتد، با گناه و بیگناه نمی شناسد. داستان خانم ماهروزاده این را ثابت کرد.

۶- لابد خانم ماهروزاده از سخنانش در تلویزیون اصلا خرسند نیست؛ به‌خصوص که هزینه اظهاراتش را نه او که آقای دکتر حداد عادل می پردازد و نیز فرید حداد که طبق برخی شنیده ها کم‌کم دارد خودش را برای انتخابات اسفند و مجلس یازدهم آماده می کند.»

شعارسال، با اندکی اضافات و تلخیص برگرفته از خبرگزاری ایسنا، تاریخ انتشار: 12آبان1398، کدخبر: 98081206379، www.isna.ir

اخبار مرتبط
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین