پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۲۶۵۰۷۹
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۲۰ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۲:۰۶
حدود 3 هفته از اعلام رسمی ورود کووید 19 یا همان کرونا به ایران می‌گذرد. از اولین روز، نگرانی‌های فراوانی درباره احتکار، گران فروشی و فروش کالای تقلبی در حوزه محصولات کمک‌کننده به پیشگیری از ابتلا به کرونا همچون ماسک، ژل‌های ضدعفونی و دستکش یک بار مصرف مطرح شد که در نهایت در واقعیت هم اتفاق افتاد.با این حال هم کمبود و گرانی این محصولات در بازار ادامه دارد و هم هر روز موارد جدیدی از این جرائم کشف می‌شوند.

شعار سال: حدود 3 هفته از اعلام رسمی ورود کووید 19 یا همان کرونا به ایران می‌گذرد. از اولین روز، نگرانی‌های فراوانی درباره احتکار، گران فروشی و فروش کالای تقلبی در حوزه محصولات کمک‌کننده به پیشگیری از ابتلا به کرونا همچون ماسک، ژل‌های ضدعفونی و دستکش یک بار مصرف مطرح شد که در نهایت در واقعیت هم اتفاق افتاد. در عین حال در این مدت دستگاه‌های گوناگون از جمله پلیس و تعزیرات حکومتی خبر کشف موارد بسیاری از این تخلفات را اعلام کرده‌اند. با این حال هم کمبود و گرانی این محصولات در بازار ادامه دارد و هم هر روز موارد جدیدی از این جرائم کشف می‌شوند.
اعلام سختگیری قوه قضائیه در برخورد سخت با جرائم مربوط به احتکار و گران‌فروشی یا تقلب در فروش محصولات بهداشتی پیشگیری از کرونا هم به نظر راه به جایی نبرده است. همچنان اخبار متعددی از کشفیات در این حوزه‌ها منتشر می‌شود. در عین حال و در شرایطی که قرار بود محصولات کشف شده به دست مردم و مراکز درمانی برسد، همچنان هم مردم از کمبود و گرانی این محصولات در بازار می‌گویند و هم مراکز درمانی با کمبود قابل توجه در این عرصه مواجه هستند. وعده‌های امروز و فردای چهره‌هایی مثل وزیر بهداشت و سایر مدیران این وزارتخانه و نیز علی ربیعی، سخنگوی دولت و سخنگوی ستاد مبارزه با کرونا در کشور درباره عرصه ماسک و محصولات بهداشتی – حتی رایگان – از سوی نهادهای گوناگون نیز بعد از تحقق نیافتن چندباره متوقف شده است. البته بعدا برخی از این مسئولان اعلام کردند که ماسک چندان مورد نیاز و کاربرد مردم نیست و بیشتر مورد نیاز بیمارستان‌ها و مراکز بهداشتی و درمانی و کادر درمان است و در موارد نیاز، از سوی مراکز بهداشت توزیع خواهد شد. با این حال همچنان در این عرصه نیز اخبار متعددی از کمبود به گوش می‌رسد.
رئیس پلیس امنیت اقتصادی ناجا دیروز از دستگیری ۲۷ محتکر و کشف ۶۰۰ هزار لیتر مواد ضدعفونی کننده در طرح تشدید مبارزه با احتکار کالاهای بهداشتی، طی ۲۴ ساعت گذشته خبر داد. سردار محمدرضا مقیمی بر اجرای مستمر طرح تشدید مبارزه با احتکار کالاهای بهداشتی تاکید کرد و افزود: طی ۲۴ ساعت گذشته در بازرسی از انبارها و مراکز توزیع کالاهای بهداشتی در سراسر کشور، ۲۷ مرکز متخلف شناسایی و با هماهنگی مقامات قضائی پلمب شدند. رئیس پلیس امنیت اقتصادی ناجا تصریح کرد: کارآگاهان در این بازرسی‌ها، ۷۴۶ هزار و ۷۸۹ عدد انواع تجهیزات بهداشتی شامل ۶۰۰ هزار و ۷۸۵ لیتر مایع ضدعفونی کننده، ۹۱ هزار و ۱۷۰ عدد انواع دستکش، ۵۴ هزار و ۸۳۴ عدد انواع ماسک کشف و در این رابطه ۲۷ متهم را دستگیر کردند که تحویل مراجع قضائی شدند. این مقام ارشد انتظامی با اشاره به اینکه بیشترین کشفیات اخیر (۲۴ ساعت گذشته) در فرماندهی انتظامی استان آذربایجان شرقی بوده به هموطنان توصیه کرد: از شهروندان می‌خواهیم هرگونه مورد مشکوکی مشاهده کردند آن را به مرکز فوریت‌های پلیس ۱۱۰ اطلاع دهند.
در راستای کشفیات پلیس و دستگاه‎‌های نظارتی در این عرصه، دیروز نیز رئیس مرکز عملیات پلیس امنیت عمومی تهران بزرگ از کشف بیش از چهار هزار ماسک و ۵۶۰ لیتر ژل ضدعفونی کننده احتکار شده در جنوب‌غرب تهران خبر داد. سرهنگ سعید راستی در حاشیه اجرای دو عملیات پلیس برای برخورد با محتکران اقلام بهداشتی و مورد نیاز مردم برای مقابله با کرونا گفت:‌ چند روز پیش و در راستای تشدید اقدامات اطلاعاتی و پلیس برای برخورد با احتکار اقلام بهداشتی، خبری دریافت شد که حاکی از احتکار مقدار قابل توجهی ماسک در یکی از انبارهای واقع در محدوده شادآباد بود. در همین راستا نیز تیمی از ماموران پلیس امنیت رسیدگی به موضوع را در دستورکار خود قرار دادند. وی ادامه داد:‌ در تحقیقات ماموران مشخص شد که گزارش واصله صحت داشته و هزار ماسک شامل ماسک‌های فیلتردار، ساده و ... احتکار شده و افراد سودجو قصد دارند تا آن را با چند برابر قیمت در بازار عرضه کنند که در همین راستا نتایج تحقیقات به مراجع قضایی ارائه و مجوزهای لازم برای برخورد با سودجویان اخذ شد. راستی با اشاره به حضور ماموران در محل گفت:‌ با حضور ماموران در محل، بیش از 4 هزار عدد انواع ماسک کشف و فرد محتکر نیز دستگیر شد. رئیس مرکز عملیات پلیس امنیت عمومی تهران بزرگ به عملیات دیگر ماموران برای برخورد با یک محتکر مواد ضدعفونی‌کننده خبر داد و گفت:‌ این فرد نیز به دنبال دریافت گزارش‌های واصله شناسایی و پس از هماهنگی با مقام قضایی در مخفیگاهش در محدوده خیابان هاشمی دستگیر شد. به گفته راستی، در بازرسی از محل اختفای این فرد نیز بیش از ۵۶۰ لیتر ژل ضدعفونی‌کننده که در بطری‌های ۲۰ لیتری ریخته شده بود، کشف و ضبط شد. وی افزود: برای هر دو متهم پرونده‌ای تشکیل شده و آنان برای ادامه روند رسیدگی به جرم روانه دادسرا شدند.
در پرونده‌ای دیگر، ماموران پلیس ۲۰ هزار لیتر محلول ضدعفونی‌کننده غیرمجاز را در تهران کشف کردند. به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی پلیس، مدتی پیش از طریق منابع خبری، گزارشی از فروش محلول‌های ضدعفونی کننده در مناطق فرحزاد و سعادت‌آباد به پلیس اطلاع داده شد که درپی آن ماموران کلانتری ولنجک رسیدگی به موضوع را در دستور کار خود قرار داده و با حضور در محل اعلام شد در منطقه فرحزاد و انجام تحقیق متوجه شدند که دو نفر به صورت غیربهداشتی در حال تهیه بسته‌های حاوی الکل طبی، مواد ضدعفونی‌کننده و محلول‌های شوینده هستند. در همین راستا نیز مجوزهای قضایی لازم اخذ شد و ماموران با حضور در این محل دو متهم را دستگیر و در بازرسی از آن سه هزار لیتر الکل طبی و محلول ضدعفونی‌کننده و غیربهداشتی را کشف و ضبط کردند. دو متهم دستگیر شده به مقر انتظامی منتقل شدند و در جریان بازجویی از آنان مشخص شد که دو انبار دیگر در محدوده جاده‌ ساوه نیز در اختیار این افراد است که ماموران با مجوز قضایی به این دو انبار رفتند. با حضور ماموران در دو انبار مذکور که دو سوله بود، دو تن از اتباع کشور افغانستان در حال بسته‌بندی این اقلام دستگیر شدند. همچنین در بازرسی از محل حدود ۱۷ هزار لیتر الکل و مواد شوینده و ضدعفونی‌کننده غیربهداشتی نیز کشف و ضبط شد. همچنین بازرسی ماموران در محل نشان داد که محل ساخت این اقلام پر از لاشه موش و چندین سگ ولگرد بود که این موضوع نیز در مستندات پرونده ثبت شد. وجود موش، سگ و کبوترهای فراوان در این محل، نشان از غیربهداشتی بودن این محلول‌ها و نوع بسته‌بندی‌های آنها بود. مرکز اطلاع‌رسانی پلیس پیشگیری تهران بزرگ با تایید این خبر اعلام کرد که در مجموع حدود ۲۰ هزار لیتر الکل طبی و موادضدعفونی‌کننده غیربهداشتی از این سه انبار کشف شد و مجموعا هشت نیز دستگیر شدند که برای آنان پرونده‌ای تشکیل و برای ادامه روند رسیدگی به جرم روانه دادسرا شد.
در مازندران نیز، معاون عملیات فرماندهی انتظامی این استان از دستگیری ۷ محتکر لوازم بهداشتی و ضدعفونی کننده در اجرای طرح مقابله با شیوع بیماری کرونا خبر داد. سرهنگ علی عارف‌نژاد اظهار کرد: برای پیشگیری از هرگونه تخلفات صنفی ضمن برگزاری جلسات متعدد با متصدیان واحدهای صنفی ۲۰۸ گشت تلفیقی با همکاری ماموران اداره بهداشت و درمان و سازمان صنعت، معدن و تجارت به بازدید از واحدهای صنفی در سطح استان پرداختند . وی از بازدید ۲ هزار و ۲۵۳ واحد صنفی در سطح استان توسط گشت های مشترک اداره نظارت براماکن عمومی پلیس و دستگاه‌های مرتبط از ابتدای شروع طرح تاکنون خبر داد و خاطرنشان کرد: در این ارتباط ۱۵۶ واحد صنفی متخلف در سطح استان پلمب شد . به گزارش سایت پلیس، سرهنگ عارف نژاد از کشف ۵۳۷ هزارو ۹۰۰ عدد انواع دستکش، ۲۰ هزار و ۳۰ عدد ماسک، یک هزار و ۲۴۳ لیتر الکل و مواد ضد عفونی کننده و ۵۳ هزار عدد سایر لوازم بهداشتی از محتکران کشف شد. معاون عملیات فرماندهی انتظامی استان از دستگیری ۷ نفر از متصدیان واحدهای صنفی در سطح استان که اقدام به احتکار لوازم بهداشتی و ضدعفونی کننده کرده بودند نیز خبر داد و اظهار کرد: این افراد پس از تشکیل پرونده به مرجع قضائی معرفی شدند.
در جلفا نیز ماموران توانستند 34 عدد کارتن حاوی 68 هزار ماسک احتکاری را به ارزش 306 میلیون ریال از محتکران کشف و ضبط کنند.
باید دید با اقدامات انجام شده وضعیت بازار ماسک، مواد ضدعفونی و دستکش‌های یک بار مصرف چه زمانی عادی خواهد شد.

شعار سال،با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از روزنامه ابتکار،تاریخ انتشار:20اسفند1398،کد خبر:153309،www.ebtekarnews.com

اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Canada
۱۸:۵۹ - ۱۳۹۸/۱۲/۲۰
0
0
خانه از پای بست ویران است اگر نه چرا باید کسی با جون مردم بازی کنه
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین