پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۲۸۴۳۴۵
تاریخ انتشار : ۰۸ تير ۱۳۹۹ - ۱۳:۴۴
مسئول مرکز مالکیت فکری پارک علم و فناوری دانشگاه سمنان از ثبت و اختراع "راکتور بسته دوار مش بندی شده دو فازی گاز- مایع" به همت محققان دانشکده مهندسی شیمی، نفت و گاز و با همکاری پارک علم و فناوری دانشگاه سمنان خبر داد.

شعار سال:مسئول مرکز مالکیت فکری پارک علم و فناوری دانشگاه سمنان از ثبت و اختراع "راکتور بسته دوار مش بندی شده دو فازی گاز- مایع" به همت محققان دانشکده مهندسی شیمی، نفت و گاز و با همکاری پارک علم و فناوری دانشگاه سمنان خبر داد.

داود معروفی 7 تیرماه با اعلام این خبر اظهار کرد: این اختراع توسط دکتر امیر حیدری عضو هیأت علمی دانشکده مهندسی شیمی، نفت و گاز، وحید محمدی نورالدین وند دانشجوی کارشناسی ارشد این دانشکده و دانشگاه سمنان در اداره کل ثبت اختراعات کشور به شماره 100975 به ثبت رسید.

دکتر حیدری از مخرعان این دانشگاه نیز با بیان اینکه امروزه افزایش کیفیت سوخت‌های فسیلی، میزان عوامل سمی موجود در نفت و گاز استخراجی، همچنین فرآیند شیرین سازی گاز و حذف آلاینده های مؤثر بر کیفیت هوای شهرها، ساخت نانو ترکیبات و نانو داروها، نیاز به سیستم های تاحد امکان کوچک،کم هزینه و پربازده را امری اجتناب ناپذیر کرده است افزود: توسعه فرآیند و تجهیزاتی که بتوانند در رفع مشکلات مذکور و افزایش بازدهی محصولات راهگشا باشند، امری ضروری است که راکتور بستر دوار با تأمین سطح تماس فوق العاده بین فازهای گاز مایع، تجهیز قدرتمندی برای فرآیندهای جذب، دفع و استخراج چند فازی است.

وی ادامه داد : میزان فضای اشغال شده توسط این دسته از راکتورها به مراتب کمتر و در اغلب موارد، اشغال فضایی کمتر از پنج درصد در مقایسه با راکتورهای بستر ثابت برای انجام فعالیتی مشابه است.

دکتر حیدری گفت: این راکتور با داشتن مزیت هایی از جمله، مستطیل شکل بودن ورودی جریان گاز به راکتور، ساختار بستر مشبک، داشتن بستر دوار و قابلیت دو جریان همسو و متقابل، در مقایسه با سایر راکتورها بازدهی و درصد عملکرد به مراتب بالاتری را ارائه می‌دهد.

این مخترع دانشگاه سمنان؛  این دستاورد را گام مهمی در دستیابی به دانش راکتورهای بستر دوار و افزایش بازدهی این نوع از راکتورها دانست.

  این اختراع دستاورد طرح پژوهشی ارائه شده در دانشگاه سمنان با حمایت مالی معاونت پژوهشی و فناوری دانشگاه و مدیریت امور فنآوری دانشگاه سمنان است که در آزمایشگاه تحقیقاتی مدلسازی و شبیه‌سازی فرآیند (psmlab.ir) دانشکده مهندسی شیمی، نفت و گاز دانشگاه سمنان انجام پذیرفته است.

شعار سال،  با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته  ازخبرگزاری ایسنا ، تاریخ انتشار7 تیر 1399، کد خبر:99040705282،www.isna.ir

اخبار مرتبط
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین